Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | January 20, 2025

Scroll to top

Top

70 χρόνια από τη σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας AQUI στην Κεφαλονιά.

70 χρόνια από τη σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας AQUI στην Κεφαλονιά.
KefaloniaNews

Εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας AQUI στην Κεφαλονιά, με καταθέσεις στεφανιών από εκπροσώπους των Ιταλικών αρχών, από το Δήμο ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββαόγλου και από την Περιφερειακή Διοίκηση ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες α;πό εκπροσώπους των ιταλικών φορέων και στρατιωτικών αρχών των ιταλών και από τη δική μας πλευρά μίλησαν ο αντιδ.  κ. Σάββας Σαββαόγλου, ο αντιπερ. κ. Σ. Κουρής και η Βουλευτής κ. Αφρο. Θεοπεφτάτου η οποία ….τόλμησε να κάνει μια καθαρά πολιτική ομιλία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αντιδ. Ευαγ. Κεκάτος, αλλά και ο κ. Λιμενάρχης. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος απουσιάζει στην Αθήνα.

Θα θέλαμε να αναφερθούμε και σε άλλα όσα συνέβησαν σ’ αυτή την….χλιδάτη θα λέγαμε εκδήλωση για τη σφαγή των Ιταλών.  Ασφαλώς το πρόσταγμα της εκδήλωσης απ’ ότι φάνηκε το είχαν οι Ιταλοί, αφού λίγο ακόμα και θα μας έβγαζαν από το χώρο του μνημείου για να κινούνται καλύτερα οι επίσημοι.

Θα μας δοθεί όμως η ευκαιρία σε άλλο μας σημείωμα να ρωτήσουμε και να αναφερθούμε σε περίεργα περιστατικά. Όπως, γιατί δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου για την εκδήλωση. Ποιοι δεν θέλανε να μαθευτεί ο σημαντικός αυτός γιορτασμός;