Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 5, 2024

Scroll to top

Top

Η αρχή του τέλους στην Κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά

Η αρχή του τέλους στην Κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά
KefaloniaNews

Μια επιστολή έρχεται να ταράξει τις πολιτικές υποσχέσεις και να βάλει στην θέση τους όσους παρουσιάζονται σαν σωτήρες αυτού του τόπου. Μέσω αυτής της επιστολής παρακαλούνται όλοι οι τουριστικοί πράκτορες να ενώσουν τις δυνάμεις τους ΜΑΖΙ για να καταφέρει η Κεφαλονιά να γίνει πραγματικός πόλος έλξης τουριστών.

Χάσαμε πολλά, χάσαμε μεγάλα κρουαζιερόπλοια και η Κεφαλονιά ακόμα και φέτος, δεν θα κινηθεί (τουριστικά) όπως της αναλογεί.

Και για αυτό ευθύνες έχουν πολλοί και κυρίως η Δημοτική Αρχή επειδή δεν έχει βρει τρόπους να κρατήσει ανοιχτο το Αρχαιολογικό Μουσείο κλπ.

Σήμερα ήρθε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Αργοστολίου και η Μελισσάνη είναι ΚΛΕΙΣΤΗ! Με ανύπαρκτο δρόμο! Από τις πλημμύρες του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015 !!!! 6 μήνες και δεν κατάφερε η Δημοτική Αρχή να επιδιορθώσει τον δρόμο ! Δια αέρος θα τους βάλετε στην λίμνη ;

Τα ταξιδάκια του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Κεκκάτου, αποδεικνύουν την …ΑΠΡΑΞΙΑ του!

Μιά γυναίκα, μιά ξεναγός με περισσότερη από 20ετή πείρα στον Τουρισμό, αποφασίζει να πάρει πένα και χαρτί και να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου.

Η κρουαζιέρα αφήνει σιγά σιγά την Κεφαλονιά και αυτή (η χρονιά) είναι η αρχή του τέλους.

Όλγα Κλαουδάτου (Ξεναγός) “Η άλλη όψη του Νομίσματος (στον Τουρισμό και στην Κρουαζιέρα)” | Η αρχή του τέλους στην Κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά

“Φέτος μένουμε με μικρά καράβια που συνήθως αποδεικνύονται προβληματικά. Αποτελούνται από επιβάτες μεγάλης ηλικίας που είτε δεν βγαίνουν καθόλου από τα καράβια, είτε γυρίζουν με παράπονα, πολλές φορές υπερβολικά και ανυπόσπαστα, που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη σωστή διαφημηστική καμπάνια που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα αυτή την στιγμη, ως τουριστικός προορισμός. Αυτό λέει η εμπειρία μου. Λυπάμαι που θα σας δυσαρεστήσω, αλλά αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και συνεχιστεί η κατάσταση αυτή έστω και για μιά χρονιά ακόμα, η κρουαζιέρα θα τελειώσει στο νησί μας. Ήδη εγώ βλέπω την αρχή του τέλους.

Για την φετινή αποτυχία δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιός την καρπώνεται φέτος.

Πιστεύω ότι οι τοπικές αρχές (οι πολιτικές) πρέπει να αποχωρήσουν από αυτόν τον τομέα. Όλες μέχρι τώρα έχουν κάνει επιφανειακές και επιδερμικές προσπάθειες για προσέλκυση τουριστών. Από την στιγμή που, γνωρίζω προσωπικά, ότι δεν μπορούν ή αδυνατούν να συνεισφέρουν οικονομικά τόσο στον τομέα της κρουαζιέρας όσο και των ναυλωμένων πτήσεων (τσάρτερ), ας καθίσουν στην άκρη τους.

Την διαφήμιση του νησιού μας πρέπει να την αναλάβουν προσωπικά οι πράκτορες!

Κάνω έκκληση και παράκληση μαζί να επαναδραστηριοποιήσουν το Σωματείο τους, που εδώ και χρόνια υπολειτουργεί. Ας βάλουν στην άκρη προσωπικές έχθρες και κόντρες για να μπορέσουν να χτυπήσουν δουλειές. Ξέρω ότι είναι εξαιρετικά δυσκολο, αλλά ας υπάρξουν δουλειές πρώτα και ύστερα ας υπάρξει ανταγωνισμός. Τι πίτα να μοιράσουν αν δεν υπάρξει δουλειά; Επίσης το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί ξανά”.

“Πολλοί ήταν οι επιβάτες του Meditarranee που δυσανασχετούσαν για την πολύωρη παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Αργοστολίου, παραπονούμενοι ότι δεν έχουν τι να κάνουν. Δυστυχώς, βρέθηκα προσωπικά μάρτυρας αυτής της κατάστασης όταν αναγκάστηκα να πως ψέματα ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο ήταν κλειστό “εκείνη την ώρα” (όταν όλοι ξέρουμε ότι δεν άνοιξε καθόλου πέρυσι) ή ότι το “Museo Mediterranno” “έτυχε να είναι κλειστό”, για να χρυσώσω το χάπι και την αντίδραση των επιβατών.

Όσο πανηγυρίζαμε για την παραμονή του συγκεκριμμένου κρουαζιροπλοιου, τόσο έφταναν στα αυτιά μου διαμαρτυρίες ότι αν δεν συνδύαζε εκδρομή αρχικά και μπάνια σε παραλία ο κόσμος, δεν ήξερε πως να περάσει την ημέρα του στο νησί.

Ακόμα και αν είχε προγραμματίσει άλλους προορισμούς για την φετεινή χρονιά το συγκεκριμμένο κρουαζιερόπλοιο, οι συσσωρευμένες και σε διαρκή βάση διαμαρτυρίες, οδήγησαν στην αποχώρησή του!

Δεν πρέπει να δεχθούμε μοιρολατρικά ότι αντικαταστάθηκε το Αργοστόλι με το Κατάκολο λόγω του αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει αυτή η περιοχή. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αφήνει το πρόγραμμα της ίδιο με την προηγούμενη χρονιά ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ.”

Αυτά είναι μερικά από τα σημεία που αναφέρει στην επιστολή της η κα Κλαουδάτου.

Όσοι διαβάσετε την επιστολή της κα Κλαουδάτου, και σας συνιστούμε να την διαβάσετε από την αρχή ως το τέλος, όχι μόνο θα προβληματιστείτε, αλλά θα ενωθείτε για να μην χάσετε το ψωμί μέσα από τα χέρια σας.

Όσο για τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού ας κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να μοστράρει στις κάμερες και να στέλνει δελτία τύπου από τις υποτιθέμενες συμφωνίες… Τα ταξίδια του άλλωστε, είναι πληρωμένα από τον Κεφαλονίτη πολίτη.

Σχόλια Αριστέα Χαριτάτου