Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2024

Scroll to top

Top

Σεμινάριο Πολιτισμού στην Κέρκυρα….

Σεμινάριο Πολιτισμού στην Κέρκυρα….
KefaloniaNews

 Σεμινάριο Πολιτισμού στην Κέρκυρα μέσω του La Bottega delle Voci Centro di Produzione Teatrale II

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε τη Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, ένα πολύ ενδιαφέρον διήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Οργανώνοντας μία πετυχημένη πολιτιστική εκδήλωση».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο «Φαληράκι» ως απόρροια του διακρατικού έργουLa Bottegadelle Voci Centro di Produzione Teatrale II, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία».

Το εταιρικό σχήμα του Προγράμματος αποτελείται από σημαντικούς κρατικούς και πολιτιστικούς φορείς, όπως οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Απουλίας, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, το Θέατρο τση Ζάκυνθος κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κέρκυρας, κ. Χρήστος Σκούρτης, ανοίγοντας τις εργασίες του Σεμιναρίου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες τονίζοντας το γεγονός ότι το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης, επί νομαρχίας Στ. Πουλημένου, του πρώτου έργουLa Bottegadelle Voci Centro di Produzione Teatrale κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντινομάρχης Κέρκυρας.

Το έργο αυτό έχει θέσει ως στόχους:

•           Τη δημιουργία μακροπρόθεσμων δεσμών συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

•           Την ενίσχυση και βελτίωση της δυναμικής των φορέων του Θεάτρου.

•           Την εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων διάδοσης της πολιτιστικής παιδείας των περιοχών παρέμβασης.

•           Την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού και ολοκληρωμένου δικτύου εμπλεκόμενων φορέων.

•           Τη διάχυση και ανάδειξη σύγχρονων θεατρικών παραγωγών σε Ελλάδα και Ιταλία.

•           Την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την επίτευξη αποτελεσματικής διαχείρισης των πολιτιστικών πόρων.

•           Τη γνωριμία του κοινού με τις διαφορετικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκφάνσεις που αποτυπώνουν στα θεατρικά έργα τους ¨Έλληνες και Ιταλοί δημιουργοί.

Στην έναρξη του σεμιναρίου παρευρέθησαν εκπρόσωποι εταίρων του έργου, όπως των ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Κέρκυρας, τοπικοί πολιτιστικοί φορείς και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται και επιδιώκουν τη συνεχή διασυνοριακή πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογους ομιλητές στο πεδίο του πολιτισμού και του θεάτρου ανάμεσα στους οποίους ο κ. Θεόδωρος Παππάς, καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο οποίος ανέλυσε το θέμα: «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο: Ένα προνομιακό πεδίο ευρωπαϊκών συνεργασιών».

Παρουσίαση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και διαφόρων case studies πραγματοποίησε η κα Στέλλα Αγγελέτου, υπεύθυνη παραγωγής και συντονισμού προγράμματος στο Ίδρυμα «Μιχάλη Κακογιάννη» ενώ ο κ. Ivano Gorgoni, ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας στο Ινστιτούτο Διεθνούς Θεάτρου της Ιταλίας, αναφέρθηκε σε αντίστοιχα έργα της Προγραμματικής Περιόδου 2007 -2013 αναλύοντας αντίστοιχες εμπειρίες από θέατρα στην Ιταλία.