Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Η Ελληνική κοινωνία ακροβατεί ανάμεσα στην πανδημία και την ακρίβεια.

Η Ελληνική κοινωνία  ακροβατεί ανάμεσα στην πανδημία και την ακρίβεια.
KefaloniaNews

Στη χώρα που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι 100 νεκροί την ημέρα είναι κανονικότητα και ο μεγαλύτερος αριθμός ΜΕΘ, όπου θα διασώζονται οι άνθρωποι, είναι πολυτέλεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χώρο της Υγείας, κατά την πανδημία, έχει εφαρμόσει το πιο νεοφιλελεύθερο, κοινωνικά ανάλγητο και ταξικό μοντέλο που μπορούσε κανείς να συλλάβει. Τα πάντα σχεδιάζονται στη βάση κόστους οφέλους. Οι ανθρώπινες ζωές είναι απλά νούμερα που ανακοινώνονται κάθε απόγευμα. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Και οι ιδιωτικές κλινικές πλουτίζουν. Όποιος δεν θέλει να πεθάνει, περιμένοντας πότε θα βρει κρεβάτι στο ΕΣΥ, ας πληρώσει, είναι λίγο πολύ το δόγμα που προωθεί de facto η κυβέρνηση.

Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του, πλέον, απειλεί και τον ίδιο. Κι ίσως αυτό να είναι η μόνη του ανησυχία. Αλλάζει συνεχώς απόψεις και σχέδια, στέλνει αντιφατικά μηνύματα σε μια κοινωνία που ακροβατεί ανάμεσα στην πανδημία και την ακρίβεια, ενώ οι υπουργοί του προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις απαξίωσης των αναγκών των νοσοκομείων.

Η Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες καταγράφει ρεκόρ θανάτων και διασωληνωμένων την ώρα που όλες οι προβλέψεις των ειδικών είναι δυσοίωνες για το τι μέλλει γενέσθαι από τη νέα χρονιά. Και ο κ. Μητσοτάκης έχει το απύθμενο θράσος να δηλώνει ότι είναι το ίδιο να είσαι στη ΜΕΘ και το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος πρόχειρα εκτός ΜΕΘ. Όπως έχουμε ακούσει ότι είναι πολυτέλεια οι ΜΕΘ ή, ακόμα παλιότερα, πως είναι πεταμένα λεφτά. Η συγκεκριμένη αντίληψη λειτούργησε ως επιταχυντής της πανδημίας. Άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί κατέληξαν εκτός ΜΕΘ.

Είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών κλινών, η ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ ποιοτικής επάρκειας στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και οι προσλήψεις ιατρών που θα λειτουργούσαν τις περισσότερες αυτές ΜΕΘ. Όπως είναι γνωστό ήδη, υπάρχουν εκατοντάδες ιατροί που δεν προσλαμβάνονται, περιμένοντας στον προθάλαμο των νοσοκομείων να δεήσει η κυβέρνηση να προκηρύξει νέες θέσεις σε αυτά.

Τα πισωγυρίσματα και οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη και της παρέας του έχουν μετατρέψει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε ένα σύστημα που βρίσκεται υπό συνεχή κατάρρευση τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Ο πρωθυπουργός έχει αποδεχτεί πως, για τις επόμενες τουλάχιστον εβδομάδες, ο αριθμός των απωλειών θα είναι ο ίδιος – αν δεν αυξάνεται – και ο αριθμός των διασωληνωμένων θα ανεβαίνει μέρα με τη μέρα.  Δύο χρόνια μετά, συνεχίζει να μην κάνει τίποτα από τα αυτονόητα για την πανδημία και σκέφτεται μόνο χαράτσια και 100ρικα δήθεν για ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο αποδυναμώνει περαιτέρω, κόβοντας την ίδια ώρα 820 εκατ. ευρώ από τον Προϋπολογισμό του 2022. Κι έτσι η κατάσταση που θα συνεχίζουμε να ζούμε θα έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

3/12/2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ