”Bιετνάμ No. 2”, δηλ. ”Επστέιν- Ισραήλ, Ιράν” ;;;
Εδώ θα τα μάθετε όλα.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι έξυπνος. Κατάλαβε εύκολα το γνωστικό, κοινωνικό, πολιτικό ”επίπεδο” των Αμερικανών, ειδικά των ”θρησκευόμενων” και πράττει ανάλογα, πολλές φορές ως… ”αυτοκράτορας”, ακόμα και με ψευτιές.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δηλώνει υπερπατριώτης. ‘Ασχετα αν στον πόλεμο (Βιετνάμ), αυτοφυγαδεύτηκε στον Καναδά, γιά να αποφύγει να καταταγεί στον στρατό (τότε ήταν υποχρεωτική η στράτευση) και να σταλεί στο Βιετνάμ.
Ο (καταζητούμενος γιά εγκλήματα πολέμου) ακροδεξιός πρωθυπουργός Ισραήλ, Β. Νετανιάχου, έδωσε μία ακόμα ”διαταγή” (19 Μαρ. ’26): «Επιβάλεται να γίνει εισβολή στο Ιράν, με στρατό». ‘Οχι φυσικά στρατό του Ισραήλ. Αλλά ετοιμάζονται οι πεζοναύτες… ΗΠΑ, που φορτώθηκαν σε πλοία από Καλιφόρνια και Φιλιπίνες και ταξιδεύουν γιά Μέση Ανατολή.
Και όταν δίνεται ”διαταγή” από Ισραήλ, οι πρόεδροι ΗΠΑ εκτελούν, αδιαμαρτύρητα, γιατί αν δεν πράξουν, υπάρχουν… ”Μοσάντ” και φάκελοι, π.χ. ”Επστέιν”. Ο Νετανιάχου ζήτησε και από ”ημέτερους” Ευρωπαίους, να συνδράμουν.
”Aναβολή” βομβαρδισμών σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Ιράν, 5 ημερών (ίσαμε 28 Μαρ. ’26) έδωσε ο -της…. ”ειρήνης”!!!- πρόεδρος Τραμπ, επειδή… ”υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες”, που διεξάγουν οι… Εβραίοι -Ισραηλινοί, ο γαμπρός του Κούσνερ και ο Γουίτκοφ. Το Ιράν απείλησε ότι θα πράξει ανάλογα αν δεχτεί επιθέσεις τέτοιας μορφής. (Το Ιράν διάψευσε ότι γίνονται συνομιλίες και μιλά γιά ”προσωρινή υποχώρηση Τραμπ”).
To αστείο είναι ότι ο Τραμπ μιλά γιά ”συνομιλίες” και το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε Ιράν και Λίβανο. Πολλές, αντιφατικές και οι δηλώσεις του Τραμπ για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν, γιά χάρη του Ισραήλ. ‘Αλλα λέγει το πρωί, άλλα το βράδυ.
Η αλήθεια διαφορετική, δεν είναι πιστευτός, όπως συνηθίζεται, ο Τραμπ. ‘Ιδιες παραπλανητικές ”προθεσμίες”, όπως και πριν την έναρξη του πόλεμου από ΗΠΑ και Ισραήλ, 28 Φεβ. ’26.
Ούτε η επιχείρηση κατά Ιράν κράτησε ολίγες ημέρες, ούτε το καθεστώς έπεσε, ούτε οι πύραυλοί του καταστράφηκαν, ούτε τα Εμιράτα (βάση ΗΠΑ και Ισραήλ) γλύτωσαν. Και η Δύση, πληρώνει τις ζημιές με τις τιμές στα καύσιμα, γιά χάρη του Ισραήλ.
Απλά ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν να κερδίσουν χρόνο, επειδή ΔΕΝ πάνε καλά οι επιχειρήσεις τους και εξαντλούνται τα αντιπυραυλικά αποθέματα μετά την καταστροφή και των -υποτίθεται εξαιρετικών- ”ραντάρ”, ενώ τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα, που διαπερνούν το αμυντικό ”φημισμένο” σύστημα του Ισραήλ, είναι πολλά και καταστροφικά, με τεράστιες ζημιές ειδικά στο Τελ Αβίβ, άσχετα αν η φιλο-ισραηλινή προπαγάνδα οργιάζει σε όλον τον κόσμο, με ψευτιές και αναφέρει ελάχιστα.
Επίσης, οι δύο ιρανικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν -δήθεν- με στόχο την βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό, μηδένισαν την διαχρονική προπαγάνδα -με ψευτιές- του Ισραήλ και προβλημάτισαν ΗΠΑ και Ευρωπαίους, γιά την εμβέλειά τους, που ξεπερνά και το… Παρίσι. Μία ακόμα προβοκάτσια, ψευτιά του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, γιά να παρασύρει τους Ευρωπαίους σε πόλεμο κατά Ιράν. ‘Ιδια σαν και την ισραηλινή ψευτιά γιά δήθεν ”χημικά όπλα” στο Ιράκ, παλαιότερα, που οδήγησαν τις ΗΠΑ σε… εισβολή γιά χάρη του Ισραήλ!!!.
Eνώ ο άσχετος και γραφικός (μεγάλο ψώνιο) υπουργός ‘Αμυνας Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ”εκτιμούσε” ότι πιθανά να έφταναν ίσαμε την… Σούδα!!!
O Tραμπ αυτοπαγιδεύτηκε σε έναν πόλεμο με το Ιράν, υπό την πίεση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου και των μεσσιανικών ”φαντασιώσεων” ακροδεξιών υπουργών του. Από κοντά και ο θλιβερός, γελοίος πρέσβης ΗΠΑ στο Ισραήλ, ο Ευσαγγελιστής Μάικ Χάκαμπι, που ομιλεί γιά ”δικαίωμα του Ισραήλ, σύμφωνα με την βίβλο, να καταλάβει γειτονικές αραβικές χώρες” !!!
Αξιοσημείωτα: Το Ιράν αρνείται να διαπραγματευτεί με τους απεσταλμένους του Ντόναλντ Τραμπ για την Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, κατηγορώντας τους για «πισώπλατη μαχαιριά», ως πράκτορες του Ισραήλ, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι Εβραίοι.
– Τραμπ: ”Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να μας βοηθήσουν (στον πόλεμο) με το Ιράν”.
Σημ. 1: Το Ισραήλ, έχει στόχο και την προσάρτηση του νότιου Λίβανου.
Σημ. 2: Από τις πρώτες πράξεις του πρόεδρου Τραμπ, ήταν ν’ αλλάξει το όνομα του υπουργείου ‘Αμυνας και να το μετονομάσει υπουργείο Πολέμου. Τι δεν καταλάβατε;;;
Νew York Times: Πολλά τα ψεύδη Τραμπ για το Ιράν
Σε λαβύρινθο παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών φαίνεται πως έχει εγκλωβίσει τον αμερικανικό λαό ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πρώτη κιόλας στιγμή που κήρυξε τον πόλεμο κατά του Ιράν στις 28 Φεβ. ’26.
Με ένα αποκαλυπτικό άρθρο παρέμβασης, η εφημερίδα New York Times εξαπολύει μύδρους κατά του Αμερικανού προέδρου, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί το ψέμα ως στρατηγικό εργαλείο, υποσκάπτοντας όχι μόνο την αξιοπιστία των ΗΠΑ, αλλά και την ίδια την έκβαση των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με την άποψη των New York Times, ο Τραμπ επιχειρεί να ωραιοποιήσει μια ζοφερή πραγματικότητα. Ενώ ισχυρίζεται πως οι ΗΠΑ «αφάνισαν το 100% της στρατιωτικής ισχύος του Ιράν», η Τεχεράνη συνεχίζει να καταφέρει οδυνηρά πλήγματα σε όλη την περιοχή. Την ίδια στιγμή που δηλώνει ότι ο πόλεμος «σχεδόν τελείωσε», στέλνει εσπευσμένα ενισχύσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη, αποκαλύπτοντας το χάσμα μεταξύ των λόγων του και της σκληρής αλήθειας του μετώπου.
Η αμερικανική εφημερίδα υπενθυμίζει πως το ψέμα αποτελεί «σήμα κατατεθέν» της πολιτικής διαδρομής του Τραμπ, όμως τονίζει πως το να ψεύδεσαι σε περιόδους πολέμου είναι μοιραίο. Όπως επισημαίνουν οι New York Times, όταν ένας ηγέτης απαξιώνει την αλήθεια, ανοίγει την πόρτα σε μοιραία λάθη, ακόμη και σε εγκλήματα πολέμου, ενώ καθιστά τους συμμάχους καχύποπτους.
Και ο Γερμανός πρόεδρος
Σφοδρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ και στο Ισραήλ για τον πόλεμο με το Ιράν άσκησε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σημείωσε ότι ήταν λάθος του Τραμπ η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η επιλογή του να επιτεθεί στην χώρα. Παράλληλα, ο Σταϊνμάιερ περιέγραψε την επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ στο Ιράν ως «ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Ο πόλεμος με το Ιράν, συνέχισε ο Γερμανός πρόεδρος, είναι ένα «πολιτικά καταστροφικό λάθος», ένας πόλεμος που δεν ήταν απαραίτητος και που μπορούσε να αποφευχθεί και σε ευρύτερο επίπεδο, υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να «απελευθερωθεί» από την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ, όσον αφορά στην άμυνα και την τεχνολογία.
kalami.us/index.html

