Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 19, 2024

Scroll to top

Top

«Όχι» στο πλιάτσικο της περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

«Όχι» στο πλιάτσικο της περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων
KefaloniaNews

Τo N.T. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ ΑΠΑΙΤΕΊ την απόσυρση των διατάξεων του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχέδιου του υπουργείου Εργασίας, που αφορούν το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) και με τις οποίες επιχειρείται νέο πλιάτσικο στην περιουσία του, κινητή και ακίνητη.

Την ώρα που η πολιτική όλων των κυβερνήσεων  έχει στερήσει 6 μισθούς από τους δημοσίους υπαλλήλους (τώρα χάνουν ακόμα έναν από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό) και που για 13 ολόκληρα χρόνια οι μισθοί στο Δημόσιο είναι «παγωμένοι», η κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό» και την «αξιοποίηση» της περιουσίας του Μ.Τ.Π.Υ., προωθεί το τζογάρισμα των αποθεματικών του Ταμείου ύψους 440 εκατ. ευρώ, και την εκποίηση – ξεπούλημα της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του 40.000 τ.μ. (περιλαμβάνει 1 οικόπεδο και 10 κτίρια, που τα 5 είναι διατηρητέα ιστορικά, κτίρια – φιλέτα στο κέντρο της Αθήνας). Ουσιαστικά, επιχειρείται ένα ακόμη πλιάτσικο και ειδικά στα ακίνητα – φιλέτα που διαθέτει το συγκεκριμένο Ταμείο στο κέντρο της Αθήνας, για να παραδοθούν στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, το σύνολο, του συγκεκριμένου νομοσχεδίου συμπληρώνει το οικοδόμημα των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας δεκαπενταετίας από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψαν την ασφάλιση και τη σύνταξη από κρατική σε ατομική ευθύνη. Χτίζοντας η μια κυβέρνηση πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους της προηγούμενης, κατέκλεψαν τις περιουσίες και τα αποθεματικά όλων σχεδόν των ταμείων που χτίστηκαν με τον ιδρώτα των εργαζομένων. Ιδιαίτερα οι διατάξεις όπως αυτή για την παραγραφή των χρεών των επιχειρήσεων προς τον ΕΦΚΑ στη 10ετία, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την Ασφάλιση των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, καθώς και για την 25ετία στο Δημόσιο (και στους εκπαιδευτικούς) που καταργείται αυξάνοντας το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι και 7 χρόνια.

Τo N.T. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ υπενθυμίζει πως το ΜΤΠΥ χρηματοδοτείται μόνο από τις εισφορές των μετόχων ΔΥ και όλη η περιουσία του προέρχεται από κληροδοτήματα και από τις καταθέσεις των ΔΥ, άρα ιδιοκτήτες της περιουσίας του είναι οι ΔΥ, εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθώς και οι κληρονόμοι τους. Με τη διαχρονική αντιασφαλιστική πολιτική έχουν πάει το μέρισμα από το ΜΤΠΥ στα τάρταρα έτσι που ένας συνταξιούχος ΔΥ παλιότερα έπαιρνε τις εισφορές του πίσω σε 7 χρόνια και τώρα θέλει 15-20. Άρα λαμβάνοντας υπόψη και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης πολλοί ΔΥ δε θα προλάβουν να πάρουν παρά μέρος των εισφορών τους!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Συνταξιούχοι,

Τα Ταμεία μας τα φτιάξαμε με ιδρώτα και αίμα. Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να τα περιφρουρήσουμε, να μην τα αφήσουμε να τα ξεπουλήσουν!

  • Απαιτούμε να αποσυρθεί το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!
  • Απαιτούμε να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις που αφορούν το ΜΤΠΥ.

Αργοστόλι 22/11/2022

Τo N.T. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ