Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2024

Scroll to top

Top

Αιφνιδιασμός και οργή….

Αιφνιδιασμός και οργή….
KefaloniaNews

Κραυγή αγωνίας απ’ όλους όσους συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Αργοστολίου για το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας…» το οποίο αυτό ερμηνεύετε «Για το νέο μοντέλο διαχείρισης των αποβλήτων….» όπως το συνοψίζει ο Μάκης Φόρτες στο άρθρο του.

Η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία αποφάσισε εκτός από το  Νομοσχέδιο για την Παιδεία, να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση ένα τέτοιο Νομοσχέδιο που κυριολεκτικά είναι κατά της Κεφαλονιάς.

Το μοντέλο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεφαλονιά ήταν και είναι επιτυχημένο εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που «στήθηκε» επί Αλ. Καλαφάτη. Η γνωστή Διαδημοτική και σήμερα ΕΔΑΚΙ έχει δώσει εξετάσεις και γι αυτό όλοι θέλουν να προλάβουν να μην την διαλύσουν.

Η αιφνιδιαστική Κυβερνητική απόφαση, αιφνιδίασε τους πάντες, ακόμα και ο Βουλευτής έδειξε ότι ήταν αιφνιδιασμένος άσχετα κι αν δεν το παραδέχθηκε. Μέχρι τις 5 Μαΐου πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Η συζήτηση ήταν αρκετά καλή, και αναπτύχθηκε το θέμα απ’ όλες τις πλευρές του. Ήταν προσκαλεσμένοι και μίλησαν  από την Περιφέρεια ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, η Αλεξάνδρα Μπαλού ο Σπ. Γαλιατσάτος ο Νίκος Γκισγκίνης. Προσκαλεσμένοι ήταν και  ο Δήμαρχος Ληξουρίου  Γ. Κατσιβέλης και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διον. Στανίτσας.

Στην ομιλία του ο Βουλευτής συμφωνεί με το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, διαφωνεί όμως με το άρθρο 93 το οποίο αναφέρεται για τα Ιόνια Νησιά για τα απόβλητα και ιδιαίτερα για την Κεφαλονιά.

Μέσα σε πολλές διαφωνίες τελικά ετοιμάστηκε ένα ψήφισμα, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα, μαζί με  κάποιες προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που συμπληρώθηκαν στο κείμενο.

Θα δημοσιεύσω μόνο την ομιλία του Διον. Μινέτου, ώστε να καταλάβετε το νόημα του Νομοσχεδίου. Κάποιες φωνές στην αρχή μην τις λάβετε υπόψη σας.

 

Το 2ο θέμα αφορούσε την ενίσχυση της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης ο οποίος βάση ενός σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ με θέμα «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας…..» πάει για ……κλείσιμο. Όλοι οι ομιλητές ιδιαίτερα της Λαϊκής Συσπείρωσης αναρωτήθηκαν τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, υποστηρίχθηκε ένθερμα απ’ όλους ο Φορέας.

Εκεί ήταν και μίλησε ο Πρόεδρος του Φορέα Δρ Γεώργιος Δρακάτος και ο κ. Μιχ. Ξανθάκης. Υποστηρίχθηκε απ’ όλους το ψήφισμα που διάβασε ο κ. Δρακάτος.

Σ.Α.