Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 21, 2026

Scroll to top

Top

No Comments

Δυναμικά και με ……αυθάδεια.

Δυναμικά και με ……αυθάδεια.
KefaloniaNews

Ήταν όλοι τους υπέροχοι. Θα μπορούσα να βάλω κάποιους αστερίσκους, όμως η σημερινή ηγεσία αυτού του τόπου έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δυναμικά και με ……αυθάδεια. Διότι το ψέμα έπεσε σύννεφο χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τις εξορύξεις για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο. Κατάμουτρα, εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση λόγω πολιτικής, γνωρίζουμε όλοι την πολιτική της για τους υδρογονάνθρακες, αλλά και η αντικαπιταλιστική Αριστερά στο Ιόνιο, όλοι οι άλλοι μας έλεγαν άλλη μια φορά ψέματα. Πανζουρλισμός έγινε όταν αανακοινώθηκε ότι ΄χουν έρθει τρεις “αρμόδιοι” από το Υπουργείο. Τους επιφύλαξαν ….θερμή υποδοχή.

Ο βουλευτής δεν κρύφτηκε, η Περιφερειάρχης επιμένει ότι θα είναι για το καλό μας, και ας άκουσε από τόσες ομιλίες ότι είναι μια κατάρα οι εξορύξεις στην περιοχή μας παρόλα τα επιχειρήματα που ακούστηκαν, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος δέχονταν συνεχώς επίθεση από την πλειοψηφία για τις θέσεις του το 2017, τον κατηγόρησαν για …..κωλοτούμπα, και ας μην του το είπανε κατάμουτρα, όμως επέμενε ότι η θέση της παράταξης του ήταν κατά των εξορύξεων.
Υπήρχε όμως και μια περίπτωση συμβούλου, επικεφαλής της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» κ. Αλ. Αλεξάκης (θεματικός αντιπεριφερειάρχης) που σου προκαλούσε «πολιτική λύπηση» για την κατάντια του ΚΙΝΑΛ στα Ιόνια Νησιά. Μπαινόβγαινε ο κ. Αλεξάκης στα «ιδιαίτερα» της αίθουσας για να πάρει «γραμμή» από την Περιφερειάρχη. Αυτό γίνονταν επανειλημμένα, τέτοια πολιτική ξεδιαντροπιά.

Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος ωστόσο, δεν «χάρισε» στον Αλεξάκη και αρκετές φορές του υπενθύμιζε τη συνεργασία του με την πλειοψηφία. Σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Αλεξάκης ασχολούνταν με την ΑΝΑΣΑ, ποτέ δεν έκανε κριτική στην κ. Ρόδη Κράτσα.

Οδοστρωτήρας η παρουσία της «Ανοιχτής Συνέλευσης», αλλά και του ΕΚΚΙ για το πρόβλημα της απόλυσης του Νίκου Γκισγκίνη. Κυριολεκτικά αποστόμωσαν όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υποστήριξαν την παρουσία του εξοπλισμού εξόρυξης πετρελαίου στο Ιόνιο.
Οι περισσότεροι ομιλητές τόνισαν τα εξής: «Προβληματιζόμαστε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις ανησυχίες μας για το θέμα των εξορύξεων , μιας και μας αφορούν όλους, όπου κι αν είμαστε, οπουδήποτε κι αν γίνονται. Ξέρουμε πλέον, πως συνεχίζοντας να επενδύουμε στα ορυκτά καύσιμα το μόνο που καταφέρνουμε είναι να επιταχύνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Θέλουμε στ’αληθεια να δούμε τα χειρότερα;
Θέλουμε αλήθεια να πάρουμε τέτοιο ρίσκο;;;
Εμείς έχουμε ήδη απαντήσει. Λέμε ΟΧΙ στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και ενώνουμε τις φωνές μας με όλους όσους πιστεύουν πως η εποχή του πετρελαίου πρέπει να αποτελέσει παρελθόν, αν θέλουμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για ένα καλύτερο μέλλον».

Ο μόνος Περιφερειακός Σύμβουλος που διαχώρισε τη θέση από την Πλειοψηφία ήταν ο Σωτήρης Κουρής ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από πολλούς.

Τελικά ψηφίστηκε η απόφαση της πλειοψηφίας. Ούτε καν έλαβαν υπόψη τους, τις ανησυχίες των παραβρισκόμενων ενάντια στις εξορύξεις.

Εκεί ήταν και οι τρεις Δήμαρχοι της Κεφαλονιά.

Όσο για το κλείσιμο του τμήματος στο Ληξούρι από την Υπουργό Παιδείας, η συζήτηση έγινε παρουσία φοιτητών. Οι περισσότεροι ζήτησαν να παραμείνει το ΤΗΜΟ στο Ληξούρι. Ο βουλευτής αναζητά άλλες σχολές. Είχε μια συνάντηση με το υπουργείο παιδείας και το συζητά, όπως είπε. Τελικά ψηφίστηκε η απόφαση της πλειοψηφίας δια …..στόματος Αλ. Αλεξάκη, η απόφαση ζητάει την αξιολόγηση του τμήματος, δηλαδή το ….κλείσιμο. Το επισήμανε αυτό ο Θ. Γαλιατσάτος αλλά δεν είχε συνέχεια αυτή η παρέμβαση.

Όμως, δημιούργησε κακές εντυπώσεις η συμπεριφορά των φοιτητών στο τέλος της διαδικασίας. Ενώ σε όλη την συζήτηση δεν ακούστηκαν, μόνο οι ομιλητές τους, μόλις τέλειωσε η συζήτηση του θέματος και φεύγοντας άρχισαν να βρίζουν. Εκφράσεις που δεν ακούγονται μέσα σε μια αίθουσα συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου. Μια συμπεριφορά τελείως ακατανόητη και διαφορετική από τις αντιδράσεις της «Ανοιχτής Συνέλευσης» αλλά και του ΕΚΚΙ. Θα έπρεπε τις «αντιδράσεις» αυτές να τις είχαν εξωτερικεύσει πριν από πολλά χρόνια, όταν το ΤΗΜΟ το έκλεινε ο Γαβρόγλου, προτίμησαν όμως τη σιωπή και τις συναυλίες, αντί τις δυναμικές κινητοποιήσεις..

Να σημειώσω την καλή διαδικασία που κράτησε ο Πρόεδρος κ. Νικ. Μουζακίτης.

Υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να αναφερθούμε. Σε λίγο θα υπάρχει ένα Video σκόρπιες εικόνες για όσα συνέβαιναν μέσα στην αίθουσα. . Επίσης έχουν ηχογραφηθεί ……46 ομιλίες. Υπομονή έχουμε πολύ δουλειά.

Σ.Α.

ΥΓ: Γεμάτο το Θέατρο από ασφαλίτες και αστυνομία. Μέσα και έξω. Γιατί, τι φοβήθηκε η κ. Ρόδη Κράτσα;

Submit a Comment