Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 17, 2026

Scroll to top

Top

Το Ερασιτεχνικό Θέατρο για λεπτές και ανθρώπινες αποχρώσεις….

Το Ερασιτεχνικό Θέατρο για λεπτές και ανθρώπινες αποχρώσεις….
KefaloniaNews

Μια όμορφη παράσταση  από το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς, που επανακάμπτει μέσα σε καιρούς ζοφερούς σαν τους σημερινούς. Πρόκειται για μια παράσταση σπονδυλωτή που αποτελείται από 4 μονόπρακτα.

Γιατί λεπτές ανθρώπινες αποχρώσεις; Γιατί κάθε λεπτή και ανθρώπινη απόχρωση είναι μικρή ανθρώπινη ιστορία που έχει επίκεντρο σχεδόν πάντα την γυναίκα. Από τον μεθυσμένο κύριο, που μπορεί να μην είναι και μεθυσμένος, και μιλάει με έναν σκύλο, από τις “συμπεθέρες” που προξενεύουν τα παιδία τους κάθε μέρα εμμονικά, από το ζευγάρι που βαριεστημένα, απλά ανέχεται ο ένας τον άλλον, μέχρι εκείνον και εκείνον, που δοκιμάζονται χωρίς επιτυχία και στο τέλος αποθεώνουν την γυναίκα.

Στο ανοιχτό θεατράκι , στην Νέα Πολιτιστική Εστία  ( πρώην Οικοτροφείο ) , στη Λάσση.

Παρουσιάζονται με τη σειρά.

– Αυτό το ζώο το παράξενο , του Γκαμπριέλ Αρού , βασισμένο στα Διηγήματα του Α. Τσέχωφ , σε απόδοση Γ. Καλατζόπουλου , ( παίζει ο Μάκης Μαρκέτος ).
– Το προξενιό , της Λίας Χατζοπούλου , ( παίζουν η Διονυσία Κακονύχτη και η Ειρήνη Μάνθου ).
– Θέλω απλά να κάτσω ,του Α. Λοριότ – σε μετάφραση Σαντίνας- Ανίτας Μαρκέτου , ( παίζουν Ειρήνη Κουνάδη και Ρωσσέτος Λούζης )
– Εκείνος και Εκείνος – απόσπασμα , του Γ. Μουρσελά , ( παίζουν Σπύρος Ζαπάντης , Μάκης Μαρκέτος και η Χρύσα Μαρκάτου ) .

Η σκηνοθεσία είναι ομαδική και με την πολύτιμη και δημιουργική βοήθεια του ηθοποιού και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Λυκούρα .
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση για το έργο έγραψε ο νέος μουσικός Αντώνης Παπανικολάτος .
Στην παράσταση παίζουν ζωντανά οι μουσικοί :
Σοφία Παντελάδη ( ακορντεόν ) , Γεράσιμος Πετράτος (κιθάρα ) και Αντώνης Παπανικολάτος ( πιάνο ) .
Στην Τεχνική Υποστήριξη είναι η Βίκη Φωκά και ο Γεράσιμος Ιακωβάτος .

Για την κάλυψη των εξόδων της παράστασης και την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, η είσοδος στην παράσταση κοστίζει 5 Ε .

Επίσης ευχαριστούν θερμά όσους και με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν σήμερα Σαββάτο και Κυριακή στις 9.15 μμ.