Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | August 3, 2026

Scroll to top

Top

Δυο Επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Περ. Συμβούλιο.

Δυο Επερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Περ. Συμβούλιο.
KefaloniaNews

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θα ανταποκριθεί άμεσα και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Αρχή στο αίτημα στήριξης του στίβου και των αναγκών των αθλητών του, στην Κέρκυρα;

Είναι απαράδεκτο να αναγκάζονται προπονητές, γονείς και αθλητές να απευθύνονται με ανακοινώσεις- εκκλήσεις προς τους κρατικούς φορείς, κυβέρνηση Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές όχι μόνο για στην στήριξη των αθλητικών υποδομών αλλά για την ύπαρξη του αναγκαίου αθλητικού υλικού μέχρι και τις φανέλες των αθλητών. Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου αφού η διαχρονική εγκατάλειψη επιβεβαιώνει ότι από λόγια, διαπιστώσεις, μετάθεση ευθυνών και υποσχέσεις έχουν χορτάσει..

Τον Ιούλιο του 2020 ο κ Αυγενάκης, «επιθεώρησε» τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Κέρκυρας διαπίστωσε την άθλια κατάσταση, συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τους αρμόδιους φορείς, την Διοίκηση του ΕΑΚΚ, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές και μοίρασε ανέξοδες υποσχέσεις που έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες

Η Περιφερειακή αρχή επιδίδεται σε μεγαλοστομίες, στις ανακοινώσεις, στις εκδηλώσεις ή στις βραβεύσεις αθλητών και αθλητριών για τις υποχρεώσεις των αιρετών στην στήριξη του αθλητισμού και των υποδομών.

Η πραγματικότητα και η κραυγή του αθλητικού κόσμου όμως άλλα λέει:

Στον στίβο, δεν έχουμε κλειστό χώρο προπόνησης, το ταρτάν στο ΕΑΚΚ έχει φθαρεί και είναι επικίνδυνο όταν βρέχει.

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι Διασυλλογικοί Αγώνες πρόκρισης και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του Αγωνιστικού Αθλητισμού χωρίς το αναγκαίο αθλητικό υλικό.

Υπάρχει έλλειψη οργάνων προπόνησης και αγώνων όπως π. χ για τους δρόμους με Φυσικά Εμπόδια που δεν υπάρχουν καθόλου.

Οι αθλητές και αθλήτριες Στίβου δίνουν μάχη σε δύσκολες έως απαράδεκτες συνθήκες προπόνησης. Τα μετάλλια και οι διακρίσεις τους, είναι το αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο ενός προσωπικού αγώνα που δίνουν οι ίδιοι, μαζί με τους προπονητές και τους γονείς τους, παρά το αποτέλεσμα ενός οργανωμένου πλαισίου στήριξης από την ίδια την πολιτεία.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, τα ερασιτεχνικά σωματεία μαραζώνουν από την έλλειψη στήριξης, την πολιτική «πετσοκόμματος» των επιχορηγήσεων, την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει η Τοπική Διοίκηση.

Επερωτάται η κα Περιφερειάρχης:

  1. Θα πάρετε άμεσα μέτρα για να καλύψετε τις ανάγκες σε αθλητικό υλικό για την συμμετοχή των αθλητών μας στους Διασυλλογικούς αγώνες που ήδη ξεκίνησαν;
  2. Θα στηρίξετε οικονομικά τα σωματεία που μετέχουν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ;
  3. Θα ανταποκριθείτε στο αίτημα της προμήθειας για 5 εμπόδια των 2000, 3000 με Φ.Ε με συνοπτικές, νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες και σε συνεργασία αν χρειάζεται, με την διοίκηση του ΕΑΚΚ και τον Δήμο Κ. Κέρκυρας;
  4. Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο κατασκευής του σκέπαστρου στο ΕΑΚΚ μετά την εγγραφή του στον προϋπολογισμό;
  5. Τι έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από όσα δήλωσε ο κ. Αυγενάκης στην Κέρκυρα; Θα απαιτήσετε από την κυβέρνηση και τον Υπουργό κ. Αυγενάκη να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στον Κερκυραϊκό λαό;

4/4/22

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

Η εταιρεία «Corfu Gardens- Ikos» συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο. Ως πότε η Περιφερειακή Αρχή θα παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο;

Για μια ακόμη φορά υποχρεωνόμαστε να φέρουμε με επερώτηση, θέμα που αφορά την προκλητική αλλά και καταστροφική δράση της εταιρείας αυτής τόσο ενάντια στους κατοίκους αλλά κύρια ενάντια στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής του ακρωτηρίου των ελαιών (πρώην club Mediterranee). Μιας περιοχής, μάλιστα, που είναι χαρακτηρισμένη ως τοποθεσία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Η εταιρεία αυτή, που ιδιοκτήτες φέρονται να είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αδελφοί Ανδρεάδη –κατ΄ άλλους απλά είναι θυγατρική της Goldman Sachs έχει κυριολεχτικά αφηνιάσει και δεν ορρωδεί προ ουδενός… Ακόμη και οι λιγοστές και αόριστες υποσχέσεις του κυρίου Ανδρεάδη προς το Π.Σ. αποδείχτηκαν στην πράξη λόγια κενά περιεχομένου.

Η ασύδοτη δράση της, στηρίζεται στην κυβερνητική πολιτική παράδοσης στα επιχειρηματικά σχέδια, στην υποταγή της Δημοτικής αρχής της Κ. Κέρκυρας που γνωμοδότησε «εν μια νυκτί» υπέρ των απαιτήσεων και των συμφερόντων των «επενδυτών”. Ενθαρρύνεται, επίσης, από την στάση ανοχής που επιδεικνύει η Περιφερειακή Αρχή, μετά και την σκανδαλώδη εύνοια εκ μέρους της Περιφερειακής πλειοψηφίας να αποδεχτεί τις απαράδεχτες απαιτήσεις των « επενδυτών» και στην ουσία να τους χαρίσει 70 στρέμματα του οικοπέδου, αντί να παραχωρηθούν στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, δηλαδή στους δημότες της Κέρκυρας.

Μετά από όσα καταγγείλαμε, σε προηγούμενη επερώτησή μας, για εργασίες εξάλειψης του δημοτικού δρόμου που οδηγεί από τον κεντρικό δρόμο Κέρκυρας – Ύψου προς τη θάλασσα, διά μέσου του Club Med και εξασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών της στην παραλία…. Μετά τις καταγγελίες μας για εκρίζωση εκατοντάδων αιωνόβιων δέντρων εντός του οικοπέδου…. και κυρίως μετά την απάντηση της Περιφερειακής Αρχής που δήλωσε αναρμόδια να επέμβει, η εταιρεία συνέχισε απτόητη το καταστροφικό της έργο.

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των κατοίκων, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας αναγκάσθηκε τελικά, να παραδεχτεί: «… διαπιστώθηκε ότι στην ακτή έμπροσθεν του Ξενοδοχείου ΙΚΟΣ ODISEIA MON. AE (εντός της περιοχής αιγιαλού και παραλίας) πραγματοποιούνται με βαρέα μηχανήματα ευρείας κλίμακας εκσκαφικές εργασίες… Οι εκτελεσθείσες μέχρι σήμερα εργασίες είναι καθ’ υπέρβαση των οριζομένων τόσο από την Υπηρεσία όσο και από την Οικονομική Επιτροπή …». Με απλά λόγια δηλαδή, η εταιρεία με πρόσχημα τον καθαρισμό της παραλίας προέβηκε σε παράνομη αμμοληψία καταστρέφοντας ουσιαστικά μια από τις ελάχιστες παραλίες που οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ακόμη πρόσβαση. (Φώτο).

Φωτογραφία από το Corfupress.com που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 25/03/2022

Μετά από όλα τα παραπάνω, δεν αποτελεί δικαιολογία η οχύρωση της Περιφερειακής αρχής πίσω από την «αναρμοδιότητά» της.

ΕΠΑΝΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Περιφερειάρχης που στις 5/12/2020 υπέγραψε, ως «ΑΡΜΟΔΙΑ», την σχετική απόφαση (ΑΔΑ 63167ΛΕ-ΝΨΝ) με την οποία ενέκρινε την μετατροπή της υποχρέωσης παραχώρησης ακινήτου της εταιρείας Corfu Gardens ΑΚ.ΤΕ.JE. Sani/Ikos Resorts σε καταβολή χρηματικού ποσού προς τον Δήμο Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων δηλαδή στους δημότες:

  1. Θα ανακαλέσει την πιο πάνω απόφασή της, με δεδομένο την εξαπάτηση του Π.Σ. από την συγκεκριμένη εταιρεία;
  2. Σε ποια άλλα μέτρα προτίθεται να προβεί ούτως ώστε να διατηρηθεί ο συγκεκριμένος δημοτικός δρόμος και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στην παραλία, κάτι που εξάλλου αναφέρεται ρητά στην απόφαση του Π.Σ. που η παράταξή της μαζί με την παράταξη του κυρίου Σπύρου στήριξαν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Π.Σ.;
  3. Τι μέτρα θα πάρει για την υπεράσπιση μιας περιοχής που «τύποις και ουσία», είναι χαρακτηρισμένη ως Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους από τη καταστροφική μανία της εν λόγω εταιρείας (εκρίζωση εκατοντάδων δένδρων και καταστροφή της παραλίας με μηχανήματα βαρέως τύπου);

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.