Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 12, 2026

Scroll to top

Top

Α. ΠΑΝΤΕΛΕΙΟΣ: «Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΘΕΣΜΟ…»

Α. ΠΑΝΤΕΛΕΙΟΣ: «Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΘΕΣΜΟ…»
KefaloniaNews

Από την εφημερίδα K-FREE-PRESS

Η πιο πολωτική προεκλογική εκστρατεία για τις επιμελητηριακές εκλογές φθάνει στο τέλος της και οι δυο μονομάχοι-και ιδιαιτέρως ο κ. Γασπαρινάτος και οι συν αυτώ-εξαπολύουν τις ύστατες «ρουκέτες» μήπως και μεταπείσουν ή πείσουν κάποιους επαγγελματίες /ψηφοφόρους μάλλον ή ήττον αναποφάσιστους!( «ρουκέτες» = εντυπωσιασμοί με ελάχιστη ουσία). Τα αριθμητικά δεδομένα υποδεικνύουν ντέρμπι! Αναζητήσαμε, έναν από τους πρωταγωνιστές αυτής της αναμέτρησης, τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΤΕΛΕΙΟ, να μας πει δυο λόγια πριν «πέσει η αυλαία»! Αποδέχτηκε ευχαρίστως!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Σύµφωνα µε απόφαση της εκλογικής Επιτροπής οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ∆Σ στο
Επιµελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα διεξαχθούν στις 09,10 και 11 ∆εκεµβρίου 2017.Ψηφίζουν οι ταμειακώς τακτοποιημένοι και επιλέγουν έναν από τους τρεις συνδυασμούς που μετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση. Στο ψηφοδέλτιο που επιλέγουν μπορούν να βάλουν μέχρι τρεις σταυρούς . Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται εκείνα τα µέλη που έχουν συµπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή τους στο Επιµελητήριο  (09- 12- 2016) και όσα έχουν εξοφλήσει τις οικονοµικές υποχρεώσεις τους έως και το έτος 2016. Νοµικά πρόσωπα, µέλη του Επιµελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης µερίδας στο Γ.Ε.Μ.Η µέχρι και το προηγούµενο των εκλογών έτος 2016 θεωρούνται ταµειακώς ενήµερα. Φυσικά πρόσωπα µέλη του Επιµελητηρίου που έχουν καταβάλλει τα τέλη Τήρησης Μερίδας Γ.Ε.Μ.Η ή την ετήσια συνδροµή στο οικείο Επιµελητήριο µέχρι το προηγούµενο των εκλογών έτος θεωρούνται ταµειακώς ενήµερα.Οι εκλογείς προσέρχονται για να ασκήσουν το εκλογικό τους  δικαίωµα  προσκοµίζοντας την αστυνοµική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας.

Τελικά τι έκανε τον Ανδρέα Παντελειό να μην επιλέξετε αυτόνομη κάθοδο στις επιμελητηριακές εκλογές;

Θεώρησα ότι η κάθοδος Γασπαρινάτου στις εκλογές δεν είχε καμία σχέση με τον Επιμελητηριακό θεσμό και έτσι συμφώνησα στην πρόταση Σπαθή για κοινή κάθοδο ψηφοδελτίων απέναντι σε μια κίνηση συγκεκριμένου σκοπού.

-Κάποιοι λένε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κρατάτε «πολύ χαμηλούς τόνους» και ίσως δεν θα έπρεπε! Τι απαντάτε;

Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν έστω και λίγο,  πιστεύουν ότι συνήθως είμαι χαμηλών τόνων, οπότε θεωρήστε ότι δεν είναι θέμα πολίτικής αλλά μάλλον χαρακτήρα.

-Εκτιμάτε κι εσείς ότι ο «ευνοούμενος του Μεγάρου» λέει ασυναρτησίες …για τον Επιμελητηριακό θεσμό» όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της «Νέας Πνοής»; Εν πάσει περιπτώσει θέλετε να κάνετε κάποια κρίση για το πρόγραμμα του κ. Γασπαρινάτου όπως αυτό έχει δημοσιοποιηθεί;

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος πρωτομπαίνει σε ένα χώρο πρέπει να παίρνει και μια περίοδο χάρητος γιατί η άγνοια προκαλεί ενίοτε χαμόγελα.

-Εν τέλει σας στηρίζει ή όχι ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος; ( ως συνδυασμό, αλλά και προσωπικά)

Τι να σας πώ, δεν έχω διαβάσει κάπου επιστολή στήριξης! Βέβαια μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο να στηρίξει Γασπαρινάτο… Υπάρχει και το Κ.Κ.Ε. όμως….

– Ποια είναι τα πρώτα 3 πράγματα που θα κάνετε αν εκλεγεί ο συνδυασμός σας στο τιμόνι του Επιμελητήριου;

Να και μια εύκολη ερώτηση. Ξεκαθάρισμα των καταλόγων των μελών του επιμελητηρίου. Δημιουργία νέων καταλόγων επαγγελματιών κατά αντικείμενο και ειδικότητα. Ενημέρωση των μελών για οτιδήποτε τρέχει η θα τρέξει (προδημοσιεύσεις προγραμμάτων) σε όλους τους τομείς.