Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 18, 2024

Scroll to top

Top

ἔστω – η έντυπη έκδοση του www.esto.gr

ἔστω – η έντυπη έκδοση του www.esto.gr
KefaloniaNews

Κυκλοφόρησε μόλις το έντυπο ἔστω (Τεύχος 1, Σεπτέμβριος 2013) που αποτελεί φυσική συνέχεια και συνδέεται στενά με τον δικτυακό τόπο www.esto.gr. Το ἔστω κυκλοφορεί περιστασιακά και απροειδοποίητα, θα το βρείτε μπροστά Σας κι έχει άποψη. Εκδίδεται στην Κεφαλονιά με τάσεις φυγής και εξωστρέφειας αφού οι συντελεστές και «συνένοχοι» της προσπάθειας βρίσκονται διασκορπισμένοι σε Αργοστόλι, Πάτρα, Αθήνα, την Περιφέρεια ακόμα και την Ομογένεια ενώ τα θέματα και τα προβλήματα που πραγματεύεται δεν έχουν ιδιαίτερη πατρίδα ή εντοπιότητα ακόμα και όταν οι αφορμές για αυτά έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

Σκοπός του εντύπου είναι να καλύψει το κενό που δημιουργείται από την σχεδόν αποκλειστική κυριαρχία του διαδικτύου σε κείμενα γνώμης, άποψης και θέσεων, προσφέροντας ένα βήμα γόνιμου διαλόγου, ζύμωσης απόψεων και πάλης των ιδεών σε μια εποχή που η ελευθερία του λόγου τείνει από δεδομένο να γίνει ζητούμενο. Η έκδοση του ἔστω έχει συμπληρωματικό και όχι ανταγωνιστικό χαρακτήρα σε σχέση με τα τοπικά έντυπα που ήδη κυκλοφορούν, αφού δεν έχει στενά ενημερωτικό – ειδησεογραφικό περιεχόμενο. Πρόθεση των συντελεστών του είναι να ανοίξει τον διάλογο στη τοπική  κοινωνία της Κεφαλονιάς, έναν διάλογο που ήδη έχει ξεκινήσει από τον διαδικτυακό μας τόπο: www.esto.gr.

Ο αμφίδρομος και συμμετοχικούς χαρακτήρας του εντύπου προϋποθέτει και επιτάσσει τη συμμετοχή κάθε πολίτη με άποψη και πρόταση που πιστεύει στην αξία του ελεύθερου και γόνιμου διαλόγου. Το ἔστω περιμένει και τη δική σας συμμετοχή με προτάσεις, απόψεις, παρατηρήσεις.

Το έντυπο ἔστω διανέμεται δωρεάν και μπορείτε να το ζητήσετε στα σημεία διάθεσης: Βιβλιοπωλείο Κύβος, Φωτογραφείο Λουκάτου, Βιβλιοπωλείο Σταματελάτου, Κρεοπαντοπωλείο Σταμούλη. Επίσης, το έντυπο είναι διαθέσιμο και σε ψηφιακή μορφή (PDF) από την διεύθυνση www.esto.gr/printedition.

Αν θέλετε να συμβάλετε ενεργά στην διανομή, έκδοση και βελτίωση του έστω, για να συμμετέχετε στον διάλογο, για παρατηρήσεις ή για να στείλετε άρθρα μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: Τηλ.: 211 790 2112, Φαξ: 211 790 5003, Email: info [at] esto.gr, Φόρμα Επικοινωνίας: www.esto.gr/contact.

Η Συντακτική Ομάδα του ἔστω