Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 19, 2025

Scroll to top

Top

Το Σάββατο ξεκινούν τα Σεμινάρια για την Επτανησιακή Διατροφή

Το Σάββατο ξεκινούν τα Σεμινάρια για την Επτανησιακή Διατροφή
KefaloniaNews

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 29 Μαρτίου ξεκινούν παράλληλα στην Κεφαλονιά, στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα τα Σεμινάρια του τρίτου και σημαντικότερου κύκλου της δράσης Αποτύπωση και Διάδοση της Παραδοσιακής Επτανησιακής Διατροφής, τα οποία θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και η ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια, μέσα από την καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών, τις συνεργασίες επιχειρησιακού τύπου με παραγωγούς και επιχειρηματίες και η γενικότερη προώθηση των επτανησιακών προϊόντων.

Ο Γ΄ Κύκλος διοργανώνεται με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Οι εισηγήσεις θα γίνουν από μέλη της, ενώ την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων (31 Μαρτίου) θα γίνει πρακτική εξάσκηση με μαγειρικό εξοπλισμό, ώστε να εμπεδωθούν οι διδαχθείσες μέθοδοι. Λεπτομέρειες για τις εισηγήσεις θα βρείτε στο συνημμένο πρόγραμμα.

Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας σε εστιάτορες και επαγγελματίες της εστίασης. Το Σήμα θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπι­κά προϊόντα. Η απονομή του Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας από επιτροπή ειδικών θα γίνει στα τέλη Απριλίου 2014, σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα λάβει την ανάλογη δημοσιότητα.

Το τριήμερο σεμινάριο είναι δωρεάν και απευ­θύνεται σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε.

http://www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_1.doc

Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής:

  • Κεφαλονιά: Στη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: akorsian@teiion.gr
  • Ζάκυνθος: Στη Γραμματεία του Τμήματος Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: alexandra_ntouzevic@yahoo.gr
  • Λευκάδα: Στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (09:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: gram_dep@teiion.gr

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής (e-mail:a.vitoratos@yahoo.com, τηλ. 697 2811446)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 

Κεφαλονιά, 29-31 Μαρτίου 2014

Εγκαταστάσεις ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αργοστόλι

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Μαρτίου 2014

09:00-14:00                 ΘΕΩΡΙΑ: Παραδοσιακές πρώτες ύλες και κατάσταση στον πρωτογενή τομέα (Φυτική – Ζωική παραγωγή). Υφιστάμενη κατάσταση στη μεταποίηση (Περλέγκης)

16:00-21:00                 ΘΕΩΡΙΑ: Παραδοσιακές πρώτες ύλες και κατάσταση στον πρωτογενή τομέα (μελισσοκομία, αλιεία και ιχθυοκαλλιέργειες).  Παραδοσιακές πρώτες ύλες, ΠΟΠ, ΠΓΕ (Περλέγκης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Μαρτίου 2014

09:00-14:00                 ΘΕΩΡΙΑ: Η Ελληνική κουζίνα του χθες και του αύριο στα πλαίσια της «GReat Kouzina» by Chef’s Club of Greece. Τρόποι παρασκευής ενός ζεστού κυρίως πιάτου από επαγγελματίες (Περλέγκης)

16:00-21:00                 ΘΕΩΡΙΑ: Προσκλήσεις παρουσίασης γευσιγνωσίας των τοπικών προδιαγραφών του νησιού με βάση την παράδοση και αλλαγή στην εμφάνιση (GReat Kouzina) (Περλέγκης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 Μαρτίου 2014

09:00-14:00                 ΠΡΑΚΤΙΚΗ: Παρουσίαση συνταγών της Επτανησιακής κουζίνας με τη φιλοσοφία της GReat Kouzina (Περλέγκης)

16:00-21:00                 ΠΡΑΚΤΙΚΗ: Στήσιμο πιάτου και παρουσίαση – Πιάτα με θαλασσινά (Περλέγκης)

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.