Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | July 22, 2026

Scroll to top

Top

Διαμαρτυρία για να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο…..

Διαμαρτυρία για να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο…..
KefaloniaNews

Διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς   και απαίτησε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ μετά τη δημοσιευμένη άρνηση του Υπουργού Υγείας ότι ειπώθηκε εκ μέρους του ότι οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ στο ΕΣΥ επρόκειτο να μονιμοποιηθούν και την παραδοχή του ότι για το διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό δεν είναι σίγουρο ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους στο τέλος του χρόνου.

Μίλησαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Τσιμάρας η Γενική Γραμματέας Βίλλυ Γεωργοπούλου, ο Δημ. Μαντζουράτος εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς και από το Εργατικό Κέντρο κ.ά.

υτή τη στιγμή οι μισές σχεδόν οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο είναι κενές και καλύπτονται από αυτούς τους συμβασιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι εάν δε μονιμοποιηθούν, θα «καταρρεύσει» το Νοσοκομείο.

Διεκδικούν:

  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ.
  • Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών, τεχνικών και διοικητικών.
  • Μονιμοποίηση και μόνιμη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.
  • Ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων της δημόσιας υγείας-πρόνοιας στη χορήγηση αυξημένου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής.
  • Λειτουργία της Αιμοδοσίας με γιατρό Αιματολόγο και όλων των κλινικών του Γ.Ν.Κ. με ασφάλεια.
  • Ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του «Μαντζαβινάτειου» και των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.