Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 19, 2025

Scroll to top

Top

Ξεκινούν σε Ληξούρι, Ζάκυνθο και Λευκάδα τα Σεμινάρια για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα

Ξεκινούν σε Ληξούρι, Ζάκυνθο και Λευκάδα τα Σεμινάρια για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα
KefaloniaNews

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου σε Ληξούρι και Ζάκυνθο και το Σάββατο 8 Μαρτίου στη Λευκάδα ξεκινούν τα Σεμινάρια του Γ΄ Κύκλου της Δράσης Διά Βίου Μάθηση για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και την Αύξηση της Προστιθέμενης Αξίας στα Τοπικά Νησιωτικά Προϊόντα και Υπηρεσίες, τα οποία διοργανώνονται από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Τα Σεμινάρια θα διεξαχθούν στις κατά τόπους εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και η διάρκειά τους είναι από 7-8 έως 9 και από 14 έως 16 Μαρτίου 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι το εξαήμερο Σεμινάριο είναι δωρεάν και απευ­θύνεται τόσο σε τοπικούς παραγωγούς και επι­χειρηματίες όσο και σε αγρότες και κτηνοτρό­φους.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της επι­χειρηματικότητας και η βελτίωση της προστιθέ­μενης αξίας των παραγόμενων στα Επτάνησα προϊόντων και υπηρεσιών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέ­ματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μάρ­κετινγκ, χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφο­ρικής και την αύξηση της έντασης της γνώσης (μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας) στην τοπική παραγωγή.

Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρα­κολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογί­ας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε:

http://www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_sto_seminario_b.doc

Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής:

  • Κεφαλονιά: Στη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: spytro@gmail.com
  • Ζάκυνθος: Στη Γραμματεία του Τμήματος Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: alexandra_ntouzevic@yahoo.gr
  • Λευκάδα: Στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: gram_dep@teiion.gr

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής
(e-mail: a.vitoratos@yahoo.com)

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 

Ζάκυνθος, 7-9 & 14-16 Μαρτίου 2014

Νέο Κτίριο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ζάκυνθος 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Μαρτίου 2014

15:00-16:00                 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)   

16:00-17:00                 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)

17:15-18:15                 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)

18:15-19:15                 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)

19:15-20:15                 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Μαρτίου 2014

09:00-10:00                 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)

10:00-11:00                 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)

11:15-12:15                 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)

12:15-13:15                 Εθνικά και Περιφερειακά σήματα «brand name» για την Ελληνικότητα της γεωργίας (Φώτης Τσόπελας)

13:15-14:15                 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Α΄] (Αριστοτέλης Μαρτίνης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Μαρτίου 2014

09:00-10:00                 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Β΄] (Αριστοτέλης Μαρτίνης)

10:00-11:00                 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)

11:15-12:15                 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)

12:15-13:15                 Πράσινη επιχειρηματικότητα [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)

13:30-14:30                 Πράσινη επιχειρηματικότητα [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)

14:30-15:30                 Μελέτη περίπτωσης (case study) επιχειρησιακού σχεδιασμού παραγωγής και προώθησης βιολογικού προϊόντος και τροφίμου (Φώτης Τσόπελας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Μαρτίου 2014

16:00-17:00                 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Κατερίνα Καμπάση)

17:15-18:15                 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Κατερίνα Καμπάση

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Μαρτίου 2014

09:00-10:00                 Ορισμός, αρχές, στατιστικά της Βιολογικής Γεωργίας – Γεωργία με Ελληνική ταυτότητα (Χαρίκλεια Μινώτου)

10:00-11:00                 Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία (Χαρίκλεια Μινώτου)

11:15-12:15                 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Α΄] (Χαρίκλεια Μινώτου)

12:15-13:15                 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Β΄] (Χαρίκλεια Μινώτου)

13:30-14:30                 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Γ΄] (Χαρίκλεια Μινώτου

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Μαρτίου 2014

09:00-10:00                 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Χαρίκλεια Μινώτου)

10:00-11:00                 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Χαρίκλεια Μινώτου)

11:15-12:15                 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Α΄] (Χαρίκλεια Μινώτου)

12:15-13:15                 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Β΄] (Χαρίκλεια Μινώτου)

13:30-15:30                 Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων (Αριστοτέλης Μαρτίνης)

15:30-16:30                 Απονομή βεβαιώσεων και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου (Αριστοτέλης Μαρτίνης)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 

Κεφαλονιά, 7-9 & 14-16 Μαρτίου 2014

Αίθουσες ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (πρώην ΒΕΣ), Ληξούρι 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Μαρτίου 2014

15:00-16:00                 Ορισμός, αρχές, στατιστικά της Βιολογικής Γεωργίας – Γεωργία με Ελληνική ταυτότητα (Ζήσιμος Λυκούδης)

16:00-17:00                 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

17:15-18:15                 Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

18:15-19:15                 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

19:15-20:15                 Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Μαρτίου 2014

09:00-10:00                 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

10:00-11:00                 Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

11:15-12:15                 Εθνικά και Περιφερειακά σήματα «brand name» για την Ελληνικότητα της γεωργίας (Ζήσιμος Λυκούδης)

12:15-13:15                 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

13:30-14:30                 Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Μαρτίου 2014

09:00-10:00                 Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία [Α΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

10:00-11:00                 Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία [Β΄] (Ζήσιμος Λυκούδης)

11:15-12:15                 Μελέτη περίπτωσης (case study) επιχειρησιακού σχεδιασμού παραγωγής και προώθησης βιολογικού προϊόντος και τροφίμου (Ζήσιμος Λυκούδης)

12:15-13:15                 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)

13:15-14:15                 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Μαρτίου 2014

15:00-16:00                 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Α΄] (Χρήστος Φώης)

16:00-17:00                 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Β΄] (Χρήστος Φώης)

17:15-18:15                 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Χρήστος Φώης)

18:15-19:15                 Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Χρήστος Φώης)

19:15-20:15                 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση  και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Α΄] (Χρήστος Φώης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Μαρτίου 2014

09:00-10:00                 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση  και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Β΄] (Χρήστος Φώης)

10:00-11:00                 Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση  και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Γ΄] (Χρήστος Φώης)

11:15-12:15                 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Α΄] (Χρήστος Φώης)

12:15-13:15                 Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Β΄] (Χρήστος Φώης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Μαρτίου 2014

09:00-10:00                 Πράσινη επιχειρηματικότητα [Α΄] (Χρήστος Φώης)

10:00-11:00                 Πράσινη επιχειρηματικότητα [Β΄] (Χρήστος Φώης)

11:15-12:15                 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Α΄] (Χρήστος Φώης)

12:15-13:15                 Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Β΄] (Χρήστος Φώης)

13:15-14:15                 Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων (Αγησίλαος Κονιδάρης)

14:15-15:15     Απονομή βεβαιώσεων και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου (Αγησίλαος Κονιδάρης