Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 17, 2026

Scroll to top

Top

KefaloniaNews

Όμως…….

Υπάρχει ένα μεγάλο όμως.

Θα ήθελα να διαβάσετε με προσοχή το παρακάτω κείμενο.

Είναι όλο δικό σας…….

Πάμε……….

Μια πρωινή συνάντηση με μια παλιά φίλη, που είχα να τη δω χρόνια ολόκληρα, αποτέλεσε την αφορμή για το παρόν παραλήρημα.

Κουβεντιάζοντας λοιπόν μαζί της περί ανέμων και υδάτων, συνειδητοποίησα πως η συγκεκριμένη, αν και επιστήμων… δασκάλα, δεν είχε ιδέα για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, με έννοιες όπως «συγκάλυψη», «εκλογή ΠτΔ», «41%», κλπ, να της είναι εντελώς άγνωστες. Σαν να της μιλούσα σουαχίλι ένα πράγμα.

«Δεν ασχολούμαι με σαχλαμάρες», μου είπε, «με ενδιαφέρει η οικογένειά μου, η δουλειά μου, και η διασκέδαση… όλα τα άλλα είναι για τους αργόσχολους»!

Και όπως συμπλήρωσε, δεν βλέπει ειδήσεις, δεν βλέπει πολιτικά πάνελ, δεν παρακολουθεί τον «πολιτικό κατήφορο», και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το ποιος είναι ή θα γίνει υπουργός, πρωθυπουργός, κλπ.

Με τι ασχολείται;

Με σειρές στην τηλεόραση και στο ΝΕΤΦΛΙΞ, με καλή μουσική (Αργυρό, Κιάμο, κλπ), και πού και πού με κουτσομπολιά για «σταρ», «σελέμπριτι», και «ινφλουένσερς»… έχει μάλιστα ΤΙΚ ΤΟΚ, ίνσταγκραμ, και Χ, αλλά όχι φέσιμπουκ διότι αυτό είναι για τους «κολλημένους παλιόγερους, που ψάχνουν γκόμενα»…

Ήξερε τα πάντα όλα για την Τούνη, αλλά δεν είχε καν ακουστά για την κατάντια του Καραμανλή (του Αχ.) και τις ευθύνες του για τα Τέμπη. Μάλιστα απόρησε όταν της εξήγησα ότι είναι άλλος Καραμανλής από κείνον που είχε πρωθυπουργεύσει κάποτε!

Και μπορεί η παραπάνω περίπτωση να φαντάζει σπάνια ή μοναδική, αλλά δεν είναι.

Έτσι, καλώς ή κακώς, είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μπορεί δηλαδή κάποιοι να ασχολούμαστε νυχθημερόν με την πολιτική σκηνή, άλλοι για λόγους επαγγελματικούς (δημοσιογράφοι, κλπ.), και άλλοι από ψώνιο ή διαστροφική συνήθεια, αλλά αυτό αποτελεί την εξαίρεση.

Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα ακούμε, μόνοι μας τα γράφουμε, και μόνοι μας τα διαβάζουμε.

Οι εφημερίδες, όσες απέμειναν, είναι κυρίως αθλητικές, τα περιοδικά κουτσομπολίστικα, οι ραδιοσταθμοί ή θα παίζουν τσιφτετελοπόπ, ή θα ασχολούνται με τις μεταγραφές και τις δηλώσεις ποδοσφαιριστών, κ.ο.κ.

Οι έφηβοι και οι νέοι, μέλη της πιο ενημερωμένης γενιάς έβερ, ασχολούνται με τα δικά τους, δηλαδή την τραπ, τα reels, και το… ποδόσφαιρο, και από πολιτικούς ξέρουν μόνο τον Κάσελ και τον Τάιλερ, ενώ οι υπόλοιποι, οι μεγαλύτεροι, δουλεύουν σαν τα σκυλιά 10ώρες την ημέρα μπας και βγάλουν λεφτά να πάνε το καλοκαίρι 5-6 μέρες σε κανένα νησί, ή το Σαββατόβραδο στον… Γονίδη.

Ποιος ασχολείται με τον Καραμανλή και τον… Πλεύρη;

Γίναμε δηλαδή επιτέλους Αμερική… εκεί όπου πάνω από το 60% του πληθυσμού δεν γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιος είναι πρόεδρος της χώρας, πόσο δε μάλλον ποιος ή ποια είναι υπουργός.

Εκεί που η συντριπτική πλειοψηφία δεν ψηφίζει καν.

Μόνο που στην Αμερική αυτή η στάση ζωής δικαιολογείται, καθώς ό,τι και να γίνει, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, ακόμη και πόλεμος να γίνεται, το σύστημα λειτουργεί… δεν εξαρτάται η καθημερινότητα ή η εργασία ενός πολίτη από το ποιος ανέλαβε υφυπουργός, ή Γεν. Γραμματέας με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δραστικές αλλαγές μπας και γίνει γνωστός και πάρει επιτέλους υπουργείο, κι ανέβει φορολογική κλίμακα…

Εδώ όμως; Πού μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες όλοι ανεξαιρέτως είχαν άποψη και ήταν ως τα μπούνια πολιτικοποιημένοι;

Με τα πράσινα, τα μπλε, και τα κόκκινα καφενεία, και που πλακώνονταν μεταξύ τους οι αφισοκολλητές με τις μπατανόβουρτσες;

Με την τηλεόραση να έχει πιο πολλά πολιτικά τοκ σόου απ’ ότι σειρές;

Τι έγινε ρε παιδιά;

Πώς φτάσαμε εδώ;

Το εν λόγω φαινόμενο της απολιτίκ απάθειας το βλέπουμε και στα τηλεοπτικά παιχνίδια γνώσεων(!), όπου ουκ ολίγοι έχουν το θράσος να πηγαίνουν αγνοώντας βασικά θέματα ιστορίας, γεωγραφίας και… πολιτικής.

Φανταστείτε δηλαδή πόσοι άλλοι, εκατομμύρια περισσότεροι, δεν τολμούν να πάνε διότι δεν εμπιστεύονται τις γνώσεις τους!

Και βεβαίως θεωρείται πλέον φυσιολογικό ένας τέτοιος «παίκτης» να απαντάει πως ο Στάλιν πήρε Νόμπελ Ειρήνης το 1990, ή ότι πρωθυπουργός της Ελλάδας όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από τους Οθωμανούς ήταν ο Καραμανλής… αφού όπως διευκρίνισε μετά το τσακάλι αυτό, η παίκτρια, ή κάποιος Καραμανλής θα ήταν ή κάποιος Παπανδρέου!

Τι να λέμε τώρα;

Και βέβαια σε όλη αυτή την κατάντια, έτσι τη θεωρώ, κυρίαρχο ρόλο έπαιξε ο κατήφορος των δήθεν ανεξάρτητων ΜΜΕ.

Λιγότερο φυλοκυβερνητική ήταν η πάλαι ποτέ ΥΕΝΕΔ, απ’ ό,τι είναι σήμερα τα κανάλια.

Ο Τσίπρας πήγε να τα κλείσει, αλλά ο Μητσοτάκης, πιο πονηρός, απλά τα εξαγόρασε μπουκώνοντάς τα με κρατικό χρήμα.

Με αποτέλεσμα είτε βλέπεις ΕΡΤ, είτε ΣΚΑΙ, ένα και το αυτό. Η χώρα πετάει, ιδίως οικονομικά, όπου μεγαλουργεί!

Άσχετα αν αυτή τη στιγμή το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος είναι πάνω από 10 φορές μεγαλύτερο εκείνου που μας έστειλε στα μνημόνια, στο ΔΝΤ, και λίγο μετά στην αγκαλιά του… σέξι Αλέξη…

Χώρια που εδώ και πολλά χρόνια τόσο οι εφημερίδες, όσο και τα κανάλια δεν ανήκουν σε παραδοσιακούς εκδότες, αλλά σε κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες», που απλά χρησιμοποιούν τα μέσα που έχουν για να εκβιάζουν και να παίρνουν δημόσια έργα.

Σε μια χώρα που εν έτει 2025 δεν μπορείς να πας ασφαλής με τρένο από την πρωτεύουσα στη Θεσσαλονίκη, σε μια διαδρομή δηλαδή μόλις 500 χιλιομέτρων!

Συνεπώς, μπορεί να αργήσαμε, αλλά τον κόσμο πλέον δεν τον δουλεύεις όσο Μητσοτάκης κι αν είσαι, και κυρίως τους νέους, που έχουν στρέψει την πλάτη τους στους πολιτικούς, και στην πολιτική γενικότερα.

Οι μόνοι που ασχολούνται πλέον είναι όλοι όσοι ευελπιστούν σε κανέναν διορισμό ως εποχικοί στο μετρό, ή ως μετακλητοί «σύμβουλοι» σε κανέναν υφυπουργό. Γι’ αυτό και μελανιάζουν στο χειροκρότημα, ό,τι κι αν κάνει ο «Μωυσής»… μέχρι να βγει ο επόμενος σωτήρας μας, και να αρχίσουν τα παλαμάκια προς τα εκεί.

Όσο για τη μεγάλη μάζα, αυτήν πιο πολύ την ενδιαφέρει ποιο σχήμα θα πάει να δει στα κωλάδικα, και αν ο Μέσι καταλήξει στον… ΠΑΟΚ, παρά αν παραμείνουν ο «έντιμος» Σταϊκούρας, ή ο «σκοτεινός» Γεραπετρίτης στα πόστα τους…

Προσωπικά με έχει συγκλονίσει αυτό το άρθρο.

Κάτι γνωρίζαμε εξάλλου μην το κρύβουμε.

Κάτι συζητάμε…..

Αλλά ομολογώ ότι δεν περίμενα κάτι τέτοιο.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από μια άλλη συνεδρίαση που συζήτησαν ένα ίδιο θέμα που…… συζήτησαν την περασμένη Δευτέρα.

Ίσως για τις καταστροφές του Ιανού.

Την περασμένη Δευτέρα όμως…………

Συζήτησαν  για τις νέες καταστροφές που έγιναν την περασμένη βδομάδα.

Οι συζητήσεις αυτές έχουν περάσει στην …….ιστορία.

Ανατρέξτε πίσω μερικά χρόνια τότε που χτύπησε ο Ιανός.

Αλλά και νωρίτερα όταν είχαμε κάποιες νεροποντές έντονες.

Ανατρέξτε λοιπόν, στις συζητήσεις και θα διαπιστώσετε ότι είναι ίδιες

Ίδιες μα-ίδιες.

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε τα ίδια εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Σωτήρης Κουρής ο ψημένος χρησιμοποιεί τις ίδιες εκφράσεις.

(Κρίμα έλειπε ο Βουλευτής).

Ενώ ο Δήμαρχος αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι επί Αλέξανδρο Παρίση χρησιμοποιούσαν τις ίδιες εκφράσεις λέξεις και ….ρήματα.

Επιθετική γλώσσα…..

Ύφος …………μέλλοντος Δημάρχου.

Δεν πρόκειται φίλοι μου πάλι να γίνει κανένα έργο

Να περιμένουμε την επόμενη νεροποντή……..και την επόμενη……….και την επόμενη.

Μας κοροϊδεύουν.

Το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά δεν αντιδράει κανένας

Καλά να πάθουμε.

Έτσι λοιπόν, μετά τα επαναστατικά της Μήνας…..

…………..και τις ευγενικές υπενθυμίσεις του Αλέξανδρου Παντελειού.

Ο Κουρούκλης κι αυτός (τι να κάνει) λέει τα ίδια ……..σουβλερά για την δημοτική αρχή.

Ο Ανουσάκης……………….

Που είναι ο Ανουσάκης;

Άλλη μια φορά επανέλαβαν όλοι τον εαυτό τους.

Πότε θα γίνουν τα έργα που πρέπει να γίνουν;

Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν.

Ο Δήμαρχος και το επιτελείο του θέλουν να φτιάξουν την αγορά.

Το εκπληκτικό που άκουσα πρόσφατα, είναι………….

Ότι η δημοτική αρχή θέλει να μετατρέψει την Χοϊδά σε ….πεζόδρομο.

Θα έχουν φτιάξει στο μεταξύ έξοδο από τη Σιτεμπόρων προς την παραλιακή.

Εντάξει.

Αυτά ακούω, αυτά σας μεταφέρω.

Γράφτηκε ότι ο Δήμαρχος έχει στο συρτάρι του ….χρήμα , πολύ χρήμα για έργα.

Έλα τώρα!!!

Τσικνοπέμπτη………..

Ποια Τσικνοπέμπτη;

Τέλειωσαν όλα φίλοι μου.

Πάνε οι Απόκριες που ξέραμε εμείς οι……..παλιοί.

Θυμάμαι την Τσικνοπέμπτη σ’ όλο το Αργοστόλι άκουγες μουσικές.

Η Πλατεία Καμπάνας ….ριγμένη 100%.

Έτσι λοιπόν, πέρασε η βδομάδα της Τσικνοπέμπτης με γλεντάκια σε διάφορα χωριά.

Οι παρελάσεις της βδομάδας αυτής θα δούμε πως θα είναι.

Η Παρασκευή με τη βραδινή παρέλαση …..

Πέφτει με το μεγάλο συλλαλητήριο για Τέμπη.

Θα έπρεπε οι παρελάσεις της Παρασκευή να αναβληθούν.

Αλλά……….

Γράφει ο ΦΑΡΟΙΣ
Εκατοντάδες παιδιά και γονείς, μάταια περίμεναν τις 11:00 το πρωί  το Σάββατο στην πλατεία Αργοστολίου να εξελιχθεί η προγραμματισμένη αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου.
Όμως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανάγκασαν τον επικεφαλής πολιτισμού….. Του Δήμου κ. Βίκτωρα Ρουχωτά και μετά από 1:00 ώρα να ανακοινώσει την αναβολή της.
Θαύμα αφού μπορέσατε και προβοκάρατε την πιο όμορφη μέρα του χειμώνα.
Μα ούτε ένα πειστικό ψέμα;
Εκεί φτάσατε;
Σε ακραία καιρικά φαινόμενα είναι εδώ και χρόνια η πολιτιστική σας νευρική ανορεξία.
Ανεύθυνοι και ανίκανοι, φορέσατε για ακόμη μια φορά την στολή του Καρνάβαλου.
ΝΤΡΟΠΉ

Δίκιο έχουν…..

Τέτοια ευαισθησία ο Δήμος.

……………….ή συνέβη κάτι άλλο;

Το Σάββατο το Βράδυ Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος «Το Ριφόρτσο» πραγματοποίησε στο Θέατρο την αποκριάτικη εκδήλωση του.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω.

Μια πολύ ωραία βραδιά όπως με πληροφόρησαν με πλούσιο θέαμα.

Διονύση μου δεν μπόρεσα και λόγω καιρού. Κρύοοοοοοοοοο!!!!!!

Πόσοι άραγε, και ποιοι, από τους Ευρωπαίους ηγέτες θα υποχρεωθούν να πιουν το πικρό ποτήρι «φιλώντας το χέρι» του «τσάρου» στο Κρεμλίνο;

Ποιοι άραγε θα έχουν διασωθεί πολιτικά μετά τον θρίαμβο του Πούτιν στην Ουκρανία;

Πόσα ΜΜΕ και μεγαλοσχολιαστές θα υποχρεωθούν να καταπιούν τη γλώσσα τους (και να γλείψουν εκεί όπου έφτυναν) καθώς δεν μπορούν να αγνοούν ότι ο Πούτιν είναι «φίλος» του νέου σερίφη τους;

                                                                               Κάποια πράγματα όχι μόνο δεν αλλάζουν, αλλά είναι χαραγμένα στο DΝΑ που έχει καθορίσει την υποτελή οσφυοκαμψία των στελεχών του κρατικού μηχανισμού και δη των μελών της «ελίτ», όπως οι υπάλληλοι /αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως  πληροφορείται το «Ποντίκι» από τους από δεκαετίες φίλους του στο κτήριο της Β. Σοφίας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι για τους τομείς της Ουκρανίας και της Ανατολικής Ευρώπης εκλήθησαν (!) και πήγαν (!!) στην αμερικανική πρεσβεία προκειμένου να ενημερώσουν έναν υπάλληλο (πιθανότατα της υπηρεσίας) για τις δυνατότητες της Ελλάδας να ανταποκριθεί στην πρόταση του νέου σερίφη Τραμπ  για αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το  θέμα  εδώ δεν είναι αν οι δύο Έλληνες διπλωμάτες ήξεραν ή όχι τη διάθεση ή τις δυνατότητες της κυβέρνησης και της χώρας για μια τέτοια αποστολή. Πρόκειται για κάτι απλούστερο: Δεν είναι αφεντικά (τύποις τουλάχιστον) οι Αμερικανοί για να τρέχεις όταν σου σφυρίξουν στα «πόδια» τους. Αν ήθελαν κάτι οι αμερικανικές πρεσβευτικές αρχές θα έπρεπε να ζητήσουν ραντεβού και να έρθουν αυτοί στο ελληνικό ΥΠΕΞ. «Ψιλά γράμματα» θα πει κάποιος, αν σκεφτεί τα διαχρονικά «χατίρια» των ελληνικών κυβερνήσεων στους υπερατλαντικούς φίλους. Ωστόσο, ρε παιδιά του ΥΠΕΞ, ούτε τα προσχήματα;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νεοδημοκράτες και φασισταριά  γυρνάνε την Αθήνα και τοποθετούν αφίσες που γράφουν πάνω…. “Δεν θα πάω”..

Η πραγματική αφίσα. 

……………………………………….

Διονύσης Σαββόπουλος ~ Εμείς του ’60

Μια φορά κι έναν καιρό στην Αμερική – Yesterday High Quality – Εξώφυλλο των Beatles – Robert De Niro.

Ο Νονός • Κύριο Θέμα • Νίνο Ρότα. Μάρλον Μπράντο. 

Malèna – Ennio Morricone, Monica Bellucci, Giuseppe Tornatore

 

…………………………………………………..

Με βοήθησαν antinews.gr Strange Attractor – ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ