Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 30, 2026

Scroll to top

Top

Σύσκεψη για τα έργα στην Παλλική

Σύσκεψη για τα έργα στην Παλλική
KefaloniaNews

Σύσκεψη για τα έργα στην Παλλική είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας στο γραφείο του. Στην σύσκεψη αυτή για την πορεία των έργων παρευρέθηκε ο Διευθυντής της υπηρεσίας δημοσίων έργων του Υπ.Υποδομών, κ. Δ. Αναγνώπουλος.

Ως γνωστόν τα “ανοιχτά” μέτωπα στο οδικό δίκτυο Αγίου Βασιλείου-Κουρουπάτων και Βασιλείου είναι υπό την εποπτεία του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Στην σημαντική αυτή συνάντηση παρευρέθηκαν και: ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ Θ.Γαλιατσάτος, ο ανάδοχος των έργων κ. Ιωαν.Μαρούλης μαζί με τον κ Ιωαν Λαμπρόπουλο (υπεύθυνος της εταιρείας στα έργα της Κεφαλονιάς) και οι Μηχανικοί της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δρακουλόγκωνας, με το τέλος της συνάντησης, μας ενημέρωσε ότι εντός 10 ημερών θα έχει ασφαλτοστρωθεί και παραδοθεί ο δρόμος του Αγίου Βασιλείου.

Η “πληγή” για τα χωριά της Ανωγής, όμως, δεν κλείνει καθώς προσεχώς ο εργολάβος θα ξεκινήσει τα έργα στα Κουρουπάτα (στο κομμάτι όπου βρίσκεται το σπίτι των αθίγγανων). Ο δρόμος επομένως θα πρέπει να ξανακλείσει.

Ας ελπίσουμε να μην συνεχιστεί εις μακρον η ταλαιπωρία. Ακόμα μας βασανίζουν ερωτήματα γιατί καθυστέρησε τόσο το έργο του Αγίου Βασιλείου; Δεν έχει κανένας εργολάβος δικαίωμα να “παίζει” εις βάρος των κατοίκων. Όποιος θέλει “παιχνίδια” να μην συμμετέχει σε δημοπρασίες έργων.

Στηριζόμαστε στα λόγια του κ Δρακουλόγκωνα, ο οποίος πραγματικά έχει παραδώσει έργα στην Παλλική (ασφαλτόστρωση από την αρχή του Λιβαδιού (μεγάλη ευθεία μετά στροφές Κριτονού) έως την είσοδο της πόλης του Ληξουριού (κολόνα), κατασκευή γεφυριού στο “Βαρυκό”, παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο της Ανωγής (Αγία Θέκλη), και σύντομα οδικό δίκτυο Αγίου Βασιλείου-Κουρουπάτων. Σε εκκρεμότητα ο δρόμος στο Βουνί) ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις σημερινές εργασίες στο τελευταίο κομμάτι του Αγίου Βασιλείου.