Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Ε.Α.Σ.: Το «φιλί της ζωής» στους ντόπιους αγροκτηνοτρόφους

Ε.Α.Σ.:  Το «φιλί της ζωής» στους ντόπιους αγροκτηνοτρόφους
KefaloniaNews

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι

τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει τον συμψηφισμό των οφειλών Αγροτών και Κτηνοτρόφων με μελλοντικές ενισχύσεις COVID-19.

      Συγκεκριμένα ,το «φιλί της ζωής» σε εκατοντάδες χιλιάδες Αγρότες και Κτηνοτρόφους πανελλαδικά, δίνει η κυβέρνηση «σβήνοντας» οριστικά χρέη 812 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αφορούν επιδοτήσεις που δόθηκαν στις δεκαετίες του 1990 και του 2000, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε ως παράνομες και απαίτησε την ανάκτησή τους από το Ελληνικό Δημοσίου.

      Με τις νέες κορωνοενισχύσεις που προβλέπονται για τους Αγρότες και- Κτηνοτρόφους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 θα διαγραφούν τα χρέη τους που έχουν προκύψει από … παλιές αμαρτίες και συγκεκριμένα από τα περιβόητα «πακέτα» περιόδου 2008 – 2009, αλλά με τα άτοκα δάνεια των ετών 1992 και 1994 για τις ζημιές λόγω του πυρηνικού ατυχήματος  του Τσερνομπίλ.

      Ο Ε.Α.Σ (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι η  είδηση με την συγκεκριμένη ρύθμιση η οποία ήρθε στη Βουλή μετά το πράσινο φως που άναψαν οι Βρυξέλλες για έκτακτες κρατικές κορωνοενέσεις 815 εκατομμυρίων ευρώ  δίνει ανάσα στον ντόπιο αγροτικό κόσμο.

  Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ