Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 19, 2024

Scroll to top

Top

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ EΡΓΩΝ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ EΡΓΩΝ Π.Ε.  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
KefaloniaNews

Η Περιφερειακή Αρχή με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: οικ. 67388/16529/27-8-2021 Απόφαση Περιφερειάρχη, προχώρησε αιφνιδιαστικά σε μετακίνηση έμπειρων υπαλλήλων, κλάδου πολιτικών μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, στοχεύοντας αν μη τι άλλο, στην αποδυνάμωση της εν λόγω Διεύθυνσης και εν τέλει στη σταδιακή υποβάθμιση και απαξίωσή της.

Αναιτιολόγητα, χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό για την μετέπειτα κατάσταση και χωρίς επί της ουσίας να εξυπηρετεί άλλες ανάγκες ή να ενισχύει άλλη υπηρεσία, προχωράει σε μια αδιανόητη στον κοινό νου αλλαγή, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην εν λόγω Διεύθυνση και κατ’ επέκταση στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας & Ιθάκης και στην Περιφέρεια, καθώς πλήθος κρίσιμων τρεχόντων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και οι τεχνικές αποκαταστάσεις των προβλημάτων του Ιανού μένουν στον αέρα.

Ενόψει και του ερχομού του χειμώνα, η Περιφερειακή Αρχή μετακινεί βασικό στελεχιακό δυναμικό με τεράστια εμπειρία αποδυναμώνοντας τη νευραλγική υπηρεσία του τομέα των τεχνικών έργων με πολύ σημαντικό έργο, απαξιώνοντας την εμπειρία και την επιστημονική τους κατάρτιση και επιβαρύνοντας έτσι περαιτέρω τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Επισημαίνουμε ότι η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε μετά από συνεχόμενες πιέσεις για χρήση «ευέλικτων» διαδικασιών στην εκτέλεση του έργου τους, χωρίς μάλιστα τη χρήση δικαιώματος της υπογραφής με επιφύλαξη, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Υπαλληλικού Κώδικα, που  αποτελεί βασικό δικαίωμα των υπαλλήλων στην ενάσκηση του υπηρεσιακού τους έργου.

Σε κάθε περίπτωση, στα πλαίσια της επικρατούσας λογικής της ιδιωτικοποίησης όλων των κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών, που μεταξύ αυτών σε περίοπτη θέση είναι και οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, γνωρίζουμε ότι η αποδυνάμωση τους στοχεύει στην σύσταση  του «ιδιωτικού» και «ευέλικτου» Αναπτυξιακού Οργανισμού, που ήδη βρίσκεται στα σκαριά και ετοιμάζεται η προώθησή του  στο Περιφερειακό Συμβούλιο για έγκριση.

Καταγγέλλουμε την εν λόγω απόφαση και κάθε είδους παρόμοιες αποφάσεις που επιβαρύνουν επιπλέον τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, απαξιώνουν το επιστημονικό δυναμικό, καταπατούν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, ακόμα και τις ελάχιστες προβλεπόμενες από τον υπαλληλικό κώδικα δικλείδες.

Οι αποφάσεις αυτές φέρνουν στην επιφάνεια εκτός από την ανάγκη αντιμετώπισης του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας και την ανάγκη νομοθέτησης υποχρεωτικού καθορισμού σε κάθε Οργανισμό, της κατανομής των οργανικών θέσεων κατά κατηγορίες, κλάδους, και ειδικότητες του μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού, σε κάθε οργανική μονάδα πέραν των προβλεπομένων , την διάρθρωσή τους, τις αρμοδιότητες, την έδρα κάθε μονάδας κ.λπ.

Απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή την ανάκληση όλων των αυθαίρετων μετακινήσεων – τοποθετήσεων των υπαλλήλων, την επαναξιολόγηση των όποιων αναγκαίων μεταβολών, πάνω στις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες και όχι βάσει της λογικής ότι «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση αρμοδιοτήτων.

Λέμε όχι στη δημιουργία του υπό ίδρυση «Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕ».

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ