Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 1, 2024

Scroll to top

Top

Δυο γεμάτες ώρες ξεφάντωμα στο Ληξούρι

Δυο γεμάτες ώρες ξεφάντωμα στο  Ληξούρι
KefaloniaNews

Δυό γεμάτες ώρες ξεφάντωμα, σάτυρα, κουρλαμάδα και γέλιο. Πολύ γέλιο.

Ένα παραμυθένιο Καρναβάλι έφτασε στο τέλος του. Είχε χρώμα, είχε θυμωμένα πουλιά, είχε οδηγούς, είχε μελλοντικούς τενίστες, είχε αρλεκίνους και μίμους, είχε και τα καιρικά φαινόμενα που μας έχουν σπάσει τα νεύρα. Πολύ νερό βρε παιδί μου, πολύ βροχή και προσεχώς ο ήλιος μας αποχαιρετά, ξανά. Είχε λύκους και κοκκινοσκουφίτσες, είχε οδηγούς αλλά και τροχονόμους, είχε και ληστές, είχε και παραμύθι με τους ωραίους νέους και τις μαριονέτες τους. Είχε και την Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων, κοστούμια χειροποίητα από την Νατάσα Τουμαζάτου – Λουκέρη. Είχε και γάμους με κουμπάρα την Μαρία Μπεκατώρου. Είχε και επίκαιρη μασκαρατα από το Αργοστόλι με θέμα τις εξορύξεις. Δεν θέλουμε μαύρο στις θάλασσες μας, λέμεεεεε.

Είχε και άνδρες έτοιμους για όλα με τις βραζιλιάνες χορεύτριες, είχε και μασκαράτες από Αργοστόλι και Τζαννάτα. 

Μα πρώτα απ’ όλα είχε την Φιλαρμονική να ανοίγει την παρέλαση και τον δρόμο και από πίσω ξεχύθηκαν ήχοι του βαλς και ο χορός ξεκίνησε, εκεί στην μέση του δρόμου.

Ήρθε και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλ.Παρίσης και του έριξαν και από ένα “κίτρινο βρακί” στο κεφάλι, το γκρουπ με τα “κίτρινα βρακιά”, είχε και την τιβιΠερσόνα Μαρία Μπεκατώρου και κανείς δεν την άφησε σε ησυχία. Πολύς κόσμος έβγαζε ασταμάτητα σέλφι μαζί της. 

Το απόγευμα μόλις είχε ξεκινήσει με την Μαρία Μπεκατώρου και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κατσιβέλη να προλογίζουν την …Demy, που όλο χάρη και νάζι ανέβηκε στην …πίστα.

7.30 το απόγευμα και ο κόσμος καλά κρατεί στην πλατέα και στα μαγαζιά. Κάπου εκεί ξεκινά το σόου με τις φωτιές και οι “Ωραίοι Νέου” σηκώνουν τον υιο του Καρνάβαλου να τον πάνε για κάψιμο πίσω απ’ του Λασκαράτου.

Και τι ωραία μποτάκια που φορεί. Του Μάκη του Μαζαράκη.

Μα κάηκαν και αυτά την ώρα που τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό.

Η βραδιά δεν τελειώνει. Στην “Απόλαυση” του Μουρελάτου η ορχήστρα του Μάκη Παπά μας διασκεδάζει. Είναι ο αποκριάτικος χορός της Φιλαρμονικής μας. Έτσι τελειώνουν οι απόκριες και αυριο ξεκινά η κυρά Σαρακοστή.

ότι φάγαμε, φάγαμε….

 Αριστέα Χαριτάτου