Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 18, 2026

Scroll to top

Top

Άλλη μια παρέμβαση στον Κούταβο

Άλλη μια παρέμβαση στον Κούταβο
KefaloniaNews

Με τη συμμετοχή   του Φορέα Διαχείρισης Αίνου την Δημοτική Κίνηση “ΦΑΡΟΣ” και πολλών άλλων  φορέων και συλλογικοτήτων, άλλη μια παρέμβαση σήμερα στον Κούταβο. ώστε να αποδοθεί ο χώρος στη διάθεση των πολιτών.

Επίσης στα πλαίσια  για τα πολιτιστικά δρώμενα, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του Κουτάβου ως τόπου καλλιτεχνικής μέθεξης και βάσει των νέων συνθηκών και περιορισμών, καλούμε καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στην Κεφαλονιά και θέλουν να επικοινωνήσουν το έργο τους, να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Οι εκδηλώσεις όπως είπε ο Νίκος Παυλάτος θα ξεκινήσουν μετά τις 16 Ιουλίου. Μουσική,  θέατρο, ζωγραφική, μικτές τέχνες, εγκαταστάσεις χώρου κλπ.

Όπως μου συμπλήρωσε ο Νίκος Παυλάτος, διεκδικούμε ζωτικό χώρο για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά με μια παρέμβαση πνοής στον Κούταβο μέσω της δημιουργίας ενιαίου πάρκου, ποδηλατοδρόμων, ανοιχτών θεάτρων, χώρων συναυλιών, ανασκαφές αρχαιοτήτων, δημόσιους χώρους στάθμευσης. Σκοπός να αποδοθεί ο χώρος στον Πολίτη και την οικογένεια, να ξανασυναντηθούμε στα ίδια μέρη, να συνυπάρξουμε, να βρει η πόλη το ψυχικό της χρώμα.

Σήμερα Κυριακή έγινε καθαρισμός μέχρι την παλαιά λίμνη, όπου φιλοδοξία  του “ΦΑΡΟΥ” είναι να την ξαναγεμίσουν με νερό..

Πριν έρθουν όλοι, βρήκα την ευκαιρία να φωτογραφίσω την αίθουσα του  Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. Η αίθουσα φαίνονταν λίγο εγκαταλειμμένη.  Με τόσα που ακούγονται.

 

Στην περιοχή του λεγόμενου Ποντικονήσι υπάρχει μεγάλη μόλυνση. Γίνεται βέβαια καθαρισμός  του Κουτάβου από τους υπεύθυνους των ‘Ποδηλάτων Θαλασσής”, που βρίσκονται στον Κούταβο,  έγινε και σήμερα, αλλά δεν φτάνει. Θα ήταν καλύτερα την περιοχή αυτή να την επισκεφθεί υπεύθυνος από τον Δήμο ή την Περιφέρεια που γνωρίζει καλύτερα το πρόβλημα. Εκτός από την μόλυνση υπάρχει έντονη μυρωδιά πολύ άσχημη..

. Η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη αυτή τη φορά, ωστόσο έγινε καλός καθαρισμός, ιδιαίτερα στην περιοχή της πρώην λίμνης. Οι φωτογραφίες δείχνουν την προσπάθεια που έγινε

Ο Χώρος αυτός ήταν κάποτε λίμνη, ευελπιστούν ότι θα ξαναγίνει.

Στον χώρο αυτό θα γίνουν οι εκδηλώσεις με φόντο το Αργοστόλι.

Τέλος, στον Κούταβο με ξεκίνημα από τα “Ποδήλατα Θαλάσσης” ο Πάνος Βαλσάμης με τον Γιωργάκη  “δια ζώσης” όπως θα λέγαμε έκαναν καθαρισμό του Κουτάβου.

Σπ. Αλεβιζόπουλος