Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου.

Προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου.
KefaloniaNews

Πληροφορηθήκαμε ότι πριν μερικές μέρες έγινε η παραλαβή του έργου «Λιμάνι Αυλάκια» Οθωνών.

Μετά από λίγες μέρες με μια φουρτούνα 7 μποφόρ καταστράφηκαν ή μετατοπίστηκαν οι τέσσερεις σημαντήρες που είχαν τοποθετηθεί στο δίαυλο του λιμανιού.

Συγκεκριμένα: Ο ένας σημαντήρας ξεβράστηκε στη στεριά, ο δεύτερος   μετατοπίστηκε και είναι 10μ. από τη στεριά και οι άλλοι δύο μετατοπίστηκαν κατά 40-50μ.. Η καταστροφή και μετατόπιση των σημαντήρων καθιστά επικίνδυνη την είσοδο στο λιμάνι γιατί πια δεν σηματοδοτούν την ασφαλή είσοδο στο λιμάνι, αντίθετα αποπροσανατολίζουν.

Η μετατόπιση των σημαντήρων με την πρώτη μικρή φουρτούνα αποδεικνύει ότι δεν έγινε σωστή τοποθέτηση τους και δεν πραγματοποιήθηκε κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες  ελεγκτικές αρχές.

Σας ρωτάμε:

  1.  Τι μέτρα θα πάρετε ώστε άμεσα να επανατοποθετηθούν οι τέσσερεις σημαντήρες και αν χρειαστεί κάποιος να αντικατασταθεί με έξοδα της εταιρείας που τα τοποθέτησε.
  2. Τι ενέργειες θα κάνετε για να επιμεριστούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν για την κακότεχνη τοποθέτηση των σημαντήρων;
  3. Γιατί επιτρέψατε να γίνει η παραλαβή του έργου αφού το έργο είναι ημιτελές γιατί  δεν έχει  κατασκευαστεί προστατευτικός λιμενοβραχίονας στην είσοδο του λιμανιού ανατολικά – νοτιοανατολικά;

Κέρκυρα 21-11-2013

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 της Λαϊκής Συσπείρωσης

Θεόδωρος Γουλής

Δημήτρης Μαντζουράτος

Γιάννης Κορφιάτης