Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 1, 2024

Scroll to top

Top

Η αγωνία του προέδρου πριν την ψηφοφορία ελλείψει συμβούλων.

Η αγωνία του προέδρου πριν την ψηφοφορία ελλείψει συμβούλων.
KefaloniaNews

Το Σάββατο το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στο Ληξούρι. 

Από δω και πέρα έτσι θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, με την αγωνία αν παραβρίσκονται σύμβουλοι για να ψηφίζονται τα θέματα.  Αν τώρα ξεφεύγει κάποιο θέμα και το συζητάνε, τότε τόσο το καλύτερο, από την πλειοψηφία έχουν ν’ ανοίξουν το …..στόμα τους εδώ και κάμποσους μήνες.

Απείρου κάλλους στιγμές διαδραματίστηκαν χθες μέσα και έξω από την αίθουσα με το κυνήγι των συμβούλων της πλειοψηφίας για να ψηφίζουν και να έχουν τον μαγικό αριθμό «21», ευτυχώς που πολλά θέματα χρειάζονταν μόνο απλή πλειοψηφία.

Χθες θα’λεγα ότι με τα ….ψέματα συζητήθηκαν σχεδόν όλα τα θέματα, πάρθηκαν οι αποφάσεις που θέλει η δημοτική αρχή, να σημειώσουμε ότι χθες η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε «υπέρ» σε πολλά θέματα, έτσι επιβαλλόταν, ενώ έγιναν σε πολλά θέματα τροποποιήσεις. Όπως το 4ο «Πρόσληψη προσωπικού λόγω εκτάκτων αναγκών στο Δήμο Κεφαλλονιάς», τροποποιήσεις που πρότεινε ο Μάρκος Κοτσιλίνης. Όπως τους είπε ο Γκισγκίνης, τώρα που βρισκόμαστε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, δεν τολμήσατε να βάλετε θέμα για μόνιμο προσωπικό, να προσληφθούν δηλαδή μόνιμοι  εργαζόμενοι.

Το 11ο θέμα που αναφερόταν στην πλατεία Βλαχάτων, ένα έργο που κατάντησε ένα  σύγχρονο «Γιοφύρι της Άρτας», θυμήθηκαν πάλι το όλο ιστορικό και την ταλαιπωρία των κατοίκων που ξεκινάει από τους πρώην δήμους της Λειβαθού, από το τωρινό δήμο τους πρώην και νυν βουλευτές. Κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα των Βλαχάτων. Κι ας είναι σε βάρος του τουρισμού της περιοχής. Κανείς μέχρι σήμερα δεν έδειξε την πυγμή για να τελειώσει το έργο αυτό.

Επίσης μάθαμε από μια συζήτηση που έγινε για την τροποποίηση του Προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου, ότι το Λιμάνι Αργοστολίου, έχει μεγάλες ζημιές, οι περισσότεροι αρμόδιοι  προσπάθησαν να το κρατήσουν….κρυφό. Αυτές τις ζημιές προσπαθούν να τις καλύψουν με 100.000 ευρώ μόνο, ενώ η εκτίμηση είναι ότι χρειάζεται ένα εκατομμύριο. Έχουν ρίξει το βάρος τους στο λιμάνι του Ληξουριού και καλώς κάνουν, όμως το Λιμάνι Αργοστολίου, όπως καταλάβαμε, θα κάνουν….πασαλείμματα, απλώς για να λειτουργήσει λόγω της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Συζήτησαν για το χώρο του  παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου έργο Θουκυδίδη Βαλεντή. Εδώ τώρα τι να πεις, με όσα έχουν γίνει και όσα έχουν ειπωθεί για το έργο αυτό; Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας.

Να αναφερθούμε την θετική παρέμβαση των γονιών του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, όπου απέσπασαν υπόσχεση από το Δήμαρχο ότι επόμενη εβδομάδα θα είναι όλα έτοιμα. Πιστεύουμε ότι θα κρατήσει την υπόσχεση του, ο Δήμαρχος.

Το κάπνισμα μέσα στην αίθουσα απαγορεύεται. Παρόλα αυτά οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αντιδήμαρχοι ακόμα και ο δήμαρχος καπνίζουν ….μανιωδώς γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τον κανονισμό. “Εδώ είναι Ελλάδα, ρε, αϊ παράτα μας”. .