Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 29, 2026

Scroll to top

Top

Πρόσκληση Συμμετοχής: Να ξαναγίνουμε Κοινότητα και Εκκλησία. Να παραμείνουμε άνθ

Πρόσκληση Συμμετοχής: Να ξαναγίνουμε Κοινότητα και Εκκλησία. Να παραμείνουμε άνθ
KefaloniaNews

Μετάφραση της εικόνας, η οποία προέρχεται από την ιστοσελίδα του World Economic Forum. Ο συγγραφέας που έχει βραβευτεί με το “Βραβείο της Δημοκρατίας των Αθηνών” μας ενημερώνει για το ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας:

« Ο αχαλίνωτος πλειοψηφισμός και οι επιθέσεις στο σύστημα ελέγχων και ισορροπιών που κρατούν την κυβερνητική εξουσία περιορισμένη από δικαιώματα και το κράτος δικαίου, είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα για το μέλλον των δυτικών “δημοκρατιών” ».

Με δικά μας λόγια: “Οι λαοί είναι εχθροί , επικίνδυνοι για μας” και αυτό που αποκαλούν “δημοκρατία” χρειάζεται λιγότερη δημοκρατία, λιγότερα δικαιώματα, λιγότερο κράτος δικαίου!

Σε μια στιγμή, που η αυτοκρατορία του χρήματος περιφρονεί τις πλειοψηφίες καλλιεργεί τον διχασμό, αναζητώντας οπαδούς, για να διαιωνίσει τη βασιλεία της, εμείς οι μικροί κι ασήμαντοι απευθυνόμαστε προς όλους με τον τρόπο που λευτερώνει:

Ανασυγκρότηση κοινωνική, πολιτική, ηθική, παραγωγική της κοινωνίας σημαίνει οργάνωση σε Κοινότητες.

  • Όσοι ανησυχούν για το μέλλον, το δικό τους, των παιδιών τους και της ανθρωπότητας, αφημένο στις τύχες τραπεζιτών και κερδοσκοπικών εταιρειών, 
  • όσοι νοιάζονται ή προτίθενται να νοιαστούν έμπραχτα για τον διπλανό τους, 
  • ας προσέλθουν.  

Απευθύνεται σε όσους ζουν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, σε όσους κατάγονται από τα νησιά μας και ζουν αλλού  κι όσους τα αγαπούν, όπου κι αν βρίσκονται. Είναι κάτι που θα μας συνδέσει και θα αναζωπυρώσει με τρόπο έμπρακτο την αγάπη για τις ρίζες μας.

===

Να θυμίσουμε ότι η Συναδελφική Κομπανία έχει μια μικρή ιστορία στην οποία μπορούν να καταφύγουν όσοι δεν την ξέρουν για να πάρουν μια γεύση της έμπρακτης φιλοσοφίας μας.

Η αρχική μας σκέψη είναι η χρήση της νομικής μορφής του συλλόγου, όπου θα δοκιμαστεί και θα σφυρηλατηθεί η σχέση, η ενότητα και η δημιουργικότητα όσων δηλώσουν συμμετοχή.

Το σημερινό κείμενο είναι δισέλιδο και συνοπτικό, για όσους θέλουν να το τυπώσουν και να το μοιράσουν. Οι δικές μας δυνατότητες, για γνωστούς λόγους, είναι περιορισμένες.Zητάμε συγνώμη για το μικρό μέγεθος των γραμμάτων.

Παραπομπές:

1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 1857

2. 1821-2021: Aς λευτερωθούμε, πραγματικά. Ας επανιδρύσουμε των Ελλήνων τις Κοινότητες.(α μέρος)

3. ΤΟ WORLD ECONOMIC FORUM (του Νταβός) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

4. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 21 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ