Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 16, 2024

Scroll to top

Top

Για τον ελλιμενισμό του πλοίου της γραμμής Ιθάκης –Σάμης- Πάτρας.

Για τον ελλιμενισμό του πλοίου της γραμμής Ιθάκης –Σάμης- Πάτρας.
KefaloniaNews

Φίλοι και φίλες..

Παρατήρησα τελευταία να εκτυλίσσεται μια παραφιλολογία γύρω από σχετικό αίτημα, προς το δημοτικό συμβούλιο δήμου Σάμης, πολιτών που αφορά τον ελλιμενισμό του πλοίου της γραμμής Ιθάκης –Σάμης- Πάτρας.

Θεωρώ ότι αδικείται το ίδιο το αίτημα ίσως με τον τρόπο που παρουσιάστηκε από τους αιτούμενους,. αλλά και που αντιμετωπίζεται  από συμπολίτες που σχολιάζουν.

Οι οποίοι ναι μεν εξυπηρετήθηκαν και εξυπηρετούνται από τη γραμμή,.. όμως δεν βιώνουν τα προβλήματα που γεννούνται για τη Σάμη και τους κατοίκους της από την μακρόβια καθυστέρηση του πολυπόθητου και πολυσυζητημένου εκσυγχρονισμού του λιμένα της.

Αυτό ακριβώς είναι το αίτημα που περικλείει η επιστολή των συμπολιτών και που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Εκείνο όμως που αξίζει προσοχής και που δεν του δόθηκε η απαιτούμενη σημασία, είναι η απάντηση που πήρε από τη Νέα Δημοτική αρχή το αίτημα.

Με ένα έγγραφο πάλι, κατά την πάγια τακτική άσκησης καθηκόντων,  προς τους αρμόδιους έβγαλε την υποχρέωση προς τους δημότες και τις δημότισσες.

Καμιά δράση με κέντρο το κομβικό ζήτημα για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής,.. είτε προς την ενημέρωση και συγκρότηση πρότασης, είτε στο διεκδικητικό πεδίο.

Δικαιολογημένα οι κάτοικοι λοιπόν βλέποντας την συνεχιζόμενη καθυστέρηση που παραπέμπει σε αδράνεια, προέβησαν στην παρέμβαση αυτή θέλοντας να «ξυπνήσουν» το θεσμό, που πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει σαν εργαλείο ανάπτυξης και όχι διατήρησης της τελμάτωσης των τελευταίων χρόνων !

Και δεν πείθονται πλέον και από τις εξαγγελίες εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν προγράμματα μακροπρόθεσμης εκτέλεσης,  από κυβερνητικά στελέχη, αφού αυτά γίνονται μόνο και μόνο για χρήση τους ως αντιπολιτευτικά εργαλεία στην επόμενη εκλογική περίοδο.

Είναι γεγονός ότι, όσο και να προσπαθεί κανείς, δεν μπορεί να διακρίνει ούτε στοιχεία αναγέννησης,.. αλλά ούτε και ορίζοντες που να πείθουν από την καθαρότητά τους.

Γκρίζα πεπατημένη που καταστέλλει τα όνειρα των νέων !!!

Αυτή είναι η διαμορφωμένη πραγματικότητα που οφείλουμε οι δημότες και οι δημότισσες  να αλλάξουμε !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ                           23/6/2022