Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 3, 2024

Scroll to top

Top

Προς την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου των ΟΤΑ

Προς την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου των ΟΤΑ
KefaloniaNews

Άλλα είναι τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση Προτεραιότητα είναι η έμπρακτη στήριξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ κι όχι ο εφησυχασμός και τα επικοινωνιακά παιχνίδια

Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς, δηλαδή του τοπικού σωματείου των ΟΤΑ, μία μέρα πριν την πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ με αίτημα αιχμής τη μονιμοποίηση των απολυόμενων συμβασιούχων, προβαίνει σε μία απαράδεκτη – αντισυνδικαλιστική ενέργεια. Αντί να ανταποκριθεί στο αίτημα που υπέβαλε δημόσια η ΔΑΣ να στηριχθεί η ΑΠΕΡΓΙΑ με απόφαση για δράση στους χώρους δουλειάς και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Κεφαλονιάς την Πέμπτη 22/6 10 πμ στο Δημαρχείο, προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να δημιουργήσει αστυνομικά σενάρια. Το αν έχει στο νου της την ΑΠΕΡΓΙΑ και το τι κινητοποιήσεις προτείνει μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς από την ανακοίνωση με τίτλο «συμπαράσταση στους συνάδελφους συμβασιούχους» που δημοσιοποίησε και στα τοπικά ΜΜΕ. Ούτε καν η λέξη ΑΠΕΡΓΙΑ δεν αναφέρεται ούτε καν μία συγκεκριμένη μαζική δράση δεν προτείνεται!!!

Τη ΔΑΣ ΟΤΑ τη γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι. Είναι ψηφοδέλτιο το οποίο στηρίζει το ΠΑΜΕ στο σύλλογό μας και γενικά στους ΟΤΑ, στο οποίο συσπειρώθηκαν εργαζόμενοι και διαθέτει εκλεγμένη εκπρόσωπο στο ΔΣ του σωματείου. Τα δήθεν πονηρά ερωτήματα που βάζει η πλειοψηφία του ΔΣ έχουν λύση.

Εκείνα που δεν απαντά η εν λόγω πλειοψηφία είναι όσα θίξαμε στην τελευταία μας ανακοίνωση, τα οποία και επαναλαμβάνουμε:

«Όταν υπάρχουν απολύσεις και το σωματείο, απλώς, εξαντλεί τη δυναμική του σε ευχολόγια συμπαράστασης και εκκλήσεις προς την κυβέρνηση και το Δημοτικό Συμβούλιο να δώσουν λύσεις, αντικειμενικά, υποβαθμίζει το πρόβλημα και «θάβει» την πραγματική δύναμη των εργαζομένων που είναι η οργάνωση της δράσης τους. Αν τώρα, όλος ο κλάδος δεν δώσει ενιαία τη μάχη ενάντια στις απολύσεις πότε θα το κάνει; Οι ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ είναι εκκωφαντικές, όταν μάλιστα υπάρχει ανάλογη εμπειρία από το παρελθόν κι όταν εξωραΐζεται ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής Κεφαλονιάς (ΝΔ). Καλούμε, έστω και τώρα, την πλειοψηφία να πάρει απόφαση στήριξης της απεργίας και να σταματήσει τα άσφαιρα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Αργοστόλι 21 Ιουνίου 2017