Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα
Με ιδιαίτερη σφοδρότητα χτύπησε η σημερινή κακοκαιρία τη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά περισσότερους από δέκα χιλιάδες κεραυνούς.
Ειδικότερα, όπως καταγράφει το meteo.gr από το πρωί έως και τις 13.00 έπεσαν περισσότεροι από 10.500 κεραυνοί εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.
Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους από το σύστημα κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα ισχυρά φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων σε Κεφαλονιά, Ηλεία και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
Για το υπόλοιπο της Τρίτης αναμένεται σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στο Αιγαίο.
Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί τις πρώτες ώρες της Τετάρτης με τα φαινόμενα σταδιακά να εξασθενούν και να περιορίζονται στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και έως το απόγευμα θα σταματήσουν.
Πλημμύρισε λάσπη η Αγία Ευφημία
Με λάσπη και νερά γέμισε ο κεντρικός δρόμος στο χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, μετά τη νεροποντή.
Για τον καθαρισμό των δρόμων συνεργάζονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής (4 οχήματα και 10 πυροσβέστες) και ομάδες εθελοντών, ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι.
efsyn.gr

