Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2024

Scroll to top

Top

Κάποιες αλήθειες και συμπεράσματα από τα γεγονότα του Ληξουριού και την απόφαση του Δ.Σ.

Κάποιες αλήθειες και συμπεράσματα από τα γεγονότα του Ληξουριού και την απόφαση του Δ.Σ.
KefaloniaNews

Για ακόμη μία φορά ηττήθηκε η ενημέρωση, που συνεχίζει να πατά πάνω στην αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεοτύπων..
Τις τελευταίες μέρες είχαμε περίπου μια τέτοια περίπτωση με ρομά η οποία τελικά εξελίχθηκε διαφορετικά απ’ ότι περιμέναμε, (όχι ασφαλώς ρατσιστικά), υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να ξεσηκωθεί μια ολόκληρη κοινωνία.
Πιστεύω ότι δεν ήταν μια ρατσιστική πράξη, αν και ορισμένα περιστατικά δημιούργησαν την αιτία επέμβασης των ματ στο χώρο των σφαγείων όπου ζουν οι ρομά, έτσι γίνεται πάντα, μετά από μια στοχοποίηση παρεμβαίνουν τα ματ.
Το ποτήρι ξεχείλισε με την κοινωνία του Ληξουριού να φθάνει στον κολοφώνα της. «Τι εισπράττουμε από το δήμο σήμερα, από τον Αλ. Παρίση;» «Σας έχω γραμμένους όλους, κάνω ό,τι γουστάρω με τον πιο παράτυπο και αδιάφορο τρόπο». Αυτό εισέπραξε η κοινωνία, γι αυτό πολλοί μιλούσαν με τα χειρότερα λόγια, «πας ρε Δήμαρχε και βάζεις στο καλύτερο σημείο της πόλης ένα κάρο ανθρώπους οι οποίοι στην ουσία, ζούσαν σε δικό τους σπίτι στα Χαυδάτα και έρχεσαι στη συνέχεια και εκβιάζεις το Δημ. Συμβούλιο». Αυτά φωνάζουν οι ληξουριώτες , και γιατί όλ’ αυτά; – για δυο ψήφους, όπως λέει η έγκυρη πηγή μου.
Όλη η κοινωνία ζοχαδιασμένη και αγριεμένη βρήκε ευκαιρία, λοιπόν, να ξεσπάσει, με οποιοδήποτε τρόπο εναντίον του Δημάρχου.
Όπως μου είπε κάτοικος της περιοχής το ξέσπασμα αυτό δεν είχε ρατσιστική κατεύθυνση, με διαβεβαίωσε ότι όλα όσα γράφτηκαν γι αυτό το θέμα είναι υπερβολές, όπως και για υπερβολή μίλησε για την παρέμβαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ).
Τα μαζεύουν όπως καταλαβαίνετε, όμως το κακό έγινε.

Αλλά το μεγαλύτερο θέμα που έχει δημιουργηθεί είναι με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την οποία αμφισβητούν οι περισσότεροι. Ο Νίκος Ανουσάκης έδωσε κάποιες εξηγήσεις αλλά ως φαίνεται δεν πείθει. Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να τον αποκαλέσουν πολιτικό απατεώνα.
Το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:
«Η πρωτοφανής ανασκευή της απόφασης του ΔΣ στη συνέχεια, στο όνομα ότι έγινε λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών συμβούλων, και το σιγοντάρισμα ή η σιωπή των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων στην εξέλιξη αυτή αναδεικνύουν βαριές πολιτικές ευθύνες για την έξαρση του ρατσισμού σε βάρος συμπολιτών μας».
Υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα. Αν ήθελαν να καλύψουν τον Νίκο Ανουσάκη όσοι έστειλαν επιστολή στον τύπο ότι δεν ήταν εκεί και δεν ψήφισαν, θα το είχαν κάνει. Άρα, το θέμα συνοχής της παράταξης είναι μεγάλο και δημιουργεί τριγμούς διάλυσης.
Προτίμησαν να μην καλύψουν τον Ανουσάκη, για να μην εισπράξουν την κατακραυγή της κοινωνίας του Ληξουριού.

Το συμπέρασμα απ’ όλο αυτό τον ξεσηκωμό του Ληξουριού, είναι ότι η ΑΝ-ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ δεν πείθει. Έφθασε στα όρια της με κακούς χειρισμούς, αλλά και αποφάσεις που ελέγχονται, με ευθύνη στελεχών της, ιδιαίτερα από μεριάς του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Νίκου Ανουσάκη.
Είναι τοις πάσι, γνωστό πως αντιδρά ο Νίκος Ανουσάκης όταν στριμώχνεται. Ας αποδείξει με ντοκουμέντα τι έγινε το βράδυ εκείνης της Παρασκευής. Γιατί  όλοι δείχνουν τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου;
Νομίζουμε ότι είναι ένας υπεύθυνος άνθρωπος κι όχι ένα μεγάλο παιδί, και θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του, δεν μπορεί να κρύβεται μια ζωή.

kefalonianews.gr