Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 3, 2024

Scroll to top

Top

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (Γραφείο Τύπου Δημάρχου)

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.  Χ.   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (Γραφείο Τύπου Δημάρχου)
KefaloniaNews

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,

Στην εφημερίδα που εκδίδετε και στο σάϊτ που γράφετε, ψέγετε τον κ. Αλέκο Καλαφάτη για επιλεκτική ευαισθησία. Υπερασπίστηκε τον κ. Τραυλό, λέτε. Δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για τον κ. Σταύρο Σπαθή, επίσης λέτε, του οποίου ο αδελφός, κος Δημήτρης Σαπθής πλαισίωνε το ψηφοδέλτιο της Ενωμένης Τετράπολης.

Τα δύο γεγονότα είναι αληθινά.

Σας δίνω τη δική μου εξήγηση χωρίς να έχω την απαίτηση να την καταλάβετε. Δεν θα την καταλάβετε σίγουρα. Θα την κατανοήσει όμως ο απλός πολίτης, που ίσως έτυχε να αναγνώσει το δικό σας δημοσίευμα, και εκεί στοχεύω. Εσείς είστε ο αγωγός, αν δε σας πειράζει.

Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, ο κ. Δημήτρης Σπαθής προέβη με αυθαίρετο τρόπο σε δημόσια δήλωση στήριξης του κ. Παρίση τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Εξέθεσε βάναυσα την παράταξή μας και τον κ. Καλαφάτη. Η δική μας επίσημη θέση προς τον Κεφαλλονίτη και την Κεφαλλονίτισσα ήταν: «Δυστυχώς, δεν έχουμε επιλογή να σας προτείνουμε, Είναι ίδιοι».

Αυτή ήταν η θέση μας, ακριβώς επειδή δεν θέλαμε να ταυτιστούμε ούτε στο ελάχιστο, με τις θλιβερές καταστάσεις που συμβαίνουν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Κεφαλονιά μας που υπηρετήσαμε με παρρησία, στη ζωή μας που σεβόμαστε. Δεν θέλαμε να φέρουμε ουδεμία ευθύνη για τις ύβρεις, τις χυδαιολογίες, τις ειρωνείες και τον ευτελισμός κάθε έννοιας δημοκρατίας και σεβασμού, που εκτιμούσαμε ότι θα επέλθουν.

Ο κος Δημήτρης Σπαθής, για ικανοποίηση ιδιωτικών του αναγκών εξέθεσε την παράταξη. Θα μπορούσε να είχε πράξει ότι επιθυμούσε διακριτικά. Χωρίς να πλήξη την παράταξή μας. Αγνόησε του πάντες και τα πάντα. Δεν ρώτησε κανέναν. Γιατί αν ρώταγε θα μάθαινε ότι πολλοί από εμάς δεν επιθυμούσαμε στο παραμικρό, να ταυτιστούμε με τον κ. Παρίση και τον κ. Λυκούδη. Η θέση και η στάση του κ. Καλαφάτη, από το παρελθόν, ήταν σταθερή: «Καμία συζήτηση με τον Δ. Λυκούδη. Καμία συνεργασία. Πάντα σε απόσταση. Μας χωρίζει πολιτισμική άβυσσος».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον αδελφό του, ο κος Σταύρος Σπαθής, χωρίς ενημέρωση, προβαίνει  σε άκαιρες ενέργειες. Δημιουργεί δυσάρεστους συνειρμούς στην κοινωνία. Κατηγορούσαμε τον κ. Μιχαλάτο ότι ήταν χέρι-χέρι με το σύστημα Λυκούδη – Παρίση. Γιατί να κάνουμε τα ίδια και χειρότερα; Στήριξη δίνεις σε αυτούς που σέβονται την ομάδα, την παράταξη. Η στάση του κ. Καλαφάτη ήταν, είναι και θα είναι σοφή.

Αν. Τερζής