Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 19, 2024

Scroll to top

Top

Η βράβευση του Λούκα Νιφοράτου είναι , «ηθική ανταμοιβή αμφιβόλου ηθικής υπόστασης»

Η βράβευση του Λούκα Νιφοράτου είναι , «ηθική ανταμοιβή αμφιβόλου ηθικής υπόστασης»
KefaloniaNews

Αναφερόμενοι στην από 6/10/2014        επιστολή κατοίκων της συνοικίας Πλάκα Αργοστολίου σχετικά με την βράβευση του προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου που δημοσιεύτηκε στα  τοπικά  ΜΜΕ, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου είναι μέλος του συλλόγου μας και πρώην αντιπρόεδρος του, άρα τα της επιστολής αφορούν και εμάς, έστω και έμμεσα.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο καπετάν Λούκας Νιφοράτος, ο πρόεδρος του ΝΟΑ, σαν ναυτικός που «πολλών ανθρώπων είδε άστεα και νόον έγνω» απέκτησε εφόδια που δεν μπόρεσε να του δώσει το Ελληνικό σχολείο. Σαν ναυτικός χαρακτηρίζεται «πρεσβευτής» της Ελλάδας στο εξωτερικό και σαν συνταξιδευτής του Νίκου Καββαδία η  φιλοσοφία του δεν μπορεί παρά να έχει κερδίσει πολλά. Και τις γνώσεις του σαν καπετάνιος, προσπάθησε για πολλά χρόνια να μεταδώσει στους σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας της πόλης μας , της οποίας υπήρξε καθηγητής.

Πέραν όλων αυτών, το μεγάλο του επίτευγμα είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος του στη κατασκευή και λειτουργία του κολυμβητηρίου του Αργοστολίου αλλά και στο ζωντάνεμα του Ναυτικού Ομίλου, του οποίου είναι πρόεδρος για 10ετίες. Ο οποίος ΝΟΑ σε επιτυχίες δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα αθλητικό σωματείο του νησιού μας, το δε τμήμα υδατοσφαίρισης του μετείχε με αρκετή επιτυχία στο πρωτάθλημα Α΄Εθνικής κατηγορίας. Και συντηρεί (με τιτάνιο αγώνα) αρκετά τμήματα θαλασσίων αθλημάτων, κολύμβησης, ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας, μια κυψέλη υγιούς ενασχόλησης της τοπικής νεολαίας.

Η βράβευση λοιπόν του Λούκα Νιφοράτου είναι , «ηθική ανταμοιβή αμφιβόλου ηθικής υπόστασης» αγαπητοί συμπολίτες που εκφράζεσθε μέσω αυτής της επιστολής ;

Ασφαλώς όλοι μας θα προτιμούσαμε αντί για κοντεΐνερς και συρματοπλέγματα και πρόχειρα στέγαστρα, να υπάρχουν ευπρεπή κτίσματα. Βοήθησε η πολιτεία ή ο Δήμος ; Δεν νομίζουμε στο βαθμό που θάπρεπε.

Βάζοντας στη μια μεριά της  ζυγαριάς αυτά για τα οποία επικρίνετε τον πρόεδρο του ΝΟΑ (και τον κ.Μπεριάτο) κι απ’ την άλλη την τεράστια προσφορά του προς την νεολαία, για την οποία ούτε μια λέξη δεν αναφέρετε, είναι ολοφάνερο προς τα πού θα κλίνει και μάλιστα απότομα.

Κι’ όλων εσάς που σας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η βράβευση του καπετάν Λούκα ποια είναι η προσφορά σας προς την νεολαία, προς την κοινωνία πέραν της προσήλωσής σας προς το σύννομο, το νόμιμο, το θεμιτό, τα οποία αν δεν υπάρχουν άνθρωποι-αναχώματα σαν τον Λούκα Νιφοράτο, δύσκολα θα αποτρέψουν την νεολαία από την αλητεία, τον χουλιγκανισμό, τα ναρκωτικά.

Ας μας συγχωρήσουν οι συνδημότες Αργοστολιώτες και ιδιαίτερα οι της συνοικίας Πλάκα για την έκφραση μας «όλοι εσείς», σχήμα λόγου είναι. Γιατί είμαστε σίγουροι πως παραπάνω από 5-6 άτομα ούτε πήραν χαμπάρι ούτε , ενδιαφέρθηκαν αν και ποιός βραβεύτηκε στο «Συμπόσιο», ούτε καν τι ήταν αυτό το «Συμπόσιο». Και η μεγάλη δόση «νομικίστικης»  ορολογίας στην επιστολή ενισχύει την άποψη πως αυτή η επιστολή ούτε καν αυτόν τον αριθμό των 5-6 εκφράζει.

Σ.Σ. Η επιστολή των κατοίκων της συνοικίας Πλάκα Αργοστολίου και το ανωτέρω κείμενο – απάντηση του συλλόγου μας σε αυτήν αναγνώστηκε στην Γενική μας Συνέλευση της   26ης Οκτ. 2014, η οποία παμψηφεί και ανεπιφύλακτα εκφράζει την συμπαράσταση της προς τον Ναυτικό Όμιλο  Αργοστολίου για το έργο που επιτελεί υπέρ της νεολαίας και ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρο του Καπετάν Λούκα Νιφοράτο.

Το Δ.Σ. του συλλόγου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ»