Για την Αύξηση των ακτοπλοικών εισιτηρίων και τις αλλαγές δρομολογίων από την εταιρεία «Levante Ferries.
Με την έναρξη της νέας χρονιάς η εταιρεία «Levante Ferries» ανακοίνωσε αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους επιβάτες, αυτοκίνητα, μηχανές. Πιο συγκεκριμένα στη γραμμή Πόρο – Κυλλήνη το ατομικό εισιτήριο του επιβάτη αυξήθηκε από 9.80 ευρώ σε 11,5 ευρώ δηλαδή αύξηση κατά 17% περίπου, ενώ το αυτοκίνητο από 38,90 ευρώ σε 42 ευρώ δηλαδή αύξηση κατά 8% περίπου. Αφορμή για τη νέα αύξηση οι εφοπλιστές επικαλούνται τη χρήση ναυτιλιακών καυσίμων, μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο (από το 3,5% στο 0,5%) από 01/01/2020, τα οποία έχουν αυξημένο κόστος.
Η νέα αύξηση στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών πλοίων αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα σε βάρος των εργαζομένων, των κατοίκων των νησιών και γενικότερα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Ουσιαστικά μετακυλύεται το κόστος των νέων καυσίμων στις τσέπες του μόνιμου υποζυγίου, του εργαζόμενου λαού, και πλήττεται κατάφωρα το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των νησιών. Η συγκεκριμένη εταιρεία, επίσης έχει καταργήσει όλες τις εκπτώσεις στα ατομικά εισιτήρια και στα αυτοκίνητα στην γραμμή αυτή, καθώς και στα “μετ’ επιστροφής” ατομικά, στην Γραμμή Κυλλήνη – Πόρος. Δεν κάνει επίσης καμιά άλλη έκπτωση στις ευάλωτες κατηγορίες και στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους.
Πρόκειται για μια ακόμη λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα, που γίνεται με σκοπό οι εφοπλιστές, και εν προκειμένω η συγκεκριμένη εταιρεία, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία της.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ., ακολουθώντας την τακτική όλων των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), επιδοτεί τους εφοπλιστές (μόνο για το 2019 με άμεση επιδότηση 90.000.000 ευρώ, χώρια το Μεταφορικό Ισοδύναμο), που τους προσφέρει προκλητική φοροασυλία και αφορολόγητο πετρέλαιο, που τους έχει εξασφαλίσει ναυτεργάτες «χαμηλού κόστους» με χτυπημένα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, νομιμοποιεί τώρα και τις απαράδεκτες αυξήσεις στα εισιτήρια, αφαιμάσσοντας παραπέρα το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων στα νησιά.
Την ίδια ώρα επίσης που η γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα επιδοτείται με 2 εκ. ευρώ, η συγκεκριμένη εταιρεία βάζει σε εφαρμογή την «χειμερινή ακινησία» του πλοίου “Ανδρέας Κάλβος” της γραμμής Ιθάκης – Σάμης – Πάτρα, αναδιατάσσοντας το συγκεκριμένο δρομολόγιο και την συγκεκριμένη προσέγγιση. Η επιλογή αυτή εκτός του ότι κάνει τελικά μια οδύσσεια το ταξίδι, (κυρίως των Ιθακήσιων και με κόστος 15 ευρω το ατομικό και 48 ευρω το αυτοκίνητο!) καταργεί και το λιμάνι της Σάμης για άλλη μια φορά, για δύο μήνες περίπου.
Συγκεκριμένα, από τις 11 του Γενάρη μέχρι 29 του Φλεβάρη, δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα, αφού η γραμμή αυτή καταργείται και μπαίνει σε εφαρμογή άλλη (Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς – Ιθάκη) με το F/B “Κεφαλονιά”, με αναχώρηση στις 11 το πρωί από την Κυλλήνη προς Πόρο Κεφαλονιάς και άφιξη στην Ιθάκη στις 13.25’. Στην συνέχεια έχει αναχώρηση στις 13.35΄ για να φθάσει στην Κυλλήνη στις 16.30’ και τελικά ο Ιθακήσιος στην Αθήνα στις 20.30 το βράδυ!!!
Και ο κατάλογος των προνομίων τους δεν τελειώνει, προκειμένου να μην επωμιστούν ούτε μια δεκάρα κόστος(!)
Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν το ότι όσο οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σχεδιάζονται με βάση τα συμφέροντα των εφοπλιστών, οι νησιώτες θα υφίστανται τις βαριές συνέπειες της απομόνωσης και του αποκλεισμού για τη ζωή τους, αφού η καπιταλιστική ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα είναι ασυμβίβαστες με την εξυπηρέτηση του λαού και των αναγκών του.
Ως Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής μας και ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι των εφοπλιστών. Οι νέες αυξήσεις και οι προσαρμογές των δρομολογίων από τους εφοπλιστές προκειμένου να διατηρήσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους, αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανοχή στην τακτική αυτή, πολύ δε περισσότερο να μην τους συγχαίρουμε και από πάνω για τις βραβεύσεις τους και τις επιδόσεις τους, αφού αυτές αφορούν αποκλειστικά τα δικά τους κέρδη και όχι του λαού.
Στα παραπάνω πλαίσια καλούμε κυβέρνηση και εφοπλιστές,
- Να πάρουν πίσω τις νέες αυξήσεις και να υπάρξει μείωση 50% των εισιτηρίων και Ναύλων που θα συμβαδίζουν με το επίπεδο των μισθών και συντάξεων των εργαζομένων.
- Να εξασφαλισθεί η διατήρηση και η παραπέρα διεύρυνση των εκπτώσεων των εισιτηρίων στις ευπαθείς ομάδες (συνταξιούχους, άνεργους, συμβασιούχους, πολύτεκνους κ.ά.)
- Να εξασφαλισθούν δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατιώτες, ΑΜΕΑ.
- Να μην αλλάζουν τα δρομολόγια με την χειμερινή ακινησία των πλοίων και να αντικαθίσταται αυτά με άλλα
Σάμη 4/2 2020 Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμης


