Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 11, 2026

Scroll to top

Top

‘’Imagined Spectres’’ Tristan Cai

‘’Imagined Spectres’’  Tristan Cai
KefaloniaNews

Εγκαταστάσεις Φωτογραφίας & Βίντεο

17 Ιουλίου 2024 ,20.30 μ.μ.

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα

Το ‘‘Imagined Spectres’‘ είναι μια έκθεση που παρουσιάζει τα φανταστικά τοπία της αρχέγονης γης και τις πολυδιαφημισμένες θεάσεις ροζ χιονιού στα Αλπικά περιβάλλοντα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και τα δύο φαινόμενα έχουν εξηγηθεί από την επιστήμηη αρχαιότερη απολιθωμένη χρωστική ουσία που ανακαλύφθηκε, τυχαίνει να είναι σε έντονο ροζ χρώμα και έχει χρονολογηθεί σε 1,1 δισεκατομμύριο χρόνια, ενώ το ροζ στο χιόνι οφείλεται σε στοιχεία άνθησης κόκκινων φυκιών.

 Ο Tristan Cai παρουσιάζει αυτά τα θαυμαστά φαινόμενα με φωτογραφίες μεγάλης κλίμακας των τοπίων, καθώς και με μια εγκατάσταση βίντεο του μικροσκοπικού κόσμου των ερυθροκυττάρων φυκιών, που ελήφθη από μια σταγόνα λιωμένου χιονιού.

Σε ένα άλλο κρίσιμο επίπεδο, ο καλλιτέχνης τονίζει ξεκάθαρα την αυξανόμενη αποσύνδεση μεταξύ των επιστημονικών ανακαλύψεων και των τρόπων με τους οποίους αναπαρίστανται στις ειδήσεις και στη δημοσιογραφία. Αντί για αντικειμενική αναφορά, τα ΜΜΕ υπερβάλλουν, προκαλούν αίσθηση και κατά καιρούς χρησιμοποιούν  σαν όπλο την επιστήμη σε έναν αγώνα για τηλεθέαση και κέρδος. Ο Tristan Cai  ενδιαφέρεται να απαντήσει στην ύβρη των μέσων ενημέρωσης και καλεί τους θεατές να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρουσιάζονται σε αυτούς και να εξετάσουν τις επιπτώσεις ενός τοπίου των μέσων ενημέρωσης γεμάτο μεροληψία και παραμόρφωση.

Ο καλλιτέχνης θα ήθελε να αναγνωρίσει και ευχαριστήσει τον Δρα Robin Kodner και την Κα Clare Hannemen από το ‘’Living Snow Project’’, Kodner Lab, Western Washington University, για το γεγονός ότι μοιράζονται τις γνώσεις τους και προσφέρουν γενναιόδωρη βοήθεια για τη διατήρηση και μικροσκοπική απεικόνιση των φυκιών του χιονιού. Χωρίς αυτό, αυτή η έκθεση θα ήταν αδύνατη.

Tristan Cai.

…………………………………………………………………………………………..