Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 17, 2026

Scroll to top

Top

Εδώ και τώρα, ενημέρωση για τη Μαγιόρκα.

KefaloniaNews

♦ Πολύ ενδιαφέρουσα μέρα σήμερα.

♦ Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

♦ Η Αδελφοποίηση του 2ου Γυμνασίου με το 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου στο Θέατρο πριν την παράσταση της ΚΕΔΗΚΕ.

♦ Και μετά η Παράσταση της Ομάδας των Ενηλίκων από το Θεατρικό Εργαστήρι της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία του ΝΗΛ ΣΑΙΜΟΝ….

♦ Πλήρης μέρα.

♦ Για το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος λείπει στην Μαγιόρκα.

♦ Δεν ξέρω αν έχει έρθει.

♦ Παραβρέθηκε (λένε) σε ένα συνέδριο για ….έξυπνα νησιά.

♦ Δεν μου ξεκαθάρισαν αν πρόκειται για πρόταση, να γίνει η Κεφαλονιά…. έξυπνο νησί.

♦ Ή, αν μας θεωρούν ….έξυπνο νησί και μας προσκάλεσαν.

♦ (Τρομάρα μας).

♦ Γιατί αυτή η μυστικότητα του ταξιδιού αυτού, δεν γνωρίζω.

♦ Ίσως οι «σύμβουλοι» του Δημάρχου τον συμβούλευσαν να μην το ανακοινώσει για να μην τον πάρουν στο …. «ψιλό γαζί».

♦ Περί έξυπνου νησιού και εξυπνάδας του Δήμαρχου που συμμετέχει σε ένα τέτοιο συνέδριο.

♦ Πρόκειται φίλοι μου (αφού το έψαξα) το πρώτο διεθνές συνέδριο για τα έξυπνα νησιά που επιλήφθηκε αυτών των ζητημάτων στις 20-21 Απριλίου στην πόλη Calvià (Μαγιόρκα), συγκεντρώνοντας κάτω από την ίδια στέγη περισσότερους από 85 διεθνείς εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους των νησιωτικών διοικήσεων.

♦ (Το προσέξατε, δεν λέει Δημάρχους, λέει «νησιωτικών διοικήσεων», έχει τη σημασία του αυτό).

♦ Το συνέδριο – που διοργανώθηκε από την Fira de Barcelona, το Δημοτικό Συμβούλιο της Calvià και το Νησιωτικής Συμβούλιο της Μαγιόρκα με την υποστήριξη της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων Νήσων και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς (ΟΗΕ-Habitat).

♦ Έξυπνα νησιά.

♦ ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ…που ενισχύει την ανθεκτικότητά του, συνδυάζοντας δράσεις περιορισμού και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, προκειμένου να θέσει τις βάσεις βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του, μέσω της υλοποίησης έξυπνων και ολοκληρωμένων λύσεων στη διαχείριση των υποδομών και των φυσικών του πόρων αλλά και του περιβάλλοντος εν γένει, υποστηριζόμενων από τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας, καθώς και από επενδυτικά σχήματα και πρακτικές διακυβέρνησης που προάγουν την καινοτομία και την κοινωνική συνοχή.

♦ Τι δουλειά έχουμε φίλοι μου εμείς μ’ αυτές τις εξελίξεις, αφού δεν έχουμε λύση τα απαραίτητα για να λειτουργήσει ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ αυτό το νησί;

♦ Ανατριχιάζεις όταν διαβάζεις «βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων»….

♦ Ποια βελτίωση;

♦ Με το ζόρι ζει και … «κινείται» αυτή η πόλη, πάνω σε σαθρές υποδομές που ♦ κάθε μέρα κάνουν την Κεφαλονιά αλλά και όλες τις πόλεις της ν’ αγκομαχούν.

♦ Ένα έργο γίνεται και πανηγυρίζουμε σαν τρελοί ότι αλλάζουμε, έρχεται η ανάπτυξη…. ταρατατζουμ ταρατατζουμ…..

♦ Τέλος πάντων, είναι μυστήριο γιατί ο Δήμαρχος πήρε μέρος σε ένα τέτοιο συνέδριο.

♦ Εκτός αν πήγε να πάρει μια γεύση τι είναι το «έξυπνο νησί».

♦ Για να απογοητευθεί και να παρατήσει κάτι τέτοιες ……έξυπνες ιδέες.

♦ Εδώ και τώρα, λοιπόν, θέλουμε ενημέρωση για την επίσκεψη του Δήμαρχου στην Μαγιόρκα.

♦ Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε η επίσκεψη αυτή έγινε για άλλους σκοπούς.

♦ Μέχρι εδώ.

♦ Έτσι, λοιπόν, δεν ξέρω αν θα είναι σήμερα ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση.

♦ Μπορεί να βρίσκεται ο «αν’ αυτού», οπότε η συνεδρίαση θα εξελιχθεί με τις συνήθεις εκπλήξεις.

♦ Ο Πρόεδρος να φωνάζει «πέστους να μπουν μέσα ψηφίζουμε», «παρακαλώ σιωπή, βγείτε έξω να κουβεντιάσετε», «παρακαλώ ησυχία».

♦ Θα ιδρώνει και θα ξε-ιδρώνει ο Πρόεδρος για να μπορέσει να έχει την πλειοψηφία.

♦ Έμαθα, ότι ο δήμαρχος φέρνει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τον Δήμο.

♦ Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη.

♦ Εκτός αν είναι απ’ αυτά τα «κρυφά» που άλλα γράφουν και άλλα εννοούν.

♦ Θα δούμε.

♦ Είχα παραπονεθεί γιατί η Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών δεν μου έστειλε το πρόγραμμα – πρόσκληση του 11ου Διεθνές Πανιόνιου Συνέδριου που θα γίνει στην Κεφαλονιά.

♦ Κάπου το πήρε το μάτι μου.

♦ Σε Αργοστόλι – Ληξούρι – Κουρκουμελάτα από 21 – 25 Μαΐου.

♦ Λοιπόν…..

♦ Το Πανιόνιο Συνέδριο, δεν έχει στείλει ακόμα τίποτα πουθενά.

♦ Κι αυτό διότι μέχρι τελευταία στιγμή έχουν γίνει τροποποιήσεις, αλλαγές στις αίθουσες, κάποιοι ομιλητές ζήτησαν αλλαγές ημερομηνιών λόγω υποχρεώσεων.

♦ Είχαν στείλει εδώ και κάμποσες βδομάδες με emaiλ μόνο στους συνέδρους το πρόγραμμα των ανακοινώσεων, για να επιβεβαιώσουνε τους τίτλους και να μάθουν πότε μιλάνε (ξέρετε, οι καθηγητάδες κοιτάνε τα σημεία στίξης – κόμματα και τόνους – και παρεξηγούνται.

♦ Μάλλον κάποιος από τους συνέδρους το ανάρτησε κάπου και κάποια μέσα το πήραν, πάντως ό,τι έχει δημοσιευθεί, ερήμην της Εταιρείας, θα έχει σίγουρα λάθη.

♦ Μόλις ο κ. Γ. Μοσχόπουλος δώσει το τελικό ΟΚ θα το στείλουν σε όλους. (γιατί το πρόγραμμα έχει και παράλληλες εκδηλώσεις και πράγματα… ρευστά).

♦ Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει τίποτα επίσημα, αν δεν δώσει το ΟΚ ο κ. Μοσχόπουλος…

♦ Σκεφτείτε (μου είπαν) ότι τώρα γίνεται η δεύτερη τυπογραφική διόρθωση των δοκιμίων του προγράμματος, λόγω όλων αυτών των ανακατατάξεων.

♦ Πρόσκληση δεν έχουν ακόμα τυπώσει καν.

♦ Ούτε έχει σταλεί το πρόγραμμα σε κανένα ΜΜΕ.

♦ Αυτά προς ενημέρωση σας για το Πανιόνιο Συνέδριο.

♦ Καλό ΣαββατοΚύριακο.

Το ελλαδιστάν, μακριά απ’ όλα αυτά τα ασήμαντα (;;; όχι το βαθύ κράτος, σίγουρα!) ετοιμάζεται να εκτοξευτεί στο διάστημα, όπου είναι και η φυσική του θέση. Ο καινούργιος πρόεδρος του «ελληνικού διαστημικού οργανισμού» είναι αυτός ακριβώς που ταιριάζει να αντιπροσωπεύει αυτήν την ανάδελφη χώρα στο παγωμένο απέραντο άγνωστο. Η ερώτηση «μα που τους βρίσκουν;» είναι λαθεμένη. Υπάρχουν παντού στα μέρη μας, είναι πολλοί, κι έχουν όλοι την ευλογία του μεγάλου αφεντικού (ένα είναι!)

Ο διάδοχος αυτού του μηνπουμετίποτα Κριμιζή έχει όλες τις προδιαγραφές να αφήσει εποχή. Και στο διάστημα – φυσικά. Είναι θρήσκος, είναι φασιστάκος, τι άλλο χρειάζεται το σύμπαν για να μάθει όλη την αλήθεια για το ελλαδιστάν;

Να σας πούμε τι χρειάζεται: τον κύριο 600 δις Σώρρα! Αυτόν χρειάζεται!! Κι αν υπάρχει θεός (που κατά τον νέο διευθυντή του ε.δ.ο. υπάρχει και παραϋπάρχει…) θα πρέπει να φροντίσει ο Αρτέμης να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Για πάντα – for ever.

Όσο για τον αντ’ αυτού; Ας γίνει υπασπιστής του Σώρρα. Τα ταλέντα τα έχει.

(Αυτός ο «άγιος της τεχνολογίας» που ανακάλυψε και προσκυνάει ο κύριος Χριστόδουλος (άλλος ένας δούλος…) Πρωτοπαππάς, ο καινούργιος πρόεδρας, που έχει το προσωνύμιο «καυσοκαλιβίτης», τι δουλειά έκανε πριν αγιάσει; Έκαιγε καλύβες; Ήταν υποτακτικός, μπράβος κανενός φεουδάρχη;

Και τι φάση έπαιζε με τις δέκα καλόγριες που «είχε μαζί τους πολύ κέφι», και δεν τις άφηνε να φύγουν απ’ το τσαρδί του, κι ύστερα έκανε για πάρτη τους συστολή του χρόνου για να μην φάνε ποινή που καθυστέρησαν να γυρίσουν στο μοναστήρι τους, κι έπαθε την πλακάρα του ο κυρ πρόεδρας όταν διάβασε για το νταραβέρι μετά το κέφι με τις καλόγριες, επειδή δείχνει την δύναμη της ορθοδοξίας να συστέλει τον χώρο και τον χρόνο… τι φάση ήταν; Με ναρκωτικά ή χωρίς;

Αυτές οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες δεν πρέπει να κρύβονται απ’ το φιλοθεάμον κοινό…)

(φωτογραφία: Αυτή είναι η άποψη του νέου πρόεδρα του ελληνικού διαστημικού οργανισμού για ένα μικρό μόνο μέρος του πλανήτη γη. Αποτελεί εγγύηση ότι ακόμα κι αν τολμήσουν τίποτα εξωγήινοι να πλησιάσουν – τον κυρ πρόεδρα – θα τους βάλει στη θέση τους. Τις κουφάλες…)

Γνωστός για το αγέρωχο αποικιακό στιλ του ο βουλευτής Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο αντιπολιτευτικού λόγου.

«Έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας. Έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα»

Αυτή τη δήλωση έκανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Προφανώς θεωρεί “μπλέξιμο” τις δημοκρατικές διαδικασίες αφού δεν του επιτρέπει, μαζί με όσους τον ψηφίζουν και τον υποστηρίζουν, να “ξεμπλέξει” από αυτό που θεωρεί “μπλέξιμο”.

Μπερδεμένα πράγματα, που ο κ. Μητσοτάκης ανέχεται και δεν λέει να ξεμπερδέψει. Ίσως κι αυτός να είναι πολύ μπλεγμένος! Τι να πει κανείς εκτός από …καλά ξεμπερδέματα

Να είμαστε έτοιμοι για όλα...

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τις…
«κατάλληλες πολιτικές» για τα συμφέροντά της «από την Κύπρο στο Αιγαίο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού» δήλωσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έδωσε έτσι την απτή απόδειξη – σε όσους μέχρι τώρα… δυσκολεύονταν να αναγνώσουν τις προθέσεις του – ότι για την Τουρκία, και συνεπώς για την Ελλάδα, η Κύπρος, το Αιγαίο και η Θράκη αποτελούν ένα ενιαίο και αδιάσπαστο μέτωπο στο οποίο απλώνεται η τουρκική επιθετικότητα.

Ο μπαγάσας που χώρεσε ΟΛΗ την νεο-Ελλάδα σε μια φωτογραφία.

Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα ψάχνει να βρει φωτογραφίες για να ντύσει τη διατριβή του με τίτλο «Η Ελλάδα στα χρόνια της Κρίσης», δεν θα δυσκολευτεί πολύ για να βρει την πλέον χαρακτηριστική και σημειολογική.

Το αρχέτυπο του μπάρμπα, με το πόδι ακουμπισμένο πάνω στο κενοτάφιο του Αγνώστου Στρατιώτη, να ξαποσταίνει από τη «μάχη» που έδινε έξω από τη βουλή η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την ώρα που η ολομέλεια συζητούσε το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Και το κομπολόι, εκείνο που κάποτε πρόδιδε μάγκες και κιμπάρηδες αληθινούς, να φωνάζει και να φαντάζει πλέον στα χέρια του ως το απόλυτο σταρχιδιστικό τοτέμ.

DbsSITrX4AEYN5y

Τότε ήταν άλλες εποχές.  Μη ξεχνιέσαι: χώρεσες σε μια φωτογραφία την νεο-Ελλάδα. Την Ελλάδα χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς, κατάφεραν να την χωρέσουν σε ένα καρέ κάποιοι άλλοι πολύ πριν από εσένα. Στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Ντράγκι στηρίζει Στουρνάρα…

Μήνυμα στήριξης στον Γιάννη Στουρνάρα, με αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση, έστειλε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, για την υπόθεση Novartis.

«Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τυχόν ενδείξεις πίεσης, ασκούμενης ιδίως σε διοικητές εθνικών κεντρικών τραπεζών και αδικαιολόγητης παρέμβασης κατά την άσκηση των σχετικών με το Ευρωσύστημα καθηκόντων τους, οι οποίες θα ήταν ασύμβατες με τη νομική προστασία που παρέχουν η Συνθήκη και το Καταστατικό, όσον αφορά την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών», αναφέρει στη δήλωσή του κ. Ντράγκι.

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, στην απάντησή του, τονίζει ακόμη ότι η ΕΚΤ ενδιαφέρεται για την ορθή συμπεριφορά των μελών της, ενώ υπενθυμίζει με νόημα το τεκμήριο της αθωότητας.

Το μήνυμα Γιούνκερ περί εισόδου της Ελλάδας σε «μια νέα εποχή με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις απέναντι στην ευρωζώνη» και μια δήλωση Τσακαλώτου στους Financial Times για… κατά τι ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία σε σχέση με εκείνη της Πορτογαλίας και της Κύπρου άνοιξαν ξανά την συζήτηση για το τί ακριβώς σημαίνει «καθαρή έξοδος».

Στην πραγματικότητα, απάντηση εξ ορισμού δεν υφίσταται. Οι όροι και η μορφή της εξόδου είναι ακριβώς το ένα από τα τρία θεμελειώδη ζητήματα που έχουν ανοίξει αυτήν την στιγμή στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Τα άλλα δύο είναι το χρέος και το στρατηγικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, και είναι προφανές ότι και οι τρεις αυτές παράμετροι αλληλεπιδρούν στην διαμόρφωση του τελικού πακέτου της συμφωνίας.

Υφίστανται όμως τρία δεδομένα: Το πρώτο είναι πως «καθαρή έξοδος» – όπως τουλάχιστοπν την προσδιόρισαν χθες τόσο ο Αλεξης Τσίπρας όσο και ο Ζαν Κλοντ Γιύνκερ – με πιστοληπτική γραμμή στήριξης δεν νοείται.

Το δεύτερο είναι οι απόλυτοι αριθμοί και το ύψος των χρεών, που μιλούν από μόνοι τους για τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Πορτογαλίας.

Και το τρίτο είναι ο κανονισμός 472/2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτελεί και το μοναδικό επίσημο… manual για το πλαίσιο εποπτείας των χωρών που εξέρχονται από προγράμματα διάσωσης.

Αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο βαρύτερα φορολογούμενος -αναλογικά με τα εισοδήματά του- πολίτης στον κόσμο, μην ψάχνετε άλλο, ο ΟΟΣΑ τον έχει περιγράψει με απόλυτη ακρίβεια και… ζει ανάμεσά μας, καθώς είναι Έλληνας, εργαζόμενος, παντρεμένος και με δύο παιδιά.

Ο Ζαίος...

 

Βοήθησαν γι αυτές τις ειδήσεις:
http://www.efsyn.gr/ – huffingtonpost.gr/ – tribune.gr/ – nonews news.blogspot.gr/ – neaselida.gr/ – artinews.gr/- zoornalistas.blogspot.gr/ – www.imerodromos.gr/ –  documentonews.gr/ – tvxs.gr/ – sarajevo.gr – anoixtoparathyro.gr/ – antikleidi.com/ – /tripioevro.blogspot.gr/ – thefaq.gr/ – iefimerida.gr/ – newpost.gr/ – newsbeast.gr/ – thepressproject.gr/ – protagon.gr/ – altsantiri.gr/ – topontiki.gr/ – enimerosi24.gr – harddog-sport.blogspot.gr – info-war.gr/

Εκεί που το χτες συναντάει το σήμερα..εκεί που τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις αποτυπώνονται με εικόνες…εκεί που η νοσταλγία γίνετε γλυκό βάσανο..εκεί που πια δεν υπάρχουν άλλες αντοχές, δεν έχετε παρά να χαμογελάσετε με μια γλυκιά πίκρα και στη συνέχεια μ’ ένα πλατύ χαμόγελο στη ζωή…μόνο τότε θα λέγεστε άνθρωποι και θα την έχετε ζήσει στον απόλυτο βαθμό της….