Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2024

Scroll to top

Top

ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΑ στο λαό και τους επισκέπτες του νησιού μας.

ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΑ στο λαό και τους επισκέπτες του νησιού μας.
KefaloniaNews

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κεφαλονιάς αναφέρει σχετικά με τη συνέντευξη που έδωσε ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. κος Μεσσάρης  Φώτης στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» την 23η/10/20, τα εξής:

Η παρέμβαση που έκανε το Δ.Σ. του Σωματείου μας στο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Καρβέλη Γιάννη την 19η/6/20  δεν έγινε μετά από πρόσκληση του ΥΠΕάρχη αλλά σύμφωνα με  απόφαση Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο και να διεκδικήσουμε την επίλυσή τους , εφόσον ο κύριος Μεσσάρης ενίοτε δε μας είχε κάνει δεκτούς στο Γραφείο του και είχε αμφισβητήσει το Σωματείο μας αναζητώντας το καταστατικό του΄ένα Σωματείο πολλών χρόνων με το καταστατικό του κατατεθειμένο στο Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας. Η παρέμβασή μας είχε ως αποτέλεσμα και να προσληφθεί επικουρικό προσωπικό εν όψει πανδημίας και να προμηθευτεί το Γ.Ν.Κ. με μηχάνημα PCR μοριακού ελέγχου ανίχνευσης κορωνοϊού ενώ ο κύριος Μεσσάρης μας είχε ανακοινώσει λίγες μέρες πριν ότι δε μπορεί να λειτουργήσει ένα τέτοιο μηχάνημα στο νοσοκομείο μας…. Βεβαίως αναδείξαμε και όλα τα χρονίζοντα προβλήματα στο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ , όπως τη λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής , τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , την επισκευή του κτιρίου του νοσοκομείου, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων ( ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ, ΙΔΟΧ κλπ.)  τη λειτουργεία του Ακτινολογικού Τμήματος το απόγευμα, εμμένοντας στην επίλυσή τους.

Όσον αφορά στην παρατήρησή του κύριου Μεσσάρη ότι εκτοξεύτηκε λάσπη προς το πρόσωπό του, του γνωστοποιούμε ότι τα προβλήματα που αναδεικνύουμε είναι υπαρκτά, τα γνωρίζει όλη η κοινωνία της Κεφαλονιάς και δεν πρόκειται περί λάσπης προς τον ίδιο γιατί με τον ίδιο τρόπο τα αναδεικνύαμε κατά τη θητεία των προηγούμενων Διοικητών που εφάρμοζαν τις πολιτικές όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ( ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, συγκυβερνήσεων) , που διέλυσαν τη δημόσια υγεία και με τον ίδιο τρόπο θα τα αναδεικνύουμε , ανεξάρτητα με το πρόσωπο του εκάστοτε Διοικητή. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι τα προβλήματα του Γ.Ν.Κ. οφείλονται στις πολιτικές αυτές που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την υγεία, συγχωνεύουν νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό και αναγκάζουν τους γιατρούς να αναζητούν εργασία στο εξωτερικό μη αντέχοντας τις παρούσες συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας. Όμως οφείλονται και στους διαχειριστές αυτών των πολιτικών, όπως τον κο Μεσσάρη, που νομίζει ότι έφτιαξε κλινική Covid, χωρίς να έχει δικό της ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό αλλά με το προσωπικό των άλλων κλινικών, εντατικοποιώντας την εργασία τους, αναγκάζοντάς τους να φοράνε τη στολή και τη μάσκα για 8 ώρες, όταν σε άλλα νοσοκομεία τη φοράνε για 4 ώρες. Έτσι εξαθλιώνει το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο για 8 ώρες δε μπορεί να αφαιρέσει τη στολή και τη μάσκα, με συνέπεια να αδυνατεί να επιτελέσει τις βιολογικές του ανάγκες και όταν τελειώνει η βάρδια του , να βγαίνει με σημαδεμένο πρόσωπο από την εφαρμογή της μάσκας.

Όσον αφορά τις αναφορές του κου Μεσσάρη περί αυτών   που παίρνουν τη γραφίδα και γράφουν, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι «αυτοί» είναι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των εργαζόμενων, ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ και εκφράζουν τις αγωνίες και προβλήματα των εργαζομένων διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν υγεία για το λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Οι διαχρονικοί αγώνες του εργατικού κινήματος μας έδωσαν το δικαίωμα της γραφίδας μας , που κατά τον κο Μεσσάρη « γράφει ανάποδα» όταν αυτή αναδεικνύει τα προβλήματα και καταγγέλλει τις παθογένειες που τα γεννούν.

Ας μη φαντάζεται  ο κος Μεσσάρης αόρατους εχθρούς που «έπρεπε να καταγγείλουν »  και ας κοιτάξει στον καθρέφτη να δει πόσο καλά υπηρετεί την πολιτική που καταστρέφει τη δημόσια υγεία.

Αναφέροντας στο 51ο λεπτό της συνέντευξής του ότι « το να αφήνουμε τον καθένα που σήμερα ξύπνησε στραβά και η γραφίδα του γράφει ανάποδα….. και τον αφήνουμε και κυκλοφορεί ελεύθερα , δε βοηθάει κανένα γιατί εάν ο επόμενος Διοικητής δε στηριχθεί θα κάνει πίσω» τονίζουμε ότι ο «καθένας» δεν είναι το Δ.Σ. του Σωματείου, γιατί εκπροσωπεί όλους τους  εργαζόμενους του νοσοκομείου και μιλώντας έτσι υποτιμητικά, τους απαξιώνει και δείχνει ότι τα χειροκροτήματα ήταν υποκριτικά. Η προτροπή του ότι δεν πρέπει να αφεθούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι ερμηνεύει γιατί έδιωχνε τους εργαζόμενους ΕΞΩ από το γραφείο του και εκφράζει την προσκόλλησή  του  σε αυταρχικά καθεστώτα άλλων σκοτεινών εποχών, που ο ελληνικός λαός με αγώνες έχει στείλει στον απόπατο της ιστορίας. Ποτέ δεν κρυφθήκαμε΄ ας έρθει να μας συλλάβει και μαζί με εμάς και τους εργαζόμενους που κρατάνε όρθιο το νοσοκομείο.

  Όσο και αν κάποιοι εμποδίσουν να κυκλοφορεί ελεύθερα το Δ.Σ. του Σωματείου μας ακούγοντας τις προτροπές του κύριου Μεσσάρη, αυτό θα σπάσει τις αλυσίδες και  θα συνεχίσει να παλεύει αταλάντευτα για τη λειτουργία του νοσοκομείου μας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση των επικουρικών προσληφθέντων ώστε να παρέχεται ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΑ στο λαό και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                                        ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ