Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2024

Scroll to top

Top

Σύσκεψη με τα σωματεία του Νομού διοργάνωσε η ΕΛΜΕ-ΚΙ

Σύσκεψη με τα σωματεία του Νομού διοργάνωσε  η ΕΛΜΕ-ΚΙ
KefaloniaNews

Στη σύσκεψη με τα σωματεία του Νομού, που οργάνωσε η ΕΛΜΕ-ΚΙ, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου Οικοδόμων, των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, των Δασκάλων και Νηπιαγωγών, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (πρώην Νομαρχίας), των Ενώσεων Γονέων Αργοστολίου και Λειβαθούς, της ΔΑΣ ΟΤΑ, της ΠΑΣΕΒΕ, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς. Παραβρέθηκαν επίσης σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες καθώς και εκπαιδευτικοί.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ για τις εξελίξεις στην παιδεία, τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται και ζητήθηκε από τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών τους με ανακοινώσεις και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τους τρόπους που μπορεί να γίνει η παιδεία λαϊκή υπόθεση, για την κατεύθυνση και τον προσανατολισμό των αγώνων αλλά και για τις μορφές που μπορεί να πάρει η ενημέρωση των εργαζομένων και η αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Κατατέθηκε ο ακόλουθος προγραμματισμός, ο οποίος είναι ανοιχτός σε νέες δράσεις με δεδομένη την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων: Άμεσοι σταθμοί είναι το συλλαλητήριο της Τρίτης, μέρα ψήφισης του νομοσχέδιου, και η συγκέντρωση των σχολείων του Αργοστολίου την Τετάρτη, μετά τον αγιασμό. Αναλυτικά ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη – Μέρα ψήφισης νομοσχεδίου:

7 μμ, Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΚΚΙ). Συμμετοχή σε συλλαλητήριο που θα διοργανώσουμε από κοινού με το ΕΚΚΙ, υιοθετώντας σχετική πανελλαδική πρόταση του ΠΑΜΕ.

Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη (Αγιασμός):

α) Ανάγνωση επιστολής της ΕΛΜΕ-ΚΙ στον αγιασμό.

β) 9.30 πμ συγκέντρωση των σχολείων μπροστά στην πρώην Νομαρχία.

γ) 8 μμ αμφιθέατρο 2ου – 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, ανοιχτό ΔΣ για ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα.

Διάστημα 12- 19 Σεπτέμβρη:

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων Διδασκόντων συσκέψεις με γονείς στα σχολεία, στις οποίες θα κληθούν να ενημερώσουν μέλη του ΔΣ.

Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη:

Πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ για σύσκεψη των σωματείων του δημόσιου, με στόχο την προετοιμασία των απεργιακών συγκεντρώσεων των δημόσιων υπαλλήλων τοπικά (στο διήμερο 18-19 Σεπτέμβρη).

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη:

10.30 πμ απεργιακή συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο.

Αργοστόλι 7 Σεπτέμβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας