Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2024

Scroll to top

Top

Απλήρωτοι γιατροί και νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας για εφημερίες και υπερωρίες…

Απλήρωτοι γιατροί και νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας για εφημερίες και υπερωρίες…
KefaloniaNews

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι…

Χωρίς τα χρήματα από τις εφημερίες και τις υπερωρίες τους θα περάσουν το καλοκαίρι οι υγειονομικοί των Κέντρων Υγείας

Μπορεί γιατροί και νοσηλευτές να έβαλαν πλάτη για την πανδημία και φυσικά για τους εμβολιασμούς, φαίνεται όμως πως όταν έρχεται η ώρα του ταμείου, οι αρμόδιοι τους ξεχνούν.

Πάνω από 3 μήνες καθυστέρηση παρατηρείται σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr στην αποπληρωμή των εφημεριών αλλά και των υπερωριών γιατρών και νοσηλευτών των Κέντρων Υγείας ειδικά της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αφού δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα από τον περασμένο Απρίλιο.

Χωρίς ρευστό

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι παρά τις επίμονες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών να ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο αποπληρωμής τους, με απογοήτευση πληροφορήθηκαν και πάλι από τα γραφεία μισθοδοσίας ότι ούτε αυτό το δεκαπενθήμερο θα πληρωθούν τις δεδουλευμένες εφημερίες και ώρες του περασμένου Απριλίου, ενώ νοσοκομεία της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν πληρωθεί κανονικά τις αντίστοιχες υπερωρίες μέχρι και τον Ιούνιο.

γιατρός

Γεγονός που σημαίνει ότι η καθυστέρηση πληρωμής για τους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας ξεπερνά τους τρεις μήνες.
Άγνωστο παραμένει εάν δεν καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα επειδή τα ταμεία ξέμειναν από ρευστό, ή επειδή δεν έγιναν έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες για τη μισθοδοσία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός των υπερβάσεων στα ωράρια των υγειονομικών στα Κέντρα Υγείας, εσχάτως ενεπλάκησαν και στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος των ιδιωτών γιατρών.

Πηγές του HealthReport.gr πάντως αναφέρουν ότι οι υγειονομικοί των Κέντρων Υγείας ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά ώστε να καταβληθούν τόσο τα οφειλόμενα αυτής της περιόδου, όσο και να καταβάλλονται οι εφημερίες στην ώρα τους στο μέλλον.