«Η Κεφαλονιά είναι ερωτευμένη με τον Εγκέλαδο».
2ο Διεθνές συνέδριο και Διεθνές Σχολείο. Ενημερωτικά σεμινάρια αντιμετώπισης των συνεπειών των σεισμών. Η πρώτη ομιλία έγινε σήμερα το πρωί στις 10.00 στους μαθητές Λυκείων στο Θέατρο Κέφαλος. Ανακοίνωσε στην ομιλία του ο κ. Τσελέντης ότι εγκαινιάστηκε το πρώτο μόνιμο δίκτυο της Κεφαλονιάς, διότι μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μόνιμα δίκτυα στο νησί μας.
Για τα μυστικά του εγκέλαδου αναφέρθηκε ο Άκης Τσελέντης Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ΕΑΑ καθηγητής σεισμολογίας ΕΚΠΑ. Η μαγνητοφώνηση και η λήψη vinteo ήταν δύσκολη, ωστόσο τα καταφέραμε.
Την ομιλία του κ. Τσελέντη την ηχογραφήσαμε ολόκληρη είναι όμως δύσκολο να την παρακολουθήσεις, διότι χρησιμοποίησε σλάϊτς και Video. Βιντεοσκοπήθηκαν αποσπάσματα από την ομιλία του. Να υπενθυμίσουμε ότι το Συνέδριο θα συνεχιστεί και το απόγευμα σε επιστημονική βάση.

























