Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2026

Scroll to top

Top

ΜΟΝΤΡΕΑΛ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ Αλληλεγγύη Στον Ελληνικό Λαό.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ  Αλληλεγγύη Στον Ελληνικό Λαό.
KefaloniaNews

Συγκέντρωση Συμπαράστασης στην Ελλάδα από Διάφορες Οργανώσεις στο Μόντρεαλ

Οι οργανώσεις,

«Québec solidaire»,  «Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό Λαό», «Οργανισμός Alternatives» και το «Περιφερειακό Συμβούλιο Montréal» του συνδικάτου FTQ,

σας προσκαλούν σε μία Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, με την ευκαιρία του Δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, το Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 10.45 π.μ μπροστά στο Ελληνικό Προξενείο, στο 1002 Sherbrooke Ouest, στο Montréal.

Την ερχόμενη Κυριακή, η κυβέρνηση της Ελλάδας καλεί τον Ελληνικό λαό να αποφασίσει, με Δημοψήφισμα, εάν δέχεται ή απορρίπτει τα νέα μέτρα λιτότητας που προτείνουν οι πιστωτές.

Η λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα από την Τρόϊκα είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Στο Québec, οι οργανωτές αυτής της συγκέντρωσης ζητούν τον σεβασμό στην κυριαρχία του Ελληνικού λαού και της απόφασής του στο Δημοψήφισμα. Η μόνη δυνατή διέξοδος από την κρίση στην Ελλάδα περνάει από τον σεβασμό των δημοκρατικών επιλογών του λαού.

Απέναντι στις απειλές, τις πιέσεις και τα τελεσίγραφα της «Τρόϊκας», δηλαδή, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την προσφυγή στην λαϊκή κυριαρχία.

Φτάνουν πια οι διαπραγματεύσεις με τελεσίγραφα !

Ο Ελληνικός λαός θα εκφραστεί, χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς.

Όχι στην λιτότητα, Ναι στην αλληλεγγύη !

Γ.Μ.