Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 5, 2024

Scroll to top

Top

Να σταματήσουν οι παρελάσεις.

Να σταματήσουν οι παρελάσεις.
KefaloniaNews

Άργησαν σήμερα οι ΑΣΤΟΧΙΕΣ.

Για μια στιγμή σκέφτηκα να βάλω κάτι άλλο.

Ήταν ένα διήμερο δύσκολο.

Παρελάσεις, απανωτά Πανιόνιο συνέδριο.

Τα κατάφερα να τα καλύψω και τα δυο.

Είχαμε όμως και μια Κυριακή «φωτιά».

Τρεις εκδηλώσεις την ίδια μέρα και απόγευμα.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Επιτέλους….

Να σταματήσουν οι παρελάσεις.

Να σταματήσει αυτός ο θεσμός που καθιερώθηκε από τους φασίστες επί Μεταξά.

Να σταματήσουν για τους μαθητές τουλάχιστον.

Ας κάνουν μόνο στρατιωτική παρέλαση.

Οι περισσότεροι μαθητές, στην πλειονότητα τους δεν ξέρουν γιατί παρελαύνουν, τι γιορτάζουμε και γιατί γιορτάζουμε.

Καλύτερα θα ήταν κάθε τέτοια εθνική επέτειο, οι μαθητές να δημιουργούν εκδηλώσεις, με ομιλίες και δρώμενα και με τον τρόπο αυτό να μαθαίνουν.

Όπως έχει ξεκινήσει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Μάκης Γαλανός.

Τέτοιο μπάχαλο με την τοποθεσία που θα γινόντανε η παρέλαση δεν έχει ξαναματαγίνει.

Τελικά του «πέρασε» του Δήμαρχου και έγινε στην Πλατεία.

Αλλά….

Δεν φταίει ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Δρακουλόγκωνας.

Να’ναι καλά τα μαγαζιά που τους κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει για το αντιπεριφερειάρχη, αλλά πάλι ο «άρχοντας» της Πλατείας έδωσε γραμμή στον Δήμο.

Είχα μια συζήτηση με τον Δρακουλόγκωνα για το θέμα αυτό στο Πανιόνιο συνέδριο.

Α, ήταν απολαυστική.

Δυστυχώς, δεν μεταφέρονται όλα.

Αλλά έχει μια φούρκα τον Δήμαρχο, άλλο πράμα.

Άλλη μια χρονιά χωρίς εκπροσώπηση από την κυβέρνηση.

Η Αφροδίτη είναι βουλευτής Κεφαλονιάς.

Την παρουσιάζουν σαν εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Εντάξει, εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

Δεν μας έχουν συνηθίσει μ’ αυτό τον τρόπο τόσα χρόνια.

Μετά την επίσκεψη τους Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πάπαλα.

Δεν ξανάρθε κανένας.

Δεν μπορεί, θα έχει την εξήγηση του αυτή η μη-εκπροσώπηση.

Τι να συμβαίνει άραγε.

Παράπονα μου έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για όσα γράφω.

Κοίταξε του είπα……

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η πλειοψηφία θα διαλύσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κι όμως υπήρχαν και υπάρχουν περιστατικά που μπορεί να συμβεί αυτό.

Με τον τρόπο του (ο πρόεδρος), δίνει ανοχή σε όσους «βρίζουν» μέσα στην αίθουσα.

Αλλά έτσι δεν προωθείται ο διάλογος.

Ό,τι και να κάνουμε, υπάρχει μια στρεβλή κατάσταση μέσα εκεί,.

Όχι μόνο συναίνεση δεν υπάρχει έστω στα πιο απλά.

Αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο να απειλούν κάποιοι.

Ας προσέξει ο Πρόεδρος να κρατήσει τις ισορροπίες γιατί όταν θα του ξεφύγει η κατάσταση άντε μετά να την … «πιάσεις».

Τόσοι και τόσοι πρόεδροι έχουν περάσει….

Ιδιαίτερα στην Περιφέρεια.

Ας παραδειγματιστεί απ’ αυτούς.

Τέτοιες ακραίες καταστάσεις δεν έχουμε δει ποτέ.

Ας βρει τρόπο να σταματήσει τους «ταλιμπάν» της παράταξης του.

Παρακολουθώ συνεδριάσεις άλλων δημοτικών συμβουλίων και μένω έκθαμβος με τον τρόπο που αντιπαρατίθεται.

Σκληρά πολλές φορές, αλλά δεν ξεφεύγουν σε ακραίες καταστάσεις.

Ιδιαίτερα, όπως έγραψα παραπάνω, τα συμβούλια της Περιφέρειας.

Όταν ήταν ο Άνθης αλλά και τώρα με τον Μωραΐτη.

Ψυχραιμία παιδιά, όλα θα φτιάξουν.

Πόσο έμεινε.

Θα πάτε στην αντιπολίτευση οπότε κάθε παρασπονδία θα είναι θεμιτή.

Σκεφτείτε αντιπολίτευση τον Ανουσάκη.

Πω πω πω πω…..

Θα πρέπει να μπαίνουμε με κράνος μέσα στην αίθουσα.

Όπως θα διαπιστώσατε, η Περιφέρεια απάντησε για το Ωράριο.

Θετικό αυτό.

Δεν μας έχει ….ξανασυμβεί!!!

Να περάσετε καλά και σήμερα Τρίτη.

Αύριο θα τα ξαναπούμε, χωρίς ….άγχος.

Γεια σας.

Σύμπτωση είναι, προφανώς. Τι «τύχη» όμως; Ο διάσημος στις ηπα Nick the Greek ογκόλιθος, υπ.εξ. βγαλμένος απ’ την αγκαλιά του ελληνικού βαθέος κράτους, συναντήθηκε χτες με τον ομόλογό του Mike Pompeo στην Ουάσιγκτον· μια μέρα μετά τις απειλές του τελευταίου, στην πρώτη εμφάνισή του σαν υπ.εξ., εναντίον της Τεχεράνης. Του είδους ότι «ή θα κάτσε να σας… ή θα σας….» Όχι, όμως, μόνο εναντίον της Τεχεράνης. Αλλά και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που θα τολμήσουν να…

Και τι θα είπε, άραγε, ο ογκόλιθος στον αμερικάνο big brother του ελληνικού κεφάλαιου / κράτους; Να μην είναι τόσο επιθετικός; Να συγκρατήσει την γενετήσια ορμή του; Τα νεύρα του; Όχι δα! Τα ελληνικά προβληματάκια θα του εξέθεσε, πράγμα που – είμαστε σίγουροι – η ύαινα Pompeo εκτίμησε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, με την άδεια, υποθέτουμε, του Πομπηία: θεία Λίτσα ξάπλωσε ξανά! Καμία «δημοκρατία του Ίλιντεν» (το άλλο, το «μακεδονία», δεν το λέμε καν) δεν θα ταράξει τον ύπνο σου! Το είπε και ο υφυπουργός αμερικανικού Βεζούβιου, ο Μίτσελ….

Δεύτερον: Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τα προβλήματα της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της Μέσης Ανατολής. «Υπογράμμισα την ανάγκη να διασφαλιστούν η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή και αναφέρθηκα αναλυτικότερα στη συμπεριφορά της Τουρκίας και στην ανάγκη στήριξης της Κύπρου στα δικαιώματα που έχει διεθνώς, ότι η Κύπρος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα «πρόβλημα» απλώς του ΟΗΕ, αλλά ως ένα κυρίαρχο κράτος με συγκεκριμένους ρόλους και δυνατότητες στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς έπειτα από τη συνάντηση. Αυτό είναι πολύ συγκινητικό. Για να ισχύει είναι απόλυτα απαραίτητο το φασιστικό ισραηλινό καθεστώς να σφάζει τους παλαιστίνιους (: υπόσχεται πολύ περισσότερα) και το ελλαδιστάν να καταγγέλει “την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται”…. Ουάου!!! Σταθερότητα παγετώνα που επιπλέει στο αίμα!!!

Τρίτον: τα δύο παλληκάρια μας, που τα κρατάνε αιχμάλωτα οι παλιότουρκοι. Εκεί οι δύο συνεταίροι, ο έλληνας ογκόλιθος και ο αμερικάνος αρχιασφαλίτης, φαίνεται ότι διαπίστωσαν ότι “κρατάνε αιχμάλωτους και αμερικάνους”. Οπότε… Υπομονή! Κάποτε θα τελειώσει ο 4ος παγκόσμιος, οπότε θα γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων…

Υπάρχει κάποιο ηθικό δίδαγμα; Ασφαλώς. Το ελλαδιστάν είναι πιστό στην αμερικανο-ισραηλινή συμμαχία του (αμφιβολία δεν είχαμε!), και προσπαθεί όχι να παζαρέψει αλλά να διερευνήσει αν υπάρχει (και σε τι μέγεθος) “κομμάτι απ’ την αμερικανική πίτα”.

Το σκίτσο του Αλτάν το έχετε υπόψη;  Ε, Αυτό!

Ζάκυνθος
Όργιο παρανομιών στο Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου.

Σωρεία παράνομων παρεμβάσεων εντός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου που επιφέρει σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην προστατευόμενη περιοχή και δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο αλλοίωσης των παραλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Όπως καταγγέλλουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΡΧΕΛΩΝ, MEDASSET, MOm και WWF Ελλάς η ολιγωρία που επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες αγνοούν τις εκκλήσεις του Φορέα Διαχείρισης για άμεση επέμβαση, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού για έγκαιρη και αποτελεσματική προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, κοντά στην παραλία του Γέρακα, που αποτελεί σημαντικό βιότοπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, και εντός της Περιοχής Προστασίας της Φύσης Π2, όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε οικοδομική εργασία, κατασκευάστηκαν τους τελευταίους μήνες δύο παράνομα κτίσματα. Από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Ζακύνθου έχουν εδώ και μήνες επιβληθεί τα σχετικά πρόστιμα, χωρίς όμως να έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισης.

Μεταξύ των παραλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Γέρακα και Δάφνης, εντός της Περιοχής Προστατευόμενου Τοπίου Φ1, διανοίχθηκε, παράνομα, στα τέλη του 2015, δρόμος, μήκους 1 χλμ. και πλάτους 6 μέτρων. Οι παράνομες εργασίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, με διαπλάτυνση του δρόμου σε συγκεκριμένα σημεία.

Μόνο τα τρίκυκλα άλλαξαν… ο φασισμός παραμένει!

Ως μια από τις γνωστές «φάρσες» της Ιστορίας, η άγρια επίθεση των φασιστών στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συμπίπτει με την επέτειο της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη από το ακροδεξιό παρακράτος. Το σκηνικό συμπληρώνεται από ένα κλίμα στείρων αντιπαραθέσεων αντί για τη σύνεση και τη ισχυροποίηση του αντιφασιστικού μετώπου, που απαιτείται σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Η μελέτη του επεισοδίου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια προσχεδιασμένη – και όχι αυθόρμητη – επίθεση που εκτελέστηκε από δεκάδες ακροδεξιούς. Είναι χαρακτηριστική δε η σχεδόν αρχέγονη φασιστική αντίδρασή τους μόλις βρέθηκαν πίσω από σίδερα: Ξέχασαν τους παληκαρισμούς και κλαψουρίζουν με κλισέ όπως «παρασύρθηκα», «μετάνιωσα» κλπ.​ ​Απάντηση σε όλα αυτά η αντίδραση και δημοκρατικά ενωτική τοποθέτηση του Δημάρχου, ένα αντιφασιστικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.​

Η θλιβερή διαπίστωση που προκύπτει από τον απόηχο είναι ότι ένα ευάριθμο κοινό, καθόλου αμελητέο, επικροτεί την επίθεση, διακατέχεται από φανατισμό για κάθε διαφορετικό και νομιμοποιεί τη βία ως διέξοδο μιας ψευτοπατριωτικής παραίσθησης που καλλιεργείται.

Ο φόβος του τέρατος...

Βοήθησαν γι αυτές τις ειδήσεις:
http://www.efsyn.gr/ – huffingtonpost.gr/ – tribune.gr/ – nonews news.blogspot.gr/ – neaselida.gr/ – artinews.gr/- zoornalistas.blogspot.gr/ – www.imerodromos.gr/ –  documentonews.gr/ – tvxs.gr/ – sarajevo.gr – anoixtoparathyro.gr/ – antikleidi.com/ – /tripioevro.blogspot.gr/ – thefaq.gr/ – iefimerida.gr/ – newpost.gr/ – newsbeast.gr/ – thepressproject.gr/ – protagon.gr/ – altsantiri.gr/ – topontiki.gr/ – enimerosi24.gr – harddog-sport.blogspot.gr – info-war.gr/

Βαριά κι ασήκωτα….