Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 27, 2024

Scroll to top

Top

Στην Κεφαλονιά ο Αλέξης Τσίπρας με περιοδεία και συσκέψεις με φορείς και Δημάρχους.

Στην Κεφαλονιά ο Αλέξης Τσίπρας με περιοδεία και συσκέψεις με φορείς και Δημάρχους.
KefaloniaNews

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το πρωί ξεκινώντας την περιοδεία του από το Λιθόστρωτο. Το συνόδευαν  η Κατερίνα Νοτοπούλου Τομεάρχης  Τουρισμού και τον Νεκτάρινο Σαντορινιό   Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής. Το υποδέχθηκαν η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος,  ο Σπ. Γαλιατσάτος, και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από Αργοστόλι και Ληξούρι. Στην Πλατεία Καμπάνας τον υποδέχθηκε Χορωδία με τα όργανα τους τραγουδώντας Κεφαλονίτικα τραγούδια. Μετά την περιοδεία κατευθύνθηκε στο θέατρο όπου είχε συνάντηση με φορείς της Κεφαλονιάς.

Στο Θέατρο στην είσοδο τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπ. Πεφάνης προσφέροντας του μια ανθοδέσμη. Στην επάνω αίθουσα του Θεάτρου στο Φουαγιέ υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Σπαθής Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Ιάκωβος Γρηγοράτος Πρόεδρος του Συλλόγου ΚΡΑΝΗ Αργοστολίου, ο Διον. Αρτελάρης Πρόεδρος του επαγγελματικού συλλόγου Σάμης, ο Στάθης Τσελέντης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έρισσο και πρόεδρος της Κοινότητας, ο Πρόεδρος τ ων ξενοδόχων Γερ. Τιμοθεάτος, Δημήτρης Ατσάρος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Καταλυμάτων, ο Παν. Γαλιατσάτος Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ρομπόλας, ο Γερ. Σιμωτάς πρόεδρος του Σωματείου επισιτιστικών και συναφών και επαγγελμάτων και ο Γιώργος Ζαπάντης ο οποίος εκπροσώπησε τους  ιδιοκτήτες ταξί.

Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής.  Σήμερα βρίσκομαι στην Κεφαλονιά. Ένα πανέμορφο νησί, που βιώνει το σκληρό πρόσωπο της κρίσης που πλανάται σαν φάντασμα ξανά, πάνω από τη χώρα μας. Ένας τόπος ευλογημένος από τη φυσική του ομορφιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων του.
Εκατοντάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι ζουν καθημερινά υπό το καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας για το μέλλον, καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινείται άνευ στρατηγικού σχεδίου. Οι ανελαστικές υποχρεώσεις σφίγγονται σαν θηλιά στον λαιμό του μικρού και του μεσαίου επιχειρηματία, καθώς οι τζίροι έχουν εκμηδενιστεί. Η ύφεση που μέρα με τη μέρα βαθαίνει, δεν είναι απλώς νούμερα που αραδιάζονται πάνω στα χαρτιά των οικονομολόγων, αλλά προσωπικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, οικογενειακά δράματα. Οφείλουμε να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.
Σήμερα, κινδυνεύουμε περισσότερο παρά ποτέ, να χάσουμε μέσα σε 5 μήνες ότι με τους κόπους και τις θυσίες του λαού κερδίσαμε μέσα σε 5 χρόνια. Στο κλείσιμο των ομιλιών ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και για το Νοσοκομείο, ο οποίος είπε αισθάνεται ντροπή. Κι εμείς κάνωντας την …..αυτοκριτική του δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά, ωστόσο τη ΜΕΘ δεν έπρεπε να την πάρουνε. Υπάρχει, όπως είπε μεγάλο πρόβλημα με τους γιατρούς οι οποίοι δεν έρχονται. στην επαρχία. 

Στο Δημαρχείο Αργοστολίου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αργοστολίου στην είσοδο του Δημαρχείου και αμέσως ανεβαίνοντας  επάνω στο γραφείο του Δημάρχου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ιθάκης Διον. Στανίτσας, ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης και ο Δήμαρχος Σάμης  Γεράσιμος Μονιάς.

Οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που παρουσιάζουν οι νέοι Δήμοι μετά τη διάσπαση. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζονται στους τρεις Δήμους της Κεφαλονιάς.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα. 

 

Επίσκεψη στην Κεφαλονιά

Και στη σημερινή μου συνομιλία με τους ανθρώπους της αγοράς στην Κεφαλονιά, αντίκρισα μια εικόνα δυσάρεστη και στενάχωρη. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αβεβαιότητα διότι βλέπουν τους τζίρους να έχουν μειωθεί 70%-80% και τις υποχρεώσεις να τρέχουν, όπως τα ενοίκια και οι επιταγές. Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι εποχικοί, βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια.Εμείς ζητήσαμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη χρηματοδότηση της εργασίας και όχι στην αναστολή της, όπως έκανε. Είπαμε το αυτονόητο, ότι η μικρομεσαία επιχείρηση όταν έχει ανασταλεί η λειτουργία της για τρεις μήνες και καλείται να επανεκκινήσει σε ιδιαίτερες συνθήκες μειωμένης ζήτησης, πρέπει να έχει κεφάλαιο κίνησης και για αυτό ζητήσαμε τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση με μοναδικό κριτήριο τους εργαζόμενους που απασχολεί. Προβλέψαμε ένα κεφάλαιο περίπου στα 3 δισ. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με επιδότηση από το κράτος. Εάν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα, έστω και τώρα, οι επόμενοι μήνες θα είναι καταστροφικοί.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020