Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 23, 2024

Scroll to top

Top

Τρία θέματα ….φωτιά του Π.Σ. κ. Γιώργου Καλούδη.

Τρία θέματα ….φωτιά του Π.Σ. κ. Γιώργου Καλούδη.
KefaloniaNews

ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΥ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1Η

3-10-2013

Ο  Κανονισμός Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ), ο οποίος εκδόθηκε κατά νομοθετική εξουσιοδότηση και κατά συνέπεια επέχει ισχύ νόμου,

ρητά ορίζει για τα δικαιώματα των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης  ου συνιστούν αντίστοιχα υποχρέωση νομική του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Περιφερειάρχη και όποιου/ -ας Συμβούλου δεν τα σεβαστεί όταν έλθουν προς εφαρμογή σε συνεδρίαση του ΠΣΙΝ:

«Άρθρο 8ο

Λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

  1. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καταρτίζει την ημερήσια διάταξη, στην οποία αναγράφει υποχρεωτικά  τα θέματα  που προτείνει ο Περιφερειάρχης, η Οικονομική Επιτροπή και ένα θέμα από κάθε Παράταξη.»

Είναι στοιχειώδης νομική και δημοκρατική υποχρέωση να επανεγγραφούν  και  συζητηθούν τα θέματα που δεν συζητήθηκαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

«Άρθρο 16ο

Ερωτήσεις-Επερωτήσεις-Αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων

Κάθε σύμβουλος έχει δικαίωμα να καταθέτει ερωτήσεις οι οποίες απαντώνται γραπτά από τον Περιφερειάρχη ή από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη  εντός 15 ημερών από τη κατάθεσή τους.  Κάθε  Σύμβουλος  έχει δικαίωμα να καταθέτει γραπτές επερωτήσεις για τις περιφερειακές υποθέσεις.

Στις 13-1-2012  κατέθεσα τη παρακάτω επερώτηση για τις απ΄ευθείας  αναθέσεις:

« ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

του Καλούδη Γιώργου,

Δικηγόρου Α.Π. & Σ.τ.Ε., 

 Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

13 Ιανουαρίου 2012

Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ

Κύριε Περιφερειάρχη,

Η παραίτηση του κ. Μάκη Φόρτε από την Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε το μέγα γεγονός των απευθείας αναθέσεων και μάλιστα κάποιων ως δήθεν κατεπείγουσών και χωρίς να είναι εγγεγραμμένες στην Ημερήσια Διάταξη των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής.

Ερωτάσθε:

1)        Πόσες απευθείας αναθέσεις έργων των Αντιπεριφερειαρχών Κέρκυρας Χρήστου Σκούρτη και Λευκάδας  Θ. Βερύκιου φέρατε στην Οικονομική Επιτροπή;

2)        Σε ποιους εργολάβους αναθέσατε, χωρίς δημοπρασία και με απευθείας ανάθεση, ποια έργα και για ποια ποσά, αλλά και ποια είχατε εισάγει για ψήφιση και δεν ψηφίστηκαν;

3)        Γιατί δεν προχωρούσατε σε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με 4-5 εργολάβους, τους κατά τεκμήριο καλύτερους;

4) Γιατί οι Αντιπεριφερειάρχες σας έβαζαν στην Οικονομική Επιτροπή κάποιες απευθείας αναθέσεις προ ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγοντα θέματα, ενώ λόγοι διαφάνειας, δημοσιότητας και γνώσης της αντιπολίτευσης επέβαλαν τουλάχιστον να είναι εγγεγραμμένα στην Ημερήσια Διάταξη και με πλήρη φάκελλο;

4)       Θα καταθέσετε τους πλήρεις  φακέλλους  των έργων αυτών μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, (στα τέλη του μηνός) του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων;

Ο επερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος

Γιώργος Καλούδης

Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»»

Ο κ. Σπύρου τότε δεν είχε παράσχει κανένα στοιχείο.

Η απάντησή του ήταν στα γνωστά πλαίσια των πολιτικάντηδων βουλευτών που  τους έκαναν και μαθήματα να απαντάνε και γενικά να μιλάνε με γενικά και αόριστα πράγματα, με εκθέσεις γ΄δημοτικού, του στυλ «όλοι μαζί θα πάμε, συνευθύνη κλ. Άρες μάρες κουκουνάρες: Κανένα στοιχείο, καμμία συγκεκριμμένη απάντηση. Με αυτόν τον τρόπο χρεωκόπησαν τη χώρα.

Στις 30-8-2013 κατέθεσα νέα ερώτηση για τις απευθείας αναθέσεις με έμφαση στις απευθείας αναθέσεις για τη δήθεν τουριστική προβολή.

Η επερώτησή μου δεν γράφτηκε στην ημερήσια διάταξη.

Αυτό νομικά μεν λέγεται παράβαση καθήκοντος  πολιτικά δε λέγεται  παράβαση πολιτικού καθήκοντος και απόπειρα συγκάλυψης στοιχείων.

———————————————————————————–

Αίτηση
του Γιώργου Καλούδη,

  Επικεφαλής της παράταξης “ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Για παροχή εγγράφων σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 6 του κανονισμού λειτουργίας του  Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
ΠΡΟΣ

1)Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ.Σπύρο Σπύρου

2)Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Μηλιώτη

3)Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Κοινοποίηση :ΜΜΕ

3-10-2013

Κύριε Περιφερειάρχη,

Παρά το γεγονός ότι στις 12-1-2012 υπέβαλα  επερώτηση για τις απ΄ευθείας αναθέσεις και δεν  δώσατε τα στοιχεία  πρόσφατα στις 30-8-2013 έκανα  νέα επερώτηση για τις απευθίας αναθέσεις, την οποία με  συνευθύνη δική σας και του Προέδρου κ.Μηλιώτη  δεν την γράψατε στα θέματα ημερήσιας διάταξης, διαπράττοντας πολιτική και νομική παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 6 του κανονισμού λειτουργίας του  Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σας ΖΗΤΩ

ΝΑ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΉΣΕΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ:

1)     Όλων, ΟΛΩΝ,  των συμβάσεων απ΄ευθείας αναθέσεων για τη τουριστικλη προβολή και για άλλα ΈΡΓΑ, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Επτανήσου από 1-2-2011 μέχρι σήμερα.

2)     ΟΛΩΝ των φυλλαδίων, εντύπων και γενικά αποδεικτικών μέσων για τη τουριστική ή τη δήθεν τουριστική προβολή από 1-2-2011 μέχρι σήμερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

 —————————————————————————-

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΟ

3-10-2013 

Με βάση νόμο που ψήφισαν οι Μνημονιακοί Βουλευτές, από εφέτος δεν θα καταβληθεί το επίδομα ανεργίας των ξενοδουπαλλήλων.

Υπολογίζεται ότι δεν θα καταβληθεί στους 20.000 περίπου ξενοδοχουπαλλήλους των Επτανήσων, που απλά σημαίνει 20.000 χ 5 μήνες= 100.000 χ 350€ το μήνα= 35 εκατομμύρια ευρώ θα λείψουν εφέτος το χειμώνα από τις αγορές (από περίπτερα μέχρι καφετέριες και από καταστήματα ρουχισμού και υπόδησης  μέχρι ιατρεία και φαρμακεία) της Κέρκυρας, των Παξών, της Ιθάκης, του Μεγανησίου, της Λευκάδας, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, των Οθωνών, της Ερείκουσας, του Μαθρακίου. Του Κάλαμου, του Καστού.

Από τη Κέρκυρα με τους 10.000 ξενοδοχουπάλληλους θα λείψουν 17 μισυ εκατομμύρια ευρώ.

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ βουλευτής του δήθεν ΠΑΣΟΚ  Κ. Άντζελα Γκερέκου-Βοσκοπούλου, η οποία για να διατηρήσει τα προνόμιά της ψήφισε αυτά τα εξοντωτικά μέτρα και για τους ξενοδοχουπάλληλους και για τη μικρομεσαία τάξη, είχε το περισσό απίστευτο θράσος να καταθέσει και ερώτηση στη βουλή, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, δείγμα πολιτικού παχυδερμισμού, ανίκητης υποκρισίας και κακού θεατρινισμού.

Εσείς κ. Σπύρου, ως  εκλεγμένος Περιφερειάρχης που έπρεπε και πρέπει να κινείσθε στα πλαίσια των  αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι του Μνημονίου και του κόμματός σας,

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ?

Γιατί δεν αγωνισθήκατε σε όλα τα μέτωπα για να μη περάσει το ολέθριο αυτό ¨μέτρο» ?

Γιατί  εγκολπώνεσαι  τα συμφέροντα των ολίγων και της ολιγαρχίας που εκπροσωπεί το κόμμα  σας και όχι τα συμφέροντα του Λαού της Επτανήσου ?

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com