Γαλάζιες Σημαίες: Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα (Κεφαλονιά)
Hellas Journal
Στη δεύτερη θέση με 545 Γαλάζιες Σημαίες στις ακτές της βρίσκεται η Ελλάδα ανάμεσα σε 49 χώρες.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Δήμος Αργοστολίου
Άβυθος
Αϊ Χέλης
Άμμε
Αράγια Πόρου
Λουρδάς
Μακρύς Γιαλός
Μεγάλη Άμμος
Μούντα
Μπούκα Γραδάκια
Πλατύς Γιαλός
Τουρκοπόδαρο/White Rocks Hotel
Δήμος Ληξουρίου
Ξι
Πετανοί
Λέπεδα
Δήμος Σάμης
Αντίσαμος
Μύρτος
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών.
Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες.
- Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.
Και φέτος, οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Δείτε εδώ τη λίστα με τις Γαλάζιες σημαίες σε ελληνικές παραλίες

