Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 19, 2024

Scroll to top

Top

Μεγάλη συμμετοχή – Προβληματισμός για το Covid-19.

Μεγάλη συμμετοχή – Προβληματισμός για το Covid-19.
KefaloniaNews

Μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου. Προβληματισμός και πολλές ιδέες και προτάσεις  που δυστυχώς προσκρούουν στην πανδημία, στον covid 19.

Τέσσερα θέματα συζητήθηκαν.  1. Δράσεις τουριστικής προβολής. 2. Αθλητικός – θεματικός τουρισμός. Εισηγητής: Ελευθέριος  Στελλάτος

  1. Δυνατότητες συνεργασίας με το Επαγγελματικό Λύκειο Αργοστολίου.

Εισηγητής: Γεράσιμος Βασιλάτος, Δ/ντής ΕΠΑΛ. Και….4. Προτάσεις για την τοποθέτηση του « I love Kefalonia».

Στο πρώτο θέμα υπήρξε διαφωνία μεταξύ Τουριστικής Επιτροπής και Σπύρου Γαλιατσάτου. Ο κ. Γαλιατσάτος επέμενε ότι  θα έπρεπε να λέμε μαζί με την Κεφαλονιά  και το Ιθάκη, διότι όπως είπε το όνομα Ιθάκη «πουλάει» από μόνο του. Πολλοί συμφώνησαν, άλλοι διαφώνησαν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν εγκρίθηκε τουλάχιστον από την Τουριστική Επιτροπή.

Αλλά,  από τη συζήτηση βγήκε ένα θέμα, απορώ γιατί δεν το εντόπισαν. Κεφαλονιά και δίπλα Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη ή σκέτο Κεφαλονιά, κάτι που δεν το δέχεται, τουλάχιστον με τη συμπεριφορά του το Ληξούρι; Η Παλική έχει μια δική της «φιλοσοφία», θεωρεί το Ληξούρι Κεφαλονιά, οτιδήποτε άλλο δεν το δέχεται. Η Σάμη βρίσκεται σε μια κατάσταση ….αποσύνθεσης και αμφιβάλλω αν έχει συζητήσει τουριστικά θέματα. Κι όμως, η Σάμη έχει τα καλύτερα «κομμάτια», τα Σπήλαια, τον Μύρτο, την Άσσο, το Φισκάρδο.

Πιστεύω ότι η Τουριστική Επιτροπή Αργοστολίου θα έπρεπε να  αποκαλείται   «Τουριστική Επιτροπή Κεφαλονιάς», με τη συμμετοχή Ληξουριού και Σάμης. Οτιδήποτε άλλο θα είναι μισή δουλειά για το Τουριστικό Προϊόν της Κεφαλονιάς.

Όλα δείχνουν ότι ξεκινούν (ξεκίνησαν) στραβά, και τελικά ποια θα είναι η κατάληξη, άγνωστο. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες, φάνηκε να επιμένουν  στο «περασμένα μεγαλεία και θυμώντας τα να κλαις». Τίποτα δεν πρόκειται να πάει καλά έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με την πανδημία. Γι αυτό ας είμαστε περισσότερο προσγειωμένοι και ας μην κάνουμε άστοχες προβλέψεις όπως ο κ. Γεροντάκης που φάνηκε αισιόδοξος και ότι όλα θα πάνε καλά. .. Ασφαλώς θα πάρει και η Κεφαλονιά το «τουριστικό κομμάτι» που της αναλογεί, αλλά τίποτα άλλο, ας προσγειωθούμε.

Όπως προσγειωθήκαμε με όσα είπε ο αντιδήμαρχος κ. Διον. Μινέτος περί αθλητικών υποδομών. Ασφαλώς όσοι τον άκουσαν, θα κατάλαβαν ότι περί Αθλητικού – θεματικού  τουρισμού, ούτε λόγος να λέγεται.

 

Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υπό κατάρρευση. Κολυμβητήριο, μπάζει….νερά από παντού, έσπασαν οι σωλήνες και έχουν καθιζήσεις. Το Κλειστό Γήπεδο Αργοστολίου, η οροφή έχει σκουριάσει και χρειάζονται πολλές αντικαταστάσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει. Το Γήπεδο Αργοστολίου το γρασίδι χρειάζεται αντικατάσταση κι ας αποκαταστάθηκε πρόσφατα από τη Δημοτική Αρχή Παρίση.

Συμμετείχε και ο Γεράσιμος Βασιλάτος, Διευθυντής του ΕΠΑΛ, ο οποίος αναφέρθηκε  για το Επαγγελματικό Λύκειο   που βρίσκεται στη Λάσση στο παλιό οικοτροφείο. Το ΕΠΑΛ βγήκε πρώτο στην Περιφέρεια για τη δράση του και την εργασία του σχετικά με το Εργοστάσιο Αφαλάτωσης. Είπε πολλά ο κ. Βασιλάτος για το ΕΠΑΛ, πολλά παράπονα αλλά και επιτυχίες. Υπάρχουν ωστόσο δυνατότητες συνεργασίας Τουριστικής Επιτροπής και ΕΠΑΛ.

Η συνεδρίαση  τελείωσε με το θέμα «I love Kefalonia».   Σε ποιο σημείο του Αργοστολιού  θα τοποθετεί.  Στη Γέφυρα που τοποθετήθηκε αρχικά υπάρχει πρόβλημα με την ……Αρχαιολογική Υπηρεσία. Δεν επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο εκτός αν παρθεί άδεια. Άδεια ωστόσο, από την Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι κάπως δύσκολο να εκδοθεί σύντομα . Μπλέξιμο. Ειπώθηκαν πολλά σημεία του Αργοστολιού. Το καλύτερο είναι εκεί που τοποθετήθηκε αρχικά.

Σ.Α.

Δείτε όλη τη συνεδρίαση από το Kefalonia Life.