Εργαστήριο αφήγησης ενηλίκων (παραμύθια)
Σήμερα στις 10.00 το πρωί στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη έδωσαν το παρών αρκετά μέλη και φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων, όπου η κ. Λίλη Λαμπρέλλη συγγραφέας, αφηγήτρια παραμυθιών μίλησε με θέμα: “Προσέγγιση στο λαϊκό παραμύθι και στην τέχνη της αφήγησης.
Προεδρείο ήταν η κ. Αλίκη Γαλιατσάτου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης φιλολόγων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλονιάς.
Ρώτησα την κ. Λαμπρέλλη: “Πολιτική και παραμύθι ή παραμύθι και πολιτική”, Υπάρχουν σχέσεις, ο αντίποδας,. Προσπαθεί να μας πει με αληθοφανή τρόπο (ο πολιτυικός) να μας πει κάτι που δεν είναι εφικτό. Ο πολιτικός προσπαθεί ξεκινώντας να μας πει ψέματα και αλήθεια….ψέματα….(όμως).
Το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί δυο ομιλίες και το Εργαστήριο (Θεατροπαιδαγωγική). Η Καλιόπη Λιοσάτου θεατροπαιδαγωγός με θέμα: “Η μικρή γοργόνα: Από το παραμύθι στη δραματοποίησή του και στη διαδραστική παράσταση για παιδιά. Θεωρία και πράξη” Τέλος το Εργαστήριο Β΄ (Μουσικοκινητική), η κ. Μαρία Μπουχάγερ, μουσικός θα μιλήσει με θέμα: “Τα παραμύθια του Άντερσεν στη μουσικονητική”









































