Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | October 23, 2026

Scroll to top

Top

Σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Κτηνοτροφικό κόσμο

Σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Κτηνοτροφικό κόσμο
KefaloniaNews

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ενημερώνει τους συμπατριώτες Προβατοτρόφους, Αιγοτρόφους και Βοοτρόφους  ότι με απόφαση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συμμετέχει ενεργά η ΕΝΩΣΗ, ζητείται άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς και ουσιαστικά τα σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν τον Κτηνοτροφικό κλάδο.

      Ειδικότερα ζητείται:

  1. Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2026. Η καταληκτική προθεσμία της 30ης Οκτωβρίου 2026 είναι αδύνατον να εφαρμοστεί με τα σημερινά δεδομένα.
  2. Αντιμετώπιση των ζωονόσων, στήριξη των εκμεταλλεύσεων και των παραγωγών και αποπληρωμή όλων των καθυστερούμενων, προηγούμενων ετών, επιδοτήσεων και αποζημιώσεων. Διευκρινήσεις για τους ουρολογικούς ελέγχους.
  3. Ενίσχυση της συνδεδεμένης ενίσχυσης και στο ΑιγοΠρόβειο κρέας με βάση τις σφαγές.
  4. Αντιμετώπιση του δυσβάστακτου κόστους μεταφοράς ζωοτροφών στα νησιά μας και στήριξη της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών πώλησης των κτηνοτροφικών προϊόντων (γάλα, κρέας).
  5. Άμεσα επίλυση του σοβαρού ζητήματος όπου ιδιόκτητες καλλιεργήσιμων και βοσκοτοπικών εκτάσεων εμφανίζονται ως δασικές.

    Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ενωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης