Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης…..

Σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης…..
KefaloniaNews

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Τσακίρη – Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων Ιονίων Νήσων

Σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης μιλώντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον επαγγελματία λογιστή και οικονομολόγο, προέτρεψε επιχειρήσεις να απολύσουν τους λογιστές τους διότι τάχα έκαναν λάθη στις υποβολές προγραμμάτων στήριξης για την πανδημία.

Η εν λόγω δήλωση είναι τρομερά εξοργιστική, καθώς δείχνει ότι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν έχει φαίνεται ενημερωθεί για το γεγονός ότι οποιαδήποτε χρηματοδότηση ελληνικής επιχείρησης έλαβε χώρα την τελευταία διετία είχε περάσει πρώτα από τα χέρια ενός επαγγελματία λογιστή. Φαίνεται, επίσης, ότι ο κ. Τσακίρης δεν έχει λάβει γνώση από συναρμόδια υπουργεία για το ότι ο λόγος που το ελληνικό κράτος συνεχίζει να εισπράττει φόρους είναι το μεράκι και οι ώρες εργασίας του Έλληνα λογιστή.

Για τον λογιστή-οικονομολόγο που καλείται καθημερινά να τα βγάλει πέρα με νέες εγκυκλίους που τροποποιούνται ανά μία ώρα ή που καθυστερημένα συνδυάζονται από νέες διευκρινιστικές αποφάσεις, για τον λογιστή που ξαφνικά κλήθηκε να παίξει το ρόλο του εφαρμοστή όλης της δήθεν αναπτυξιακής πολιτικής του κράτους, ενημερώνουμε τον κ. Τσακίρη, που ουδεμία εικόνα έχει για τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανησυχίες του κλάδου τον οποίο λοιδορεί, ότι σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου η πρόσφατη ασεβής δήλωσή του θα οδηγούσε αυτόματα σε παύση των καθηκόντων του.

Υ.Γ.: Ανάπτυξη και δαιδαλώδης νομοθεσία δεν πάνε μαζί, κ. Τσακίρη. Το τονίζουμε αυτό, έτσι ώστε η επομένη εγκύκλιος που θα εκδώσει το Υπουργείο σας να μη συνοδευτεί από δεκάδες τροποποιητικές εγκυκλίους. Ξέρουμε, ονειρευόμαστε.