Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 23, 2024

Scroll to top

Top

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ……

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ……
KefaloniaNews

Η κατάρρευση μπασκέτας  στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του ΕΑΚ Αργοστολίου (έσπασε το ταμπλό από την βάση στήριξής της), αναδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την επικινδυνότητα, των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και άλλων, που για χρόνια έχουν μείνει ασυντήρητες, με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών, προεξάρχουσας της σημερινής.

Έχοντας βάλλει σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια αλλά και την ανάγκη του λαού και της νεολαίας για αθλητισμό και αναψυχή οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και οι αντίστοιχες Δ.Αρχές, εδώ και δεκαετίες τους έχουν αφήσει χωρίς τις απαραίτητες, σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, αφού αυτές δεν περιλαμβάνονται στο όραμα της «ανάπτυξής» τους.

Η εκ των υστέρων «συγγνώμη» της Δ.Αρχής σχετικά με το θέμα, δεν την ξεπλένει από τις μεγάλες ευθύνες  που έχει όπως άλλωστε και τους προκατόχους της (Παρίσης- ΝΔ), αφού, όχι μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα (εκείνη τη στιγμή δεν παρευρισκόταν κανείς στο γήπεδο), αλλά γιατί δύο χρόνια τώρα παρότι ήταν γνωστό το πρόβλημα, δεν έκανε τίποτε για να αποσοβήσει τον μεγάλο κίνδυνο που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει εκεί αλλά και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στην επικράτεια του Δήμου μας. Η εναγώνια προσπάθειά της να καλυφθεί πίσω από μια στείρα απαρίθμηση σημειακών παρεμβάσεών της στον τομέα αυτό και  η μάλιστα με όρους ανούσιας αντιπαράθεσης  με τους προκατόχους της, την εκθέτει ακόμη παραπάνω, αφού ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι πράγματι προτεραιότητά της  δεν αποτελούσε η άρση της επικινδυνότητας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων που μπορούσε να έχει κοστίσει ζωές, αλλά άλλες παρεμβάσεις, με άλλα κριτήρια, που σε τελευταία ανάλυση και αυτές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις όλο και διευρυνόμενες ανάγκες που υπάρχουν στην επικράτεια του Δήμου μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχοντας ως κριτήριο την ανάπτυξη ενός Δωρεάν Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού που θα αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες, απαιτεί, ασφαλείς, επαρκείς και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε όλη την επικράτεια του δήμου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό (Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Ιατρούς, προσωπικό καθαριότητας και συντήρησης κ.α.)

Σήμερα στον Δήμο Αργοστολίου οι αθλητικές εγκαταστάσεις αναλογικά με τον πληθυσμό είναι απελπιστικά λίγες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει επικινδυνότητα και εγκατάλειψη την ώρα που χρησιμοποιούνται από μαθητές, νεολαίους και φιλάθλους. Στο κλειστό γυμναστήριο του Αργοστολίου π.χ. που στεγάζει τους συλλόγους μπάσκετ, ομάδα βόλεϊ, badminton, πιγκ-πογκ με σύνολο περίπου 400 παιδιά, υπάρχουν εκτεταμένες φθορές. Τον χειμώνα που στάζει η οροφή του γίνεται επικίνδυνο για τους αθλούμενους, ενώ δεν αναπηδά ούτε η μπάλα σε αρκετά σημεία του παρκέ. Είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυμφορηθεί η χρήση του με την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου ενώ επιβάλλεται να διαθέτει μόνιμο προσωπικό συντήρησης, γιατρό και απινιδωτή. Ξεχωριστό επίσης πρόβλημα αποτελεί ότι στο σύνολο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είτε δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις εγκαταστάσεις είτε όπου υπάρχουν, αυτές είναι ανεπαρκείς, επικίνδυνες και χωρίς καμιά πιστοποίηση ασφάλειας. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στο κολυμβητήριο Αργοστολίου, το οποίο ουσιαστικά καταρρέει ασυντήρητο, παραμένει χρόνια τώρα χωρίς στέγη, ενώ το γυμναστήριό του έχει μετατραπεί σε χώρο άρσης βαρών. Για τις διάσπαρτες υπαίθριες εγκαταστάσεις στις δημοτικές κοινότητες και στα χωριά είναι αντίστοιχη η εικόνα σε πείσμα της προσπάθειας ωραιοποίησης της κατάστασης  από την Δ.Αρχή, αφού τα όποια ποσά διαθέτει για την επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.  Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς και τα λειτουργικά έξοδα των σωματείων( έξοδα ταξιδιών, εισιτηρίων, γευμάτων αθλητών  κ.α. ) δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για τυμπανοκρουσίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί την Δ.Αρχή να ελέγξει και να εκσυγχρονίσει πάραυτα το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο το Δήμο και ιδιαίτερα στα σχολεία.

Καλεί επίσης τους εργαζόμενους και την νεολαία να διεκδικήσουν να κατασκευαστούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές αθλοπαιδιών μπάσκετ – ποδοσφαίρου – πετοσφαίρισης – χειροσφαίρισης – κλειστές αίθουσες γυμναστικής σε όλα τα σχολεία, αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου και να επανδρωθούν με φύλακες, γιατρούς και όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, με Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Σχολείο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Αργοστόλι, 3-1-2022.                 

Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αργοστολίου.