Μια εκδήλωση για την εθελοντική προσφορά αίματος και μυελού των οστών
το Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», πραγματοποιήθηκε μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Εθελοντική Δωρεά Αίματος και Αιμοποιητικών Κυττάρων», φωτίζοντας το χρέος και τη δύναμη της προσφοράς.
Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε από τον Δήμο Αργοστολίου, με τη συνεργασία του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», του Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Φωκάτων, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας.
Ανάμεσα στις φωτεινές παρουσίες της εκδήλωσης ξεχώρισε η συμμετοχή της Κεφαλονίτισσας αιματολόγου Ελισάβετ Γρουζή, προέδρου της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και Συντονίστριας Διευθύντριας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν προσωπικότητες πρώτης γραμμής στον αγώνα για την ενίσχυση της εθελοντικής δωρεάς:
-
Ο Στέλιος Γραφάκος, Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του «Οράματος Ελπίδας», μετέφερε την εμπειρία ενός θεσμού που σώζει ζωές καθημερινά, μιλώντας με απλότητα αλλά και δύναμη.
-
Η Ελισάβετ Γρουζή, εξήγησε με επιστημονική ακρίβεια και ανθρώπινη καθαρότητα τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
-
Η Σουζάνα Πεφάνη, προϊσταμένη της αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κεφαλονιάς, έδωσε φωνή στην περιφέρεια, στις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα νησιωτικό νοσοκομείο.
-
Τη συντονιστική ευθύνη είχε ο Νίκος Δ. Φωκάς, ενισχύοντας τη γέφυρα μεταξύ επιστημονικού λόγου και κοινής γνώμης.’












































