
♦Με νέο look εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας
Top
♦ Απ’ ότι κατάλαβα στη σημερινή συζήτηση της Επιτροπής για το ΤΕΙ.
♦ Στο Δημαρχείο.
♦ (Είχα στήσει αυτί, διότι ήμουν καλεσμένος για την βράβευση του Μπάμπη Μακρή, και ομολογώ αιφνιδιάστηκα που τους είδα).
♦ Τιμήθηκε, λοιπόν, με πλακέτα για την προσφορά του στην δημιουργία Μουσείου Ραδιοφώνου ο Μπάμπης Μακρής.
♦ Τώρα, τι είδους Μουσείο είναι αυτό που δεν είναι επισκέψιμο.
♦ Από τα παράξενα της Κεφαλονιάς.
♦ Είπε ο Μπάμπης επίσκεψη με ραντεβού….
♦ Ε, καλά τώρα.
♦ Κανείς δεν αμφιβάλει ότι έχει δημιουργήσει μια υπέροχη συλλογή.
♦ Αλλά, βρε παιδί μου, μαζεύει και τα χαίρετε μόνος του;
♦ Τέλος πάντων.
♦ Που είχαμε μείνει;
♦ Α, στην Επιτροπή για το ΤΕΙ.
♦ Μουξου σούξου, το αυτί μου τεντώθηκε, αλλά δεν μπόρεσα ν’ ακούσω πολλά.
♦ Ήταν και λίγο εκτός ……συνειρμού η σύσκεψη.
♦ Ο ένας έλεγε, πεταγόταν ο άλλος….
♦ Δεν τον είδα τον Δήμαρχο πολύ ζωηρό.
♦ Μάλλον κάτι ξέρει και δεν μας το λέει.
♦ Στο ίδιο επίπεδο οι παρεμβάσεις.
♦ Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
♦ Μάλιστα……
♦ Να’ρθουν όλοι.
♦ (Προτείνω να γίνει στην επάνω αίθουσα).
♦ Μιας και θα καλεστεί πολύς κόσμος.
♦ Έτσι νομίζω.
♦ Ακολουθούν ως φαίνεται, την πρώτη «γραμμή».
♦ (Αν είχαν ποτέ τους «γραμμή»).
♦ Επιμένουν να συναντηθούν με τον Υπουργό.
♦ Δεν ξέρω αν έκαναν πίσω και συμβιβάζονται έστω και με κάποιον γραμματέα του.
♦ Δεν το ξέρω αυτό.
♦ Έχω την εντύπωση όμως ότι κάνουν λάθος (πάλι).
♦ Η περίπτωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ήταν ένα λάθος από την αρχή που δημιουργήθηκε.
♦ Ενθουσιασμένοι που ήρθε ένα Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα….
♦ Χέστηκαν από την χαρά τους οι περισσότεροι.
♦ Άφησαν και εξελίχθηκε, χωρίς να παρέμβουν, ένα … «γιαλαντζί» ΤΕΙ .
♦ Κι έμεινε αυτό που έμεινεεεεεεεε!!!!!
♦ Τέλος πάντων.
♦ (Μη ρίχνω ευθύνες σε κάποιους που δεν πρέπει να έχουν …ευθύνες).
♦ Έχω την εντύπωση ότι γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι το ΤΕΙ έχει τελειώσει.
♦ Το πρόβλημα είναι να μην κλείσει το τμήμα στο Ληξούρι.
♦ Να παραμείνει, να γίνει Πανεπιστημιακή Σχολή και …..βλέπουμε.
♦ Το τμήμα μουσικών σπουδών στην Κέρκυρα δεν πάει καλά.
♦ Με τη Σχολή αυτή θέλουν να συγχωνεύσουν το τμήμα Ληξουρίου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
♦ Μπας και αναβαθμιστεί.
♦ Όμως……….
♦ Φεύγουν φοιτητές από τη Σχολή αυτή γιατί είναι υποβαθμισμένη. .
♦ Που το ξέρω;
♦ Έχω καλή ενημέρωση,(στο θέμα αυτό), μην ανησυχείτε.
♦ Επαναλαμβάνω, ότι θα πρέπει ν’ αρχίσουν να σκέφτονται την πραγματικότητα που έρχεται.
♦ Το ξαναλέω.
♦ Θα πρέπει να προετοιμάσουν την διάδοχο κατάσταση.
♦ Χωρίς ασφαλώς να παρεμβαίνουν στα ….εσωτερικά του Πανεπιστημίου.
♦ Να ρωτήσουν τι τους περιμένει.
♦ Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει μια δόση «καβαλήματος».
♦ Καλό θα’ναι να το πλησιάσουν.
♦ Ας ρωτήσουν, υπάρχει τρόπος.
♦ Μακριά από τις συμβουλές Μαραβέγια και Δραγώνα.
♦ Περιμένουμε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
♦ Άλλη μια φορά θα κάνουν μια τρύπα στο νερό.
♦ Αν βρουν άκρη σ’ αυτή τη συνεδρίαση.
♦ Να μου γράψουν.
♦ Εντύπωση προκαλεί η σιωπή της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία της Βουλευτή από τον εορτασμό.
♦ Κολοβός εορτασμός, αλλά η απουσία μιας βουλευτή από το νησί της κατά τον εορτασμό της «25ης Μαρτίου 1821» δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
♦ Αν μάλιστα έχει να έρθει κυβερνητικός εκπρόσωπος στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά κάτι χρόνια.
♦ Τα ερωτήματα αυξάνονται….
♦ Αλλά απάντηση δεν έχουμε.
♦ Να περιμένουμε;
♦ Τι λέτε;
♦ Ο Δήμος Ιθάκης αναβάθμισε την ιστοσελίδα του.
♦ Γεια σας.
♦ Ας θυμηθούμε τι είπαν για το θέατρο μερικοί από τους πιο σημαντικούς “εργάτες” του.
♦ Παγκόσμια ημέρα θεάτρου η 27η Μαρτίου, ημέρα που οι «εργάτες» του έχουν την τιμητική τους.
♦ Όπως κάθε χρόνο ξεκινώντας από το 1962, έτσι και φέτος η θεατρική κοινότητα γιορτάζει την αγαπημένη της τέχνη, ενώ μία αναγνωρισμένη προσωπικότητα γράφει ένα μήνυμα και το απευθύνει σ’ όλο τον κόσμο.
♦ Ο Simon McBurney είναι ο Ευρωπαίος εκπρόσωπος της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας του Θεάτρου, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου. Ζαν Κοκτώ, Άρθουρ Μίλερ, Λόρενς Ολίβιε, Πίτερ Μπρουκ, Πάμπλο Νερούδα, Ευγένιος Ιονέσκο, Λουκίνο Βισκόντι, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Αριάν Μνουσκίν, Ρομπέρ Λεπάζ, Αουγκούστο Μποάλ και Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι μερικές μόνο από τις προσωπικότητες που δώσει το δικό τους μήνυμα στο πέρασμα του χρόνου.
♦ Σε όλες της πόλης της Ελλάδας γίνεται έστω μια συζήτηση για την Ημέρα του Θεάτρου.
♦ Εδώ στην Κεφαλονιά τρία Θέατρα έχουμε το ένα δεν λειτουργεί λόγω σεισμού από το 2014.
♦ Το τρίτο βρίσκεται ξεχασμένο στο Πολύκεντρο Πυλάρου ¨Θέμος Ποταμιάνος¨ στα Διβαράτα.
♦ Έχουμε και δυο ή τρία ερασιτεχνικά σχήματα θεάτρου.
♦ Σιωπή.
♦ Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις….
♦ Συντριπτικά τεκμήρια για εγκλήματα πολέμου στη Συρία…
♦ Μηχανισμός του ΟΗΕ που έχει επιφορτιστεί να διεξαγάγει έρευνες για εγκλήματα πολέμου στη Συρία, καθώς και ακτιβιστές, έχουν συγκεντρώσει «τεράστιο όγκο συντριπτικών» μαρτυριών, εικόνων και βίντεο που τεκμηριώνουν φρικαλεότητες για τις οποίες ευθύνονται όλα τα μέρη στη σύρραξη, ανέφερε στην πρώτη του έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
♦ Ο λεγόμενος «Διεθνής αμερόληπτος και ανεξάρτητος μηχανισμός αρωγής στην έρευνα και τη δίωξη προσώπων που ευθύνονται για τα σοβαρότερα εγκλήματα του διεθνούς δικαίου στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία», του οποίου επικεφαλής έχει τεθεί η Γαλλίδα δικαστικός Κατρίν Μαρκί-Ουέλ, διευκρίνισε ότι διεξάγει προκαταρκτικές έρευνες για πολλές υποθέσεις και συνεργάζεται με δικαστικούς σε διάφορες χώρες που διενεργούν έρευνες για εγκλήματα πολέμου.
♦ Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι κράτη της Ευρώπης, όπου δικαστήρια θα μπορούσαν να επικαλεστούν ότι έχουν παγκόσμια δικαιοδοσία και να προσαγάγουν υπόπτους.
♦ Δεν ήταν ναυάγιο, δεν ήταν όμως και επιτυχία.
♦ Οι γέφυρες Ευρώπης και Τουρκίας δεν κόπηκαν στην Βάρνα αλλά ούτε ενισχύθηκαν, η Ελλάδα δεν έχασε αλλά ούτε πήρε εγγυήσεις «νίκης», και τα μεγάλα ζητήματα μιας δύσκολης σχέσης παραμένουν ανοιχτά και θερμά στο τραπέζι.
♦ Σε πρώτο χρόνο πάντως, και στην πρώτη αποτίμηση που κάνει η Αθήνα για την ευρωτουρκική σύνοδο της Βάρνας, καταγράφονται δύο θετικά στοιχεία:
♦ Το πρώτο, όπως επεσήμαναν χθες το βράδυ κυβερνητικές πηγές, είναι πως το ευρωπαϊκό αίτημα για «παύση» των επιθετικών ενεργειών της Αγκυρας σε Αιγαίο και Κύπρο τέθηκε ευθέως και μετ’ επιτάσεως στον Ταγίπ Ερντογάν, και δη για πρώτη φορά στο πλαίσιο ενός διεθνούς και επίσημου φόρουμ.
♦ «Οι καλές διμερείς σχέσεις αποτελούν πολύ σημαντική δέσμευση για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, διατυπώσαμε όμως την ανησυχία μας για τις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπως επίσης και για την κράτηση πολιτών της Ε.Ε. από την Αγκυρα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά το τέλος της συνόδου.
♦ Οι δε πληροφορίες αναφέρουν πως η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ερντογάν, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ήταν πολύ πιο αυστηρή.
♦ Το δεύτερο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι άνοιξε, επίσης για πρώτη φορά επισήμως, και το κεφάλαιο που αφορά την «κράτηση ευρωπαίων πολιτών» στην Τουρκία – δηλαδή, και των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
♦ Επ΄αυτού, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε ευθέως από τον Ταγίπ Ερντογάν να δοθεί «λύση» στο θέμα των δύο κρατούμενων ελλήνων πριν από το Πάσχα.
♦ Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που ενημερώθηκαν για τα όσα έγιναν στην Βάρνα, ο τούρκος πρόεδρος δεν ήταν αρνητικός, αλλά άνοιξε και μια «γκρίζα ζώνη»:
♦ Φέρεται να δήλωσε ότι και τον ίδιον τον απασχολεί το συγκεκριμένο ζήτημα διότι, πέραν των άλλων, έχει και εκείνος στην Ελλάδα οκτώ κρατούμενους τούρκους αξιωματικούς.
♦ Κοινώς, για πρώτη φορά, ο Ταγίπ Ερντογάν συνέδεσε εμμέσως αλλά με νόημα την κράτηση των δύο ελλήνων με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην χώρα μας και κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα.
♦ Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , πάντως, δεν υπήρξε καμία νύξη περί «ανταλλαγής», η οποία ούτως ή άλλως τελεί εκτός κάθε πλαισίου συζήτησης για την ελληνική πλευρά.
♦ Ποιο ξέρει τι έγινε στην Βάρνα;
♦ Ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν ξέρει τι συμφωνήθηκε, τι πουλήθηκε και τι δόθηκε.
♦ Μπορείτε να βρείτε πολλά ρεπορτάζ και αναλύσεις για τη συνάντηση αυτή με διαφορετικές απόψεις.
♦ Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της πρώτης έρευνας που διενεργήθηκε στην Ελλάδα για τα fake news από την Palmos Analysis και την οποία δημοσιεύει το Tvxs.gr.
♦ Περίπου το 82% των ερωτηθέντων πολιτών δηλώνουν ότι έχουν αντιληφθεί κάποια ψευδή είδηση στην ειδησεογραφία που παρακολουθούν ενώ το 53% δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί από κάποια είδηση που στη συνέχεια αποδείχτηκε ψευδής.
♦ Όσον αφορά τους τομείς εμφάνισης των ψευδών ειδήσεων, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 95% των ερωτηθέντων απαντά ότι τις εντοπίζει στην Πολιτική.
♦ Η Οικονομία ακολουθεί με 85% και το προσφυγικό με 74%.
♦ Η έρευνα δίνει απαντήσεις σε ενδιαφέροντα και χρήσιμα ερωτήματα, όπως: πόσο εμπιστεύονται οι πολίτες τα ΜΜΕ στην εποχή των ψευδών ειδήσεων, πόσο αξιόπιστα θεωρούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πόσο εμπιστεύονται τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, τα ΜΜΕ εθνικής και τοπικής εμβέλειας, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες;
♦ Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν επίσης, οι απαντήσεις στην ερώτηση «πώς αξιολογείτε ή ελέγχετε την αξιοπιστία / εγκυρότητα μίας είδησης;», τα ποσοστά όσον αφορά τα fake news στα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, αλλά και τα fake news που αφορούσαν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό.

♦ Από κάποια άποψη, αν μπορούσε κάποιος να το παρακολουθεί σαν κινηματογραφική ταινία, θα είχε το γούστο του: οι οπαδοί του asset 1 (που έχει λερωμένη τη φωλιά του και στα στησίματα των ποδοσφαιρικών μάτς και στη χοντρική πρέζας – πες με noor 1) εναντίον του asset 2 (του οποίου η φωλιά έχει ρωσική μαφία, λαθρεμπόριο τσιγάρων, ξέπλυμα, παπάδες, και ποιος ξέρει τι άλλο).
♦ Κι όταν μιλάμε για οπαδούς δεν εννοούμε απλά τους γηπεδικούς: αυτοί είναι οι πελταστές, το ελαφρά οπλισμένο πεζικό…
♦ Το πράγμα ανεβαίνει γρήγορα (το ελλαδιστάν είναι χωριό…) και φτάνει ως τα ρετιρέ της κοινωνικής ιεραρχίας (και εξουσίας).
♦ Δεν γίνεται, όμως, να το απολαύσουμε στη σκοτεινή αίθουσα.
♦ Ζούμε μέσα στο “έργο”, σαν οι ενάντια στη θέλησή τους κομπάρσοι – μάζα.
♦ Το ότι αναλύσαμε έγκαιρα την κρατικοποίηση του εγκλήματος (τετράδιο για εργατική χρήση νο 2…) μας γλυτώνει από παραπλανητικούς συναισθηματισμούς και ηθικολογίες.
♦ Αλλά, επίσης, μας σπρώχνει (από εργατική / κριτική / αναλυτική άποψη) πιο κοντά στο επίδικο: στη νομή της εξουσίας.
♦ Το ποδόσφαιρο (όπως στις αρχές των ‘90s τα media, στο “σκάνδαλο Κοσκωτά”) είναι μόνο μια βιτρίνα του αγώνα γι’ αυτή τη νομή…
Την θυμάστε την παρακάτω φωτογραφία;

♦ Για άλλη μια φορά με την… ευγενική χορηγία της ΕΡΤ, τα ναζιστοειδή εκτόξευσαν τον πατριδοκάπηλο οχετό τους.
♦ Μετά το τέλος της παρέλασης στο Σύνταγμα, σε ένα παραλήρημα όπου οι κραυγές περί “κομμένων κεφαλών Τουρκαλβανών” εναλλάσσονταν με γλοιώδεις αναφορές στις εταιρείες όπλων που εξοπλίζουν τον ελληνικό στρατό που μόνο οι πλασιέ των αφεντικών συνηθίζουν, ο τατουαρισμένος με τη σβάστικα Κασιδιάρης, παραλίγο να αναγγείλει την έναρξη πολέμου με την Τουρκία (https://www.youtube.com/watch?v=Ji0ouMYOM4M)
♦ Αυτός, ο από εδώ φασισμός, το συγκοινωνούν δοχείο με τον φασισμό των από εκεί, που θυμίζει τους χουντικούς προπάτορες των χρυσαυγιτών και τον προδοτικό τους ρόλο στην Κύπρο, αφού φόρεσε την «πατριωτική» μάσκα του «τσολιά» επιδοτήθηκε – και πάλι – από την κρατική τηλεόραση ανήμερα της 25ης Μαρτίου.
♦ Υπενθυμίζουμε ότι ο ναζιστοτσολιάς Κασιδιάρης μια πατρίδα έχει.
♦ Αυτή που το έμβλημά της το κουβαλάει στο χέρι του.
♦ Και ό,τι ανήκει στην ίδια ναζιστική ομάδα που έχει υπαρχηγό τον Παππά.
♦ Πρόκειται για τον εταίρο του ναζιστοτσολιά, τον καπελωμένο με το μουσουλμανικό φέσι που φορούσαν οι μεραρχίες των SS στα Βαλκάνια το 1943.
♦ Συμπέρασμα: Τέτοιοι «πατριώτες» και ξακουστοί «τουρκοφάγοι», μέχρι τούρκικο φακιόλι
♦ Κενό στη Δεξιά βλέπει ο Μπαλτάκος και είναι έτοιμος να το «καλύψει»
♦ Σήμερα η νέα φορολοταρία των αποδείξεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε.
♦ Μυστήριο με τους 45 άρρωστους μαθητές στο Ακραίφνιο – Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις
♦ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΕΕΛΠΝΟ-Έδωσαν €48.000 των φορολογούμενων σε site φάντασμα! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
♦ Συγγνώμη ζητούν και οι συγγενείς των φαντάρων που έριξαν τον σκύλο από τον γκρεμό. Καλά τώρα!!!
♦ Προς επανεξέταση όλες οι κρίσιμες διατάξεις για τα κατοικίδια
♦ Δικάζεται ξανά ο Αμβρόσιος μετά από έφεση της εισαγγελέως.
♦ OHE: Συντριπτικά τα τεκμήρια για τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία.
♦ «Η Βάρνα άνοιξε δρόμους» εκτιμούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι
♦ Ικανοποίηση από Μαξίμου για τα μηνύματα της ΕΕ στην Τουρκία για Ελλάδα και Κύπρο.
♦ Υπόθεση Σκριπάλ: ΗΠΑ και 14 Κράτη – Μέλη της ΕΕ απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες
♦ Την έγκριση της δόσης των 6,7 δισ. για την Ελλάδα και την εκταμίευση των 5,7 δισ., εξ αυτών, θα εξετάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM.
♦ Γιάννα Αγγελοπούλου κατά Βενιζέλου: Με υπονόμευσε, είναι κομπλεξικός λόγω βάρους
♦ Ιερείς εισέπραξαν μισθούς 313 ετών σε επτά χρόνια!
♦ Η κουλτούρα των video games γεννά εκατομμυριούχους εφήβους.
♦ Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν;
♦ Ότι τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα στον πολιτισμένο κόσμο δεν τα επηρεάζει, τελικά, ο μοχθηρός Πούτιν αλλά τα χαρούμενα πρωτοκοσμικά golden boys των εταιρειών εξόρυξης και επεξεργασίας data;
♦ Η «γκορνοματσεντόνιγια» κατοικείται από «γκορνοματσεντονίγιες»…
♦ Βεβήλωσαν το μνημείο εκτελεσθέντων εμφυλίου στο Γηροκομειό Πάτρας
♦ Με σύμβολα του εθνικιστικού χώρου και τα αρχικά της Χρυσής Αυγής άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο των εκτελεσθέντων του εμφυλίου στο Γηροκομειό της Πάτρας.
♦ Τη βεβήλωση του μνημείου, έφερε στη δημοσιότητα η Τοπική Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφίες του χώρου.
♦ Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:
♦ «Η ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ του ΚΚΕ καταγγέλλει τη βεβήλωση από τους θρασύδειλους φασίστες, του δημοτικού μνημείου στο Γηροκομειό της Πάτρας, χώρο που αποτελεί τόπο εκτελέσεων ηρώων κομμουνιστών και άλλων λαϊκών αγωνιστών της ταξικής πάλης, που εκτελέστηκαν την περίοδο 1946 – 1949, με αποφάσεις του Έκτακτου Στρατοδικείου της Πάτρας και όχι μόνο.
♦ Ενοχλούνται οι φασίστες…Τρέμουν οι θρασύδειλοι νεοναζί…
Τότε που γυρνάγαμε ξυπόλητοι



