Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Καλλιτεχνικό μνημόσυνο – Αφιέρωμα της ΚΙΤΤΥ ΑΡΣΕΝΗ

Καλλιτεχνικό μνημόσυνο – Αφιέρωμα της ΚΙΤΤΥ ΑΡΣΕΝΗ
KefaloniaNews

Η Κίττυ Αρσένη γεννήθηκε στο Αργοστόλι , της Κεφαλονιάς , το 1935 . Πατέρας της ήταν ο Διονύσης Αρσένης , Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας και μητέρα της η Αμαλία το γένος Ραζή .

Μετά τον θάνατο του πατέρα της η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ( 1948 ).

Μετά το σχολειό η ΚΙΤΤΥ , φοιτά στην σχολή δραματικής τέχνης του Κάρολου Κουν , και με άλλους απόφοιτους της σχολής , συμμετέχει σε θεατρικά σχήματα στη Θεσσαλονίκη , στην Αθήνα και περιοδείες , με Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο .

Τον Αύγουστο του 1967 , συλλαμβάνεται από την Χούντα , για την Αντιδικτατορική της δράση , και βασανίζεται στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας . Το 1968 φεύγει παράνομα από την Ελλάδα , μένει στο Παρίσι και καταθέτει στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το 1972 επιστρέφει στην Ελλάδα , εργάζεται στο βιβλιοπωλείο ‘ΣΤΡΟΦΗ’ .

Μετά την πτώση της δικτατορίας , επανασυνδέεται με το θέατρο και συμμετέχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε ορισμένες κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα δραστηριοποιείται στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών , συμβάλλοντας στην ανασυγκρότησή του .

Ο σύλλογός μας , που είχε την τύχη να συνεργαστεί με την ηθοποιό και σκηνοθέτρια ΚΙΤΤΥ ΑΡΣΕΝΗ , για 2 περίπου χρόνια -1990-1992 , τιμώντας την μνήμη της , διοργανώνει καλλιτεχνικό μνημόσυνο στο Αργοστόλι,  την πόλη που γεννήθηκε , την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 .

Η ΚΙΤΤΥ επρόκειτο να τιμηθεί μαζί με άλλους καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με το ΕΘΚ. , στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 30χρονά του , αλλά η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως τα προγραμματίζεις .

Η εκδήλωση τιμής για την συμπατριώτισσα μας ηθοποιό, σκηνοθέτρια , συγγραφέα και αγωνίστρια της Δημοκρατίας ΚΙΤΤΥ ΑΡΣΈΝΗ , θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ‘Ο ΚΕΦΑΛΟΣ’ , στις 18.11.13 , στις 8.00 μμ.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν οι αδελφοί της , Γεράσιμος ( πρώην υπουργός ) και Βικέντιος , με τις συζύγους των  , καθώς και οι συνάδελφοί της , Ντίνα Κώνστα , Αιμιλία Υψηλάντη και Πάνος Βαρδάκος , που θα μιλήσουν για την ΚΙΤΤΥ .

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας , τους φορείς , τους συναδέλφους της , να παραβρεθούν στο μνημόσυνο τιμής για την αγαπημένη μας ΚΙΤΤΥ , γιατί , έτσι απλά , της ΑΞΙΖΕΙ !!

Ο Πρόεδρος

Ρωσσέτος Ι. Λούζης